Nämä 8 kotitaloustuotetta pelastavat sinut kaikilta pikkuvahingoilta

Pienen haaverin tai ongelman sattuessa kotona on hyvä tietää vaihtoehtoisia käyttötapoja joillekin kotitaloustuotteille. Niistä voi olla apua lukemattomissa eri tilanteissa.
Nämä 8 kotitaloustuotetta pelastavat sinut kaikilta pikkuvahingoilta

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Joka päivä kohtaamme ongelmia, jotka – vaikka ne pieniä ovatkin – vaativat välitöntä huomiotamme. On stressaavaa, jos ei tiedä, kuinka käsitellä kodissa tapahtuvat pikkuhaaverit ilman kalliita tuotteita tai asiantuntijoiden apua. Tässä artikkelissa esittelemme kahdeksan kotitaloustuotetta, jotka pelastavat sinut pieniltä vahingoilta.

Vaikka nämä saattavat tuntua ainoilta ratkaisuilta, on itse asiassa olemassa joitakin kotona valmistettavia hoitoja, jotka voivat auttaa edullisesti. Ruokakaappien sisältö saattaa joskus unohtua pitkäksi aikaa, mutta niistä löytyy joitakin kotitaloustuotteita ja -välineitä, jotka voivat tehdä kaikesta hyvin yksinkertaista.

Pane muistiin nämä kahdeksan kotitaloustuotetta!

8 kotitaloustuotetta pelastamaan pikkuvahingoilta

1. Vetyperoksidia korvakorujen aiheuttamiin tulehduksiin

8 kotitaloustuotetta - vetyperoksidia korvakorun aiheuttamaan tulehdukseen.

 

Suuri osa naisista on saanut tulehduksia ja allergisia reaktioita korvakoruista, joita ei ole valmistettu ruostumattomasta teräksestä tai kullasta.

Kutinan, tulehduksen ja pahojen hajujen välttämiseksi on parasta levittää korviin välittömästi hieman vetyperoksidia. Tällä tuotteella on antiseptisiä ja antibakteerisia ominaisuuksia, jotka voivat auttaa puhdistamaan alueen ja pitämään ongelman hallinnassa.

2. Ruokasoodaa rasvatahroihin

Rasvatahrat vaatteissa voivat muuttua katastrofiksi, jos niitä ei hoideta välittömästi.

Voimakkaiden kemikaalituotteiden käyttämisen sijaan ripottele vaatteelle hieman ruokasoodaa imeäksesi siitä rasvan. Tämä tuote helpottaa tahran poistamista ja estää rasvaa kiinnittymästä kankaaseen.

Hankaa vain kevyesti harjalla muutaman minuutin ajan optimoidaksesi tuotteen vaikutuksen.

3. Antibakteerinen saippua deodoranttina

Käytä antibakteerista saippuaa deodorantin sijaan.

Antibakteerinen saippua on kotitaloustuote, joka on hyvä vaihtoehto silloin, kun emme pääse käyttämään deodoranttia. Se estää bakteerien kasvua kainaloissa ja ehkäisee näin ollen pahoja hajuja.

4. Hunajaa palovammoihin

Mehiläisten hunaja on loistava kotitaloustuote auringon tai kotona olevan lämmönlähteen aiheuttamiin pinnallisiin palovammoihin.

Sillä on antibioottisia ominaisuuksia, jotka desinfioivat haavat ja auttavat korjaamaan vaurioituneen ihon arpien ja muiden jälkien muodostumisen ehkäisemiseksi.

Levitettyäsi sitä hoitoa vaativalle alueelle anna palovamman kuivua ja puhdistua.

5. Kamomillateetä tummiin silmänalusiin

Kamomillateepussit silmillä vähentää silmien turvotusta.

Kamomilla on tulehdusta lievittävä ja rentouttava yrtti, joka vähentää tummia renkaita ja turvotusta silmien ympärillä.

Teepussien käyttäminen silmäluomilla minimoi tummuutta ja vilkastaa verenkiertoa, mikä tekee ilmeestä taas raikkaan ja levänneen.

Vaikutus on vielä voimakkaampi, jos laitat teepussit jääkaappiin ennen niiden käyttöä silmillä.

6. Kylmähauteita nenäverenvuotoihin

Nenäverenvuodot ovat huolestuttavia, mutta vain harvoissa tapauksissa merkki vakavasta ongelmasta. Yleisesti ottaen ne syntyvät silloin, kun nenän limakalvo kuivuu ja kovettuu, saaden aikaan verenvuotoa aiheuttavaa halkeilua.

Ongelman ratkaisemiseksi muutamassa minuutissa käyttämällä  vain kotitaloustuotetta laita kylmähaude nenänsillan päälle ja anna sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan.

Tämä hoito saa suonet supistumaan, auttaen pysäyttämään verenvuodon.

7. Teepuuöljyä kynsisieneen

Teepuuöljyä voi käyttää kynsisienen hoitamiseen.

Kynsisieni on ruman näköinen ja voi aiheuttaa kynnen alla olevan ihon heikentymistä ja tulehdusta, mikä johtaa kynnen menettämiseen.

Teepuun eteerinen öljy on tehokas sieniä tuhoava ja antibakteerinen aine, joka tappaa sienen aiheuttajan paikallisesti käytettynä.

Käytä vain yksi tai kaksi tippaa välttääksesi haitalliset reaktiot tai sekoita kuusi tippaa veteen ja uita siinä jalkojasi.

8. Perunaa pinnallisiin haavoihin

Perunoissa on voimakas tulehdusta lievittävä ja viruksia tuhoava vaikutus, joka auttaa ihon pinnallisia haavoja paranemaan. Näiden ominaisuuksien ansiosta perunat lievittävät kipua ja auttavat pysäyttämään mikro-organismien kasvun haava-alueella.

Niitä tulee levittää suoraan puhdistettuun haavaan ja vaihtaa neljän tunnin välein parhaiden tulosten saamiseksi. Niiden jatkuva käyttö stimuloi solujen uudistumista ja ehkäisee arpeutumista, läikkiä ja muita ihovirheitä.

Kuten juuri näit, voit hoitaa pieniä yleisesti esiintyviä ongelmia perinteisillä kodista löytyvillä tuotteilla. Pidä tämä mielessä, niin tästä lähtien voit olla levollisin mielin.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Ensiapu kuuman veden aiheuttamiin palovammoihin
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Ensiapu kuuman veden aiheuttamiin palovammoihin

Kotona tapahtuvat kuuman veden aiheuttamat palovammat ovat hyvin yleisiä. Sinun onkin hyvä tietää, millainen ensiapu palovammoihin on toimivaa


Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.