Logo image
Logo image

Nämä kotikonstit auttavat kuiviin kantapäihin

3 minuuttia
Nämä kotikonstit auttavat kuiviin kantapäihin
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Useat erilaiset syyt saattavat aiheuttaa kantapäiden kuivumisen ja halkeilemisen. Joskus se johtuu terveydellisestä seikoista, ja toisinaan halkeileminen liittyy jatkuvaan avoimien kenkien kuten sandaalien käyttöön. Kävely paljain jaloin voi nopeasti aiheuttaa jalkojen kuivumisen.

Kantapäiden kuivuus ja halkeilu on myös aina seurauksena silloin, kun harrastat paljon lenkkeilyä tai kävelemistä. Kuivuus ja halkeilu saattaa olla erittäin epämiellyttävä vaiva, ja tässä artikkelissa kerromme kotona tehtävistä luonnollisista hoidoista, jotka tepsivät kuiviin kantapäihin.

Ehkäisy on avainasemassa terveenä pysymisen kannalta. Tässä tapauksessa voit käyttää umpinaisia kenkiä ja kosteuttaa jalkojasi päivittäin voiteiden avulla. Jos sinulla kuitenkin jo ilmenee kantapäiden halkeilemista, kannattaa kokeilla muutamia seuraavista kotikonsteista.

Hunajaa kuiviin kantapäihin

Some figure

Kaada yksi kupillinen hunajaa kulhoon, lisää lämmintä vettä, ja sekoita hyvin. Laita sitten jalkasi seokseen, ja anna vaikuttaa tunnin ajan. Ota sitten jalat pois ja käytä hohkakiveä raapiaksesi kovettuneet alueet kantapäistäsi pois. Anna jalkojesi kuivua, ja tulet huomaamaan kuinka kovettuneen ihon määrä on vähentynyt.

Kookosvoi avuksi kuiviin kantapäihin

Kookosvoi saattaa olla erinomainen apu kantapäiden kosteuttamisessa, ja sitä käytetään voiteen tapaan. Ennen kuin menet nukkumaan iltaisin, hiero sopiva määrä kookosvoita jalkoihisi. Tämä kosteuttaa ja pehmentää kantapäitäsi.

Risiiniöljy pehmentää jalat

Some figure

Risiiniöljy on yksi sellaisista tuotteista, joilla on ällistyttäviä pehmentäviä ja kosteuttavia ominaisuuksia. Laita tätä öljyä runsas määrä puuvillavanutuppoon, ja sivele sitten jalkojesi kovimmalta tuntuville ihoalueille. Jo lyhyessä ajassa ihosi tulee tuntumaan pehmeämmältä ja kantapääsi paremmilta. Varoituksen sana: jos ihosi on halkeillut niin pahasti, että se on joistakin kohdista avoinna, älä käytä tätä öljyä. Älä myöskään käytä tätä tuotetta, jos olet raskaana.

Papaija korjaa ja kuorii ihoa

Some figure

Papaija on yksi luonnon parhaista ihoa kuorivista tuotteista. Ota palanen papaijaa, ja soseuta se pyreeksi. Laita sitä sitten kärsineelle iholle 15 minuutin ajaksi, toistaen tämä hoito kolme kertaa päivässä. Voit käyttää papaijaa myös silloin, kun ihosi on jo haljennut avoimeksi, sillä se korjaa hyvin ihon kudosta.

Kypsä banaani hoitaa ihoa

Some figure

Käytä banaania jokseenkin samalla tavalla kuin papaijaa. Ota yksi kypsä banaani, ja soseuta siitä pyreetä. Laita sitä sitten kantapäillesi, ja anna vaikuttaa 10 minuutin ajan. Huuhtele lämpimällä vedellä, kunnes kaikki banaani on poistettu iholta. Toista tämä hoito kerran päivässä, mieluiten myöhään illalla.

Glyseroli pehmentää kovettumat

Sekoittamalla glyserolia ruusuveteen saat mahtavan tuotteen ihon pehmentämistä varten. Glyseroli on eräs luonnon parhaista kosteuttavista tuotteista, ja ruusuvesi pehmentää kovettumat kantapäissäsi. Sekoita nämä kaksi ainesta, ja sivele kantapäihisi käyttäen sormenpäitäsi. Anna vaikuttaa 15 minuutin ajan, ja poista sitten kylmällä vedellä.

Avokadosta ja banaanista saa tehokkaan voiteen

Suosittelemme myös luonnollisen voiteen valmistamista avokadosta ja banaanista. Tätä varten tarvitset puolikkaan avokadon ja yhden pienen banaanin. Sekoita nämä kaksi ainesta tehosekoittimessa voiteeksi, ja varmista että ne ovat täysin sekoittuneet. Kun tämä luonnollinen voide on valmis, laita sitä kantapäihisi ja hiero niitä hellävaraisesti. Toista tämä hoito nelisen kertaa viikossa, ihosi kunnosta riippuen, jotta saat siitä irti parhaat mahdolliset tulokset.

Hohkakivi tepsii kuiviin kantapäihin

Some figure

Sitten lopuksi esittelemme sellaisen tuotteen, joka tulisi jokaiselta löytyä kaapista jalkojen kaunistamista varten. Hohkakivi yhdistettynä hyvään jalkakylpyyn on siis viimeinen neuvomme. Kostuta jalkasi lämpimässä vedessä 20 minuutin ajan, ja hiero niitä sitten hohkakivellä hellävaraisesti. Tämä poistaa ihosta kuolleita soluja. Huuhtele sitten jalkasi, kuivaa ne, ja laita iholle jotakin kosteuttavaa voidetta. Toista tämä hoito joka ilta.

Toivomme, että nämä edellä esittelemämme luonnolliset ja kotona tehtävät hoidot auttavat sinua tuntuvasti halkeilevien kantapäiden kunnon parantamisessa. Muista myös seuraava näkökulma: jos otat tavaksi pitää huolta vartalostasi, et ainoastaan tee siitä esteettisessä mielessä miellyttävää toisille ihmisille, vaan myös sinulle itsellesi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.