Nauti herkullinen ja terveellinen salaatti viikon joka päivä

Salaatti on hyvin terveellinen ateria, joka voidaan valmistaa käyttäen monia eri raaka-aineita. Sitä voidaan muokata niin, ettet tylsisty tyypillisiin yhdistelmiin. 
Nauti herkullinen ja terveellinen salaatti viikon joka päivä

Viimeisin päivitys: 19 lokakuuta, 2022

Salaatti on välttämätön ruoka terveellisessä ja tasapainoisessa ruokavaliossa. Useat ihmiset päättävät valita mieluummin muita alkupaloja, jotka ovat puoleensavetävämpiä. Mutta terveellinen salaatti voi olla hyvin maukas vaihtoehto, mikäli teemme töitä löytääksemme uusia ja erilaisia reseptejä jokaiselle päivälle.

Tästä artikkelista löydät 7 herkullista ja erilaista salaattivaihtoehtoa, jotta saat vaihtelua viikon jokaisena päivänä.

Kuinka viimeistellä terveellinen salaatti

Ennen kuin aloitamme 7 salaatillamme, aiomme puhua siitä, kuinka voit terveellisesti viimeistellä ne:

  • Korkealaatuinen öljy, kylmäpuristettu: oliivi, seesami, kookos, pähkinät.
  • Omenaviinietikka tai sitruunamehu.
  • Merisuolaa maltillisesti. Sinun tulisi aina välttää pöytäsuolaa, sillä kaikki se on vain natriumkloridia ilman mineraaleja. Merisuola kuitenkin sisältää runsaasti mineraaleja.

Terveellinen salaatti viikon jokaiselle päivälle

1. Rucola, kurkku, päärynä ja pinjansiemenet

Terveellinen salaatti rucolasta, kurkusta, päärynästä ja pinjansiemenistä.

Tämä salaatti on virkistävä, ja ennen kaikkea kiitos kurkun ja päärynän diureettisten ominaisuuksien, se auttaa eliminoimaan liiallisia nesteitä, jotka kertyvät kehoomme ja aiheuttavat turvotusta.

Rucola, joka tunnetaan sen hieman kitkerästä ja voimakkaasta maustaan, auttaa parantamaan maksan toimintoja. Täten tämä salaatti on mahtava puhdistamaan maksasi pitkän viikon jälkeen.

Pinjansiemenet rikastavat tätä salaattia proteiinin, mineraalien ja välttämättömien Omega-6 -rasvahappojen lisäannoksella.

2. Linssit, vesikrassi ja idut

Tämä linsseistä valmistettu salaatti voi olla mahtava sellaisenaan, jos niin haluat, kiitos sen mahtavan ravintoarvon.

Se sisältää runsaasti kasviproteiineja, mineraaleja ja aminohappoja, ja sillä on kyky parantaa kehomme luonnollisia puolustusmekanismeja, jotka auttavat ehkäisemään tulehduksia.

Se on myös antioksidanttipitoinen, verta puhdistava ja diureetti, mikä tekee siitä ideaalin auttamaan sinua palautumaan viikonloppuna nautittujen epäterveellisten ruokien tuomasta pahasta olosta. Se antaa sinulle paljon energiaa ja elinvoimaa.

3. Endiivit, sinihomejuusto ja saksanpähkinät

Lisää salaattiisi sinihomejuustoa - herkullista!

Tämä herkullinen, mutta terveellinen salaatti täyttää sinut optimismilla ja onnellisuudella keskellä viikkoa. Näiden kolmen aineksen yhdistelmä on hyvin normaali monissa ravintoloissa, jotka ovat tajunneet, että se on yksi asiakkaiden suosikeista.

Endiivien tuore ja kitkerä maku sekoittuu sinihomejuuston kermaisuuteen, samalla kun saksanpähkinät lisäävät rapsakkuutta.

Tapa, jolla se yleensä tarjoillaan, on kokonaisista lehdistä, eroteltuna, ja täytettynä juustolla ja pähkinöillä.

4. Lehtikaali, porkkanat ja punajuuret

Tämä salaatti on hyvin ravinteikas ja täyttää meidät tarvitsemallamme energialla, jotta pääsemme iloisina viikonloppuun. Se on hyvä myös säätelemään ruoansulatusjärjestelmäämme ja ehkäisemään ravitsemuksellisia puutteita, kuten anemiaa. 

  • Tämä salaatti valmistetaan leikkaamalla kolme ainesta ja laittamalla runsas määrä kastiketta niille ennen syömistä (ainakin tunti ennen), pehmentääksesi lehtikaalin makua.
  • Näin tekemällä saamme lautasellisen täynnä väriä ja makua, mikä on ideaali yhdistettynä lihaan tai kalaan. 

5. Tomaatti, valkosipuli ja mozzarella

tomaatti ja mozzarella

Tämä italialaistyylinen salaatti on hyvin helppo valmistaa, ja se on mahtava valinta vaikka perjantaille, jolloin meillä ei ole paljoa aikaa tai energiaa kokata.

Tomaatti ja mozzarella ovat klassinen yhdistelmä. Voit kuitenkin myös tukea niitä lisäämällä hienosti pilkottua valkosipulia tai valkosipulitahnaa lautaselle ennen muiden ainesten lisäämistä.

Voit myös lisätä tuoreita basilikan lehtiä.

6. Avokado, pippuri ja sipuli

Meidän oli pakko lisätä avokado yhteen salaateistamme, sillä tämä trooppinen hedelmä on superruoka, joka on täynnä vitamiineja,välttämättömiä rasvahappoja, proteiinia ja kuitua.  

Muussaa avokado ja valmista guacamolen tyylinen salaatti lisäämällä hienoksi pilkottu sipuli ja pippuri.

Voit lisätä sitä paahtoleivälle tai suolakekseille. Eikö tämä olekin täydellinen salaatti lauantai-illalle?

7. Salaatinlehdet, parsa, tonnikala ja kovaksi keitetty muna 

terveellinen salaatti kananmunalla

Tämä on klassinen salaatti, joka sopii vaikkapa sunnuntaina nautittavaksi. Se on täysi ateria, jota voimme syödä rentoutuessamme ja nauttia siitä ilman kiirettä viikon viimeisenä päivänä.

  • Perinteisen salaatin joukkoon lisätään kaksi annosta eläinproteiinia, kuten tonnikalaa ja kovaksi keitetty kananmuna.
  • Parsa antaa annokseen tuoreutta, samalla kun se tarjoaa diureettisia ominaisuuksia.
  • Voit myös lisätä kotitekoista majoneesia.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.