Muuttaminen kumppanin kanssa yhteen ilman stressiä

27 helmikuun, 2020
Muuttaminen kumppanin kanssa voi aiheuttaa paljon stressiä, mikä sitten usein synnyttää riitoja. Kärsivällisyyden lisäksi on hyvä harjoittaa jämäkkyyttä, empatiaa ja ymmärrystä. Tänään annamme vinkkejä stressittömään muuttamiseen yhteen kumppanin kanssa.

Muuttaminen yhteen kumppanin kanssa ja sen aiheuttamaa stressi on yksi niistä aikuistumisriiteistä, jonka suurin osa meistä käy läpi jossain vaiheessa. Kyseessä on iso elämänmuutos. Sen aiheuttaman stressin huomaa viimeistään silloin, kun ennen söpöinä pitämäsi asiat kumppanissa alkavat yhtäkkiä ärsyttää.

Haluatko tietää, kuinka tätä stressiä voi hallita? Jatka siinä tapauksessa lukemista!

Muuttaminen yhteen kumppanin kanssa ilman stressiä

Muuttamisesta voi tehdä myös stressitöntä

Siivoaminen ja järjestely ennen muuttoa tehostaa prosessia.

Sinulla on nyt uusi koti, uudet naapurit ja elämääsi tulee muutos, joka vaikuttaa siihen vääjäämättömästi. Älä anna ahdistuksen ottaa valtaa. On tärkeää löytää kaikesta se positiivinen puoli ja nauttia siitä mahdollisimman paljon. Tee myös joitakin toimenpiteitä, jotta muutto pysyisi jotakuinkin miellyttävänä prosessina.

Säilytä positiivinen energia ja pidä mieli tyynenä muuttoa suunnitellessa, erityisesti kun muutat yhteen toisen ihmisen kanssa. Tunteiden hallinta on tärkeää mahdollisen stressin välttämiseksi. Noudata näitä vinkkejä, niin pysyt rauhallisena.

Päivä ennen muuttoa

Pyri heittämään pois tarpeettomat esineet jo hyvissä ajoin ennen muuttoa. Siivoaminen on hyödyllinen järjestelykeino, joka säästää paljolta vaivannäöltä muuttopäivänä. Kodistasi löytyy varmasti paljon sellaisia esineitä, joiden säilyttämistä nyt jälkeenpäin ihmettelet. Hankkiudu niistä eroon.

Kun olette kumppanisi kanssa päättäneet muuttopäivän, voitte alkaa suunnitella päivittäistä tehtävälistaanne. Muutoin kaikki jää viime tinkaan ja tuntuu liian työläältä. Pidä mielessä, että muuton aikana tulee ennalta suunnittelemattomia tilanteita, jotka melko varmasti aiheuttavat stressiä. Pyri välttämään ne hyvällä suunnittelulla.

Voit esimerkiksi luonnostella paperille valmiiksi paikat huonekaluille uudessa kodissanne. Tämä on hyvä keino saada tietää tarkasti, kuinka te molemmat sopeudutte konkreettisesti uuteen ympäristöön. Tämä on myös hyvä hetki pohtia, aiotteko hankkiutua eroon jostakin tai pitääkö teidän ostaa jotakin uutta.

Sinua saattaa kiinnostaa myös: Luo minimalistinen koti 8 vinkin avulla

Tavaroiden pakkaaminen

Ne, joilla on aiempaa kokemusta muuttamisesta, tietävät tämän: on lähes mahdotonta saada koko tehtävää suoritettua yhdessä ainoassa päivässä. Pakkaa siis tavarat etukäteen, äläkä unohda lajitella ja luokitella niitä huolellisesti. Erottele toisistaan ne mitä käytät päivittäin ja ne mitä käytät vain harvakseltaan.

Kirjoita esineiden määrä ja jonkinlainen hyödyllinen kuvaus laatikkoon tarralappuun. Kirjoita siihen myös, mihin huoneeseen laatikko menee. Merkitse näkyvästi, jos laatikon sisällä on särkyviä esineitä. Tästä tiedosta on apua laatikon kuljettajalle sekä sinulle itsellesi, kun purat laatikkoa.

Muuttaminen kumppanin kanssa yhteen: muuttopäivä

Muuttaminen kumppanin kanssa vaatii hyvää suunnittelua

Keskittykää muuton positiivisiin puoliin ja kutsukaa ystävät ja perhe luoksenne viettämään ensimmäiset hetket kanssanne uudessa kodissanne.

Mieli voi olla hieman alhaalla muuttopäivänä, joten pysykää kärsivällisenä. Tällainen kokemus tuo mukanaan sekä iloa uudesta että nostalgiaa siitä mikä jää taakse. Yrittäkää keskittyä mahdollisimman paljon muuton positiivisiin puoliin.

Muuton jakaminen kumppanin kanssa ja avun saaminen perheeltä ja ystäviltä on aina hyödyksi. Suosittelemme jakamaan tehtävät jokaiselle etukäteen kaaoksen välttämiseksi. Joissakin tapauksissa muutto onnistuu omalla autolla, mutta toisinaan tarvitaan apua muuttofirmalta. Oli valintasi mikä tahansa, varaa sille riittävästi aikaa.

Tavaroiden järjestäminen uudessa kodissa

Kun olette lopultakin saaneet tavaranne uuteen kotiin, se on täynnä laatikoita, pakkauksia ja lojuvia huonekaluja. Vie luonnollisestikin muutaman päivän saada kaikki järjestykseen ja omalle paikalleen. Varaudu suunnitelmien muuttumiseen. Muista, että kärsivällisyys on paras liittolainen muuton aiheuttaman stressin voittamiseksi tuolla nimenomaisella hetkellä.

Tavoite kodin jakamisesta kumppanin kanssa on nyt käytännössä katsoen saatettu loppuun, ja on aika nauttia siitä. Kätevintä on järjestää ensin ne tavarat, joita tarvitsette heti, ja jättää loput tavarat muille päiville.

Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä artikkeli: Kumppanisi ei saisi koskaan pyytää sinua tekemään näitä asioita

Lepo on ensiarvoisen tärkeää muuton jälkeen

Muuton jälkeen tulisi levätä ja rentoutua

Hae tilaisuuksia saada irtiotto muutosta ja levätä. Kehosi ja mielesi kiittävät.

Halu saada unelmien koti voi saada sinut näkemään ylen määrin vaivaa sen eteen. Muuton aiheuttama jännite ja fyysinen ponnistelu tuntuvat muuton jälkeisinä päivinä. Anna siis itsesi pitää taukoa ja ladata akut uudelleen, jotta et tule huonolle tuulelle. Muista, että aikaa on runsaasti järjestämiseen, siivoamiseen ja sisustamiseen nythän asut siellä!

Pysy rauhallisena suunnittelemalla etukäteen

On tärkeää tehdä tarkka lista päivistä, tehtävistä ja rooleista kummallekin osapuolelle, sillä tämä auttaa välttämään jännitettä ja siitä aiheutuvaa stressiä. Muista, että aina tapahtuu jotain odottamatonta eikä sen tulisi antaa vaikuttaa mielialaan. Suhtaudu siis muutokseen mahdollisimman rennosti. Muista lopuksi myös visualisoida tuleva kotinne yhdessä ja nauttia siitä!

  • Como hacer más fácil la mudanza. (n.d.). Retrieved from www.mueblesymudanzasvinalopo.es
  • De, A. (n.d.). CONSEJOS-TIPS PARA LA REALIZACIÓN DE LA MUDANZA CONSEJOS MUDANZAS LOCALES. Retrieved from https://www.mudinmar.com/wp-content/uploads/pdf/varios/CONSEJOS-TIPS-PARA-LA-REALIZACION-DE-LA-MUDANZA.pdf