Näin otat etäisyyttä myrkyllisiin ihmisiin

Jotta voisimme ottaa etäisyyttä myrkyllisiin ihmisiin, meidän on opittava ensin tunnistamaan heidät ja muistettava, että vaikka se tekisi kipeää, tällaisista ihmisistä eroon pääseminen on oleellista hyvinvointimme kannalta.
Näin otat etäisyyttä myrkyllisiin ihmisiin

Viimeisin päivitys: 31 heinäkuuta, 2019

Elämä on liian lyhyt ja kaunis turhan taakan kantamiseen. Tästä syystä olisi hyvä oppia ottamaan etäisyyttä myrkyllisiin ihmisiin, ennen kuin heidän toimintansa vaikuttaa meihin syvästi.

Moni ihminen voi käyttäytyä tavalla, joka vahingoittaa meitä vähitellen. Etäisyyden ottaminen myrkyllisiin ihmisiin ei tarkoita sitä, että olisimme epäkohteliaita tai huonotapaisia; kenenkään ei tarvitse sietää haitallista taakkaa, joka tuo mukanaan vain ongelmia, stressiä ja huolta. Opi sanomaan “ei” ja elämään elämää omilla ehdoillasi.

Ota etäisyyttä myrkyllisiin ihmisiin

Ihan ensiksi on muistettava se, että jotakuta ei voi luokitella myrkylliseksi ihmiseksi vain sen perusteella, että välillänne on kiistaa, olette eri mieltä jostain asiasta tai luonteenne ovat erilaiset. Myrkyllisyydessä on kyse paljon muustakin kuin pelkästä kahden erilaisen persoonallisuuden yhteentörmäyksestä.

Kiinnitä huomiota myös itseesi. Onko sinulle koskaan tullut mieleen, että saattaisit kenties itse olla yksi seuraavista myrkyllisistä ihmistyypeistä ystävillesi ja perheellesi?

Väkivaltaiset ihmiset

Myrkyllinen parisuhde

Voi olla vaikea uskoa, että jotkut ihmiset ovat ilkeitä ja nauttivat tuskan aiheuttamisesta muille. Väkivaltaa on eriasteista ja se näkyy eri tavoin. Vaikka aggressiivinen käytös saatetaan katsoa usein normaaliksi ja oikeutetuksi, todellisuudessa se ei ole oikeutettua millään tavalla.

Pane stoppi aggressiiviselle käytökselle heti alkuunsa, vaikka se olisi peräisin lähisukulaiselta, ystävältä tai puolisolta. Toisin sanoen, älä salli tällaista käytöstä keneltäkään elämässäsi. Kenelläkään ei ole mitään oikeutta huutaa sinulle, haukkua sinua tai hyökätä sinun kimppuusi.

Huono mieliala, riitely, vihaisuus, pelottelu ja/tai nöyryytys eivät voi toistua koko ajan.

Iilimato

Tämän tyyppinen käytös perustuu puhtaaseen itsekkyyteen. Tällaisten ihmisten mielestä maailma pyörii heidän ympärillään, ja he ottavatkin yhteyttä vain silloin kun he tarvitsevat jotain.

On tärkeää tunnistaa iilimadot varhain, ja ennen kaikkea osata panna piste heidän toiminnalleen mahdollisimman nopeasti.

On normaalia tuntea syyllisyyttä sen jälkeen, kun toiselta ihmiseltä on kieltänyt jotain, mutta sinun on muistettava ja ymmärrettävä, että tällainen ihmistyyppi ei ole oikea ystävä.

Jos huomaat selkeästi, että joku yrittää vain ottaa sinulta, paljon enemmän kuin itse antaa, pidä häneen sopiva välimatka.

Negatiivinen ihminen

Metaforaa käyttäen voisi sanoa, että negatiiviset ihmiset ovat tunnevampyyreita, sillä he imevät kaiken elinvoimamme ja ilomme. He kokevat minkä tahansa tilanteen ongelmana tai vaikeutena – jopa hyvät tilaisuudet.

Tällainen ihmistyyppi on mestari pelon juurruttamisessa muihin. Aina kun kerrot hänelle jostain projektistasi, matkasuunnitelmistasi tai haaveistasi, hän huomauttaa aina vaaroista. Jos itsekin alat ajatella samalla tavoin, jämähdät paikallesi, mielesi täyttyy epäilyksillä ja sinusta tulee päättämätön.

Velallinen

Jatkuvasti vihaset ihmiset ovat myrkyllisiä

Jokaisella voi olla joskus huono ajanjakso taloudellisesti. Tämä ei ole välttämättä vaarallista eikä tarkoita, että ihminen olisi myrkyllinen. Mutta kun hän ei maksa takaisin antamaasi lainaa, se tietää ongelmia. Voit odottaa tekosyitä ja vastuunpakoilua myrkyllisiltä ihmisiltä. He eivät koskaan myönnä olevansa väärässä.

Tällainen ihmistyyppi on helppo tunnistaa siitä, että vaikka hänellä ei muka ole mahdollisuutta maksaa sinulle lainaa takaisin, hänellä on varaa moniin muihin asioihin.

Kateellinen ihminen

Mikään ei ole myrkyllisempää kuin kateellinen ystävä. Tällainen henkilö ei iloitse sinun onnestasi, vaan kadehtii sinua tai tekee sinusta epäluottavaisen. Kateellinen henkilö kantaa sisällään kaunaa sinua kohtaan ja tulee kääntymään sinua vastaan enemmin tai myöhemmin.

Kateellinen ihminen unohtaa kaiken sen vaivan, jota näit saavuttaaksesi jotain, eikä hän koskaan arvosta sitä mitä hänellä itsellään on. Lisäksi hänellä on tapana idealisoida muiden elämää ja kärsiä alemmuuskompleksista. Myrkylliset ihmiset saattavat kadehtia mitä vain: toisen ihmisen sosiaalista asemaa, ulkonäköä, puolisoa ja niin edelleen.

Käy tutustumassa tähänkin artikkeliin: Kuusi tapaa yhdistyä kumppanisi kanssa

Kuinka todella otat etäisyyttä myrkyllisiin ihmisiin

Ota nämä vinkit käyttöön, jotta myrkylliset ihmiset eivät pääse vaikuttamaan elämääsi haitallisesti.

  • Säilytä terveet kriteerit sen suhteen, mitä vaadit ihmissuhteiltasi, äläkä usko hetkeäkään, että myrkyllinen käytös on normaalia.
  • Älä luota keneenkään, joka ei osaa pitää salaisuutta.
  • Älä anna kenenkään halveksua tai aliarvioida sinua.
  • Muista, että toisesta ihmisestä pahaa puhuva henkilö tulee puhumaan sinustakin pahaa jonkun toisen kanssa. Ota siis etäisyyttä juoruiluun, siitä ei seuraa mitään hyvää.
  • Pidä lisäksi mielessä, että sanansa syövä ihminen ei tule koskaan olemaan hyvä ystävä.
  • Yksi tärkeimmistä asioista on se, että kohtaat tilanteet suoraselkäisesti ja jämäkästi.
  • Lopuksi, älä luota kehenkään, joka haukkuu muita tai käyttää toisia ihmisiä hyväkseen päästäkseen eteenpäin.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Gaffoglio, L. (2008). Cómo reconocer a las personas tóxicas. La Nación.
  • Navarro, M. (2016). Personas tóxicas, personas medicina. Sesenta y más, (333), 66.
  • Freire, E. (2013). Los malos del cuento: cómo sobrevivir entre personas tóxicas. Grupo Planeta Spain.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.