Näin pudotat painoa aamiaisen avulla

syyskuu 22, 2015

Aamiainen on päivän tärkein ateria, eikä suotta. Hyvä aamiainen nostaa kehon energiavarastot yön jäljiltä hyvälle tasolle ja laittaa kehon toiminnot käyntiin: ruuansulatus, aivot ja muut elintärkeät toiminnot saavat aamiaisesta energiaa. Painoa pudotettaessa monet tekevät sen virheen, että skippaavat aamiaisen kokonaan. Aamiaista ei tulisi koskaan jättää väliin, ei edes tiukkaa ruokavaliota noudattaessa, sillä aamiaisen väliinjättäminen kostautuu usein ylensyöntinä myöhemmin päivällä.

Jos laihduttaja jättää aamiaisen väliin, johtaa se usein kovaan nälkään ja naposteluvimmaan ja jopa ahdistukseen. Tämä voi jatkua läpi päivän, sillä aamulla skipattu ateria kummittelee elimistössä koko päivän. Kun keho ei saa aamulla tarvitsemaansa energiaa, aineenvaihdunta hidastuu, sillä elimistö yrittää säästää energiaa seuraavaan ateriaan asti.

Aamiainen tulisi siis syödä joka päivä, sillä terveellinen aamiainen itse asiassa tehostaa painonpudotusta ja pitää huolta siitä, että aineenvaihdunta toimii tehokkaasti koko päivän ja kaloreita palaa tasaisesti. Tässä artikkelissa annamme sinulle esimerkkejä terveellisistä aamupalavaihtoehdoista, joita syömällä vyötärö pysyy hoikkana.

Näin tehostat painonpudotusta terveellisellä aamupalalla

Kyllä, voit ehdottomasti avittaa kehoasi pudottamaan painoa keskittymällä hyvän aamupalan nauttimiseen. Terveellinen ja täyttävä aamupala pitää mahan kylläisenä koko päivän, ehkäisee ahdistusta ja nälkää ja pitää aineenvaihdunnan toiminnasta huolta. Jotta saat päivän ensimmäisestä ateriasta kaiken hyödyn irti, pidä mielessä seuraavat asiat:

  • Nauti aamupala mahdollisimman nopeasti heräämisen jälkeen. Aamiainen kannattaa syödä sängystä ylöskömpimisen jälkeen niin nopeasti kuin mahdollista, sillä kehosi alkaa muuttamaan rasvaa energiaksi nopeasti heräämisen jälkeen. Jos jätät aamiaisen väliin, ei keho ala polttamaan rasvaa, vaan pitää siitä sen sijaan tiukasti kiinni, sillä keho ei tiedä, milloin saa seuraavaksi energiaa muilla tavoin.
  • Mitä aamupalaksi kannattaisi syödä? On tärkeää keskittyä aamiaisen laatuun ja siihen, mitä ruoka-aineita aamiaislautaselle valikoituu. Valitsemalla oikeanlaisia ruokia aamiaiseksi vaikutat paljon siihen, kohoaako paino vai putoaako se. Aamiaisen ei tule olla suuri annos, joka sisältää paljon rasvaa ja hiilihydraatteja, esimerkiksi paistettu pekoni ja munat papujen kera englantilaistyyliin ei ole sopiva aamupala arkipäiviin. Jos rakastat rasvaista aamiaista, jätä sen nauttiminen vain kertaan viikossa tai kuussa erikoisherkkuna. Yhdistä aamupalalla mahdollisimman monia herkullisia ja terveellisiä ruoka-aineita, kuten hedelmää, maitotuotteita, kasviksia, tuoremehua, teetä, täysjyvää, pähkinöitä jne. Helppo keino yhdistää monta eri ruokaryhmää on tehdä aamiaismoothie tai kupillinen jogurttia lisukkeilla.
  • Syö pieniä aterioita muutaman kerran päivässä. Jos et ole suuren aamiaisen ystävä, voit aloittaa aamusi syömällä vaikka hedelmän ja pienen määrän jogurttia ja nauttimalla välipalan ennen lounasta, joka sisältää esimerkiksi täysjyväleipää ja teetä. Jakauttamalla ateriat säännöllisiin aikoihin ja pieniin annoksiin, tehostat aineenvaihdunnan toimintaa ja autat kehoa polttamaan rasvaa nopeammin.
  • Juo vettä. Vesi on tärkeä osa painonpudotusta, sillä se tehostaa aineenvaihdunnan toimintaa ja pitää yllä rasvanpolttoa. Lisäksi vesi pitää kehon nestetasapainosta huolta ja eliminoi myrkkyjä kuona-aineita kehosta, näin vältät myös inhottavan turvotuksen. Juo lasi vettä ennen aamiaista ja puolisentoista litraa loppupäivän aikana. Muista kantaa vesipulloa mukanasi etenkin kuumalla säällä.

5 painonpudotukseen sopivaa aamiaisruokaa

Nyt kun ymmärrät aamiaisen tärkeyden painonpudotuksessa ja kehon terveellisessä aineenvaihdunnassa, osaat panostaa hyvään ja tasapainoiseen aamiaiseen, joka tarjoaa sinulle energiaa koko päiväksi. Alta löydät muutaman hyvän vinkin terveellisen aamiaiseen kokoamiseen:

Vadelma

vadelmat

Vadelmat antavat keholle paljon kuitua, joka pitää huolta vatsan toiminnasta ja auttaa pudottamaan painoa. Journal of Nutrition -julkaisun mukaan kuidulla on tärkeä osa liikalihavuuden ja ylipainon kehittymisen ehkäisyssä, sillä kuitua säännöllisesti nauttivat onnistuvat pudottamaan painoa nopeammin.

Kaura

Kauraa suositellaan aamiaisruuaksi, sillä kauran kuidut tekevät vatsalle hyvää ja pitävät kylläisenä pitkään. Lisäksi kaura vapauttaa hitaasti hiilihydraatteja, mikä estää näläntuntemuksia ja naposteluhimoa.

Jogurtti

jogurtti

Jogurtti sopii hyvin laihduttajan aamiaisruuaksi, sillä se sisältää paljon kalsiumia ja proteiinia, jotka antavat keholle aimo annoksen energiaa ja auttavat pudottamaan painoa.

Kananmuna

Hyvään aamiaiseen voi aina lisätä muutaman keitetyn kananmunan, sillä kananmunat sisältävät paljon proteiinia. Kananmunia suositellaan etenkin niille, jotka eivät syö paljon lihaa. Kananmunan keltuaiset sisältävät paljon kolesterolia ja rasvaa, joten jos olet tiukalla dieetillä, voit poistaa keltuaiset ja tehdä munakokkelin pelkästään valkuaisista. Kananmunan proteiinit pitävät kylläisenä pitkään ja pitävät näläntunteen loitolla pitkään.

Tee

tee

Paras puoli erilaisissa teelaaduissa on se, että monet niistä sisältävät paljon antioksidantteja, jotka auttavat kehoa puhdistumaan. Teen juominen voi myös avittaa painonpudotusta. Kokeile teetä kahvin sijaan, jos olet herkkä kofeiinille tai haluat terveellisemmän vaihtoehdon aamuihisi. Juo etenkin vihreää ja valkoista teetä, sillä niiden terveysvaikutukset on todettu monissa eri tutkimuksissa vuosikymmenien saatossa.

UUTISIA VERKOSSA