Logo image
Logo image

Näin valmistat silmäluomia kiinteyttävän voiteen

3 minuuttia
Silmäluomien iho on ohutta ja herkkää, ja tästä syystä silmien iholla näkyykin usein ensimmäisenä ikääntymisen merkit. Tässä artikkelissa kerromme, miten voit ennaltaehkäistä silmäluomien ihon ikääntymistä.
Näin valmistat silmäluomia kiinteyttävän voiteen
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Silmäluomet ovat herkkä alue, joka kaipaa erityistä huomiota ja hoitoa. Silmäluomien iho alkaa usein roikkua varhaisessa vaiheessa ja silmien ympärille syntyy hienoisia juonteita ja ryppyjä, sillä silmien iho altistuu herkästi auringon vanhentavalle vaikutukselle.

Silmien ympäristön ulkomuotoon vaikuttavat ulkoisten tekijöiden lisäksi geneettinen perimä, mutta usein ihon ennenaikaista vanhenemista voi hidastaa hyvällä hoidolla.

Joskus silmäluomien iho löystyy niin paljon ikääntyessä, että luomien roikkuminen haittaa näköä.  Näissä tapauksissa voidaan harkita kosmeettista leikkausta, jossa ylimääräinen iho poistetaan.

Vähemmän aggressiivissa tapauksissa voidaan silmien ihoa hoitaa uudistavilla, kosteuttavilla ja korjaavilla hoidoilla. Yksi näistä on tässä artikkelissa esitelty luonnollinen kosteusvoide, joka parantaa ihon kimmoisuutta ja kiinteyttä.

Alta löydät lisätietoa voiteen sisältämistä raaka-aineista ja sen valmistuksesta.

Kiinteytä silmäluomien iho luonnollisella voiteella

Some figure

Tämän silmänympärysvoiteen sisältämät ainekset ravitsevat silmien herkkää ihoa, ja johtavat ihon kiinteytymiseen. Voiteen sisältämät ainekset ovat täysin luonnollisia, eivätkä ne aiheuta ihoärsytystä tai muita haittavaikutuksia.

 • Voiteen säännöllinen käyttö tukee kollageenin ja elastiinin tuotantoa. Nämä kaksi yhdistettä pitävät ihon sileänä ja kauniina vuodesta toiseen.
 • Voiteen tulehdusta rauhoittava ja uudistava vaikutus ehkäisee turpoamista ja väsynyttä ilmettä silmien alueella.
 • Voide sisältää runsaasti antioksidantteja, jotka ehkäisevät vapaiden radikaalien aiheuttamia negatiivisia muutoksia iholla. Voide ehkäisee ihon kimmoisuuden heikkenemistä sekä ennenaikaisten ryppyjen muodostumista.
 • Voide sisältää C- ja E-vitamiineja, jotka stimuloivat verenkiertoa ja tehostavat solujen uudistumista.
 • Lisäksi voiteesta saa tärkeitä rasvahappoja, jotka auttavat ylläpitämään ihon luonnollista kosteustasapainoa ja ehkäisevät ihon kuivumista.
 • Kaiken tämän lisäksi voiteen sisältämät ravintoaineet muodostavat suojaavan muurin ihon UVA-säteitä vastaan ja ehkäisevät ihon heikentymistä.

Näin valmistat kiinteyttävän silmänympärysvoiteen

Some figure

Käytä tämän voiteen valmistukseen 100 % luomutuotettuja raaka-aineita. Luomutuotetut ainekset sisältävät huomattavasti enemmän ravintoaineita, eivätkä ne ole altistuneet haitallisille kemikaaleille tai hyönteismyrkyille.

 • Tämä silmänympärysvoide valmistetaan aloe vera -geelistä: aloe vera sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja, jotka stimuloivat ihon uudistumista ja kiinteytymistä.
 • Voide sisältää kauraa ja maustamatonta jogurttia, jotka toimivat ihoa kuorien ja pehmentäen. Ne poistavat kuollutta ihosolukkoa ja ihon epäpuhtauksia.
 • Voide sisältää runsaasti vettä, joka ravitsee ihoa, sekä kurkkua, joka toimii ihoa kiinteyttäen. Tämä tee siitä ihanteellisen etenkin roikkuvien silmäluomien hoitoon.

Ainekset

 • 4 rkl aloe vera -geeliä
 • 2 rkl kaurahiutaleita
 • 4 rkl maustamatonta jogurttia
 • 5 kurkkuviipaletta kuorittuna

Voiteen valmistus

 • Käytä tuoretta aloe veraa jos vain mahdollista ja leikkaa aloe veran lehti halki pituussuunnassa. Kaavi väritön hedelmäliha kulhoon: varmista että saat vähintään 4 ruokalusikallista geeliä.
 • Sekoita aloen joukkoon kaura, jogurtti ja kurkku ja kaada seos tehosekoittimeen.
 • Sekoita ainekset tasaiseksi voiteeksi.

Voiteen käyttö

 • Puhdista kasvot huolellisesti: varmista, ettei silmien iholla ole meikinrippeitä ennen voiteen käyttöä. Puhdista iho meikinpoistajalla tai oliiviöljyllä, huuhtele ja taputtele kuivaksi.
 • Hiero pieni nokare voidetta sekä ylä- että alaluomelle ja varo voiteen joutumista silmään.
 • Voit levittää voidetta myös silmäluomia ympäröiville ihoalueille.
 • Anna voiteen vaikuttaa 30 minuuttia ja huuhtele kylmällä vedellä. Kylmä vesi auttaa kiinteyttämään ihoa ja sulkemaan ihohuokoset.
 • Säilytä voide jääkaapissa viikon ajan ja toista hoito joka ilta. Viikon jälkeen voit valmistaa uuden voiteen.

Hoida silmäluomien iho luonnollisesti

Some figure

Oletko valmis kokeilemaan tätä luonnollista silmänympärysvoidetta? Jos huomaat, että silmäluomesi riippuvat tai pelkäät kiinteyden ja kimmoisuuden katoamista silmien aluella, voi tämä luontainen voide auttaa palauttamaan ihon hehkun, pehmeyden ja sileyden.

Voide ei sisällä ärsyttäviä kemikaaleja, joten se sopii myös herkkäihoisille.

Mikäli kärsit silmäpusseista tai ihon turvotuksesta yön jäljiltä, voi tämä voide olla loistava lisä kauneudenhoitoon: voiteen rauhoittavat ja nesteyttävät ainekset ravitsevat ihoa ja hillitsevät turvotusta ja nesteiden kertymistä kudoksiin. Samalla ehkäiset tummia silmänalusia ja niiden tuottamaa väsynyttä ilmettä.

Muista, ettet välttämättä näe voiteen tuottamia tuloksia hetkessä. Iho tuntuu varmasti huomattavasti pehmeämmältä ja sileämmältä muutaman käyttökerran jälkeen, mutta sen ryppyjä tasoittava vaikutus näkyy vasta muutaman viikon tai kuukauden käytön jälkeen.

Käytä voidetta vähintään kolme kertaa viikossa parhaiden tulosten saavuttamiseksi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.