Logo image
Logo image

Naisen 5 tärkeää eheytymisen pilaria

3 minuuttia
Meidän on kyettävä ymmärtämään jokainen elämän sykli nauttiaksemme niistä ja elääksemme ne täysillä. Meidän on hyväksyttävä kaikki muutokset kehoissamme ja käytettävä hyväksi jokainen hetki ymmärtääksemme, mitä on todellinen eheytyminen naisena.
Naisen 5 tärkeää eheytymisen pilaria
Viimeisin päivitys: 25 helmikuuta, 2019

Naisen eheytyminen tarkoittaa kaikkien meidän välillä olevan tärkeän yhteyden löytämistä ja pitämistä tiukasti kiinni vahvuuksistamme, sekä kasvamista vapaina, suoraselkäisinä ja ennen kaikkea onnellisina. Tässä artikkelissa käsittelemme naisen viittä tärkeää eheytymisen pilaria – jatka siis lukemista!

Kuten jo tiedät, elämä jättää jälkeensä joskus paljon sisäisiä haavoja. Kannamme niitä kuin näkymättömiä painoja, jotka eivät näy ulospäin. Ne pysyvät meissä jokaisena päivänä, meidän sitä melkeinpä edes tiedostamatta, ja ne voivat jopa sairastuttaa meidät.

Naiset ovat alkaneet vähitellen saada enemmän valtaa yhteiskunnassa ja päässeet useammin julkisiin tiloihin, jotka jokin aika sitten kuuluivat vielä kokonaan miehille. Mutta on vielä asioita, jotka eivät ole muuttuneet.

Nykymaailmassa naiset pääsevät lukuisiin ammatteihin, mutta syrjintää esiintyy yhä, ja se näkyy selkeillä tavoilla (esim. palkkaerot, vaikeudet saada ylennyksiä, neuvotteluongelmat). Ja kaiken tämän lisäksi naisilla on usein vielä vastuu perheestä: kodista, lapsista ja iäkkäämpien perheenjäsenten hoitamisesta.

Tämä kaikki tarkoittaa sitä, että saatamme joskus unohtaa itsemme. Unohdamme eheytymisen naisina.

Tänään kutsumme sinut tarkastelemaan näitä eheytymisen pilareita, jotta voit pohtia niitä hiukan.

Naisen henkisen eheytymisen avaintekijät

Some figure

1. Ymmärrä syklejäsi

Elämä koostuu yleensä vaiheista ja sykleistä, ja meidän täytyy kohdata ja hyväksyä se tosiasia, että naisten kohdalla se on korostettua.

  • Naisen kehoa hallitsee oleellisesti koko kuukautiskiertojen ajan kestävä jakso. Myöhemmin nainen siirtyy uuteen tärkeään vaiheeseen: vaihdevuosiin.
  • Muista, että jokainen keho on erilainen ja jokaisella naisella on omat haasteensa, jotka hänen tulee ymmärtää.
  • Joillakin naisilla on kivuliaat kuukautiset; toisilla puolestaan alkavat vaihdevuodet aikaisin.
  • Kuukautiskierron ulkopuolella meidän on myös kohdattava omat elämäämme kuuluvat vaiheet. Nuoruutemme on upea vaihe, jonka aikana teemme joskus virheitä.
  • Kun saavutamme aikuisuuden, astumme uuteen vaiheeseen, joka meidän on elettävä täysillä, tervehenkisesti ja ajankulun hyväksyen, mutta myös nauttien tästä vaiheesta, jossa meidän on taisteltava uusien päämäärien eteen ollaksemme yhdenvertaisia tai onnellisempia.
Some figure

2. Säilytä intuitiivinen yhteys tarpeisiisi ja sinua ympäröiviin asioihin

Intuitio on tajunnasta lähtevä ääni ja epäsuoraa viisautta, jonka olet hankkinut oppimistasi asioista ja “vainuistasi”. Niitä kannattaa aina yrittää ymmärtää. Joskus naiset itse “sammuttavat” tämän intuitiivisen äänensä, koska he ovat niin keskittyneitä toisiin ihmisiin, vastuuseen ja ulkoisiin paineisiin.

Jotta voisit eheytyä naisena, sinun on kyettävä kuuntelemaan itseäsi, pidettävä huolta tarpeistasi ja oltava intuitiivinen kaiken ympärilläsi olevan suhteen.

3. Olet kokonainen ihminen

Itsensä epätäydellisenä puolikkaana näkevä nainen, joka tarvitsee kumppanin antamaan elämälleen merkityksen ja löytääkseen onnen, erehtyy suuresti.

  • Kuka tahansa, joka asettaa oman onnellisuutensa toisen ihmisen varaan, on kadottanut oman elämänsä hallinnan. Tämä ei ole oikein.
  • Olemme kypsiä yksilöitä, joilla on kyky olla onnellinen omillaankin. Meillä on voimaa taistella haluamiemme asioiden ja tarpeidemme eteen.
  • Rakkaus voi yllättää odottamattomina aikoina, mutta tämä ei tarkoita sitä, että sinun olisi pakkomielteisesti etsittävä “sitä oikeaa” ollaksesi onnellinen.

Muutu ensin ihmiseksi, joka haluat olla, niin olet itsellesi parasta seuraa.

4. Pidä huolta elämästäsi joka päivä, vaikka muut saattavatkin kutsua sinua itsekkääksi

Jossain vaiheessa elämääsi sinulle on varmasti tapahtunut seuraava asia: olet niin kyllästynyt kaikkeen ympärilläsi, että sinun on otettava iltapäivä vapaata. Kun perheenjäsen tai ystävä pyytää sinua mukaansa jonnekin ja kieltäydyt, he suuttuvat. On myös ikäviä tilanteita, joille sinun on pistettävä piste heti alkuunsa, koska joku toinen satuttaa sinua.

Aina kun otat tämän askeleen ja vapautat itsesi tietyistä tilanteista, joku saattaa kutsua sinua itsekkääksi, koska ajattelit vain itseäsi.

Älä välitä heistä. Tällaiset sanat ja kritiikki ovat vain ilkeämielistä mölyä. Kukaan ei ole itsekäs pitäessään huolta itsestään, asettaessaan rajat itsensä suojelemiseksi ja ollessaan oma itsensä eikä toisten manipuloima sätkynukke.

Some figure

5. Korjaa rikkinäiset palaset

Eheytyäksesi naisena sinun on korjattava sisälläsi olevat rikkinäiset palaset: epäonnistumiset, hylkäämiset, pettymykset…

Jos et tee sitä, keräät sisällesi niin paljon tyhjyyttä, että lakkaat rakastamasta elämää, ja vielä pahempaa: lakkaat rakastamasta itseäsi. Sen sijaan sinusta tulee taas riippuvainen ympärilläsi olevista asioista, kun rakennat onnellisuuttasi.

Korjaa siis nuo sisäiset haavasi unelmoimalla uusista asioista ja kulkemalla rohkeasti uusia polkuja. Nuo rikkinäiset palaset tarvitsevat vahvemman langan pysyäkseen yhdessä, ja sen tulet löytämään sinnikkyydellä. Tämä on naisen eheytymisen upea osa, joka meillä kaikilla on.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Adams, P., Rosaldo, M., & Lamphere, Z. L. (2007). Woman Culture and Society. The British Journal of Sociology. https://doi.org/10.2307/590199
  • De Beauvoir, S. (2016). The second sex. In Social Theory Re-Wired: New Connections to Classical and Contemporary Perspectives: Second Edition. https://doi.org/10.4324/9781315775357

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.