Logo image
Logo image

Muhkeat huulet: Suosittu huulimeikkitrendi TikTokissa

3 minuuttia
Jos haluat esitellä täyteläisiä huulia, tulet rakastamaan tätä huulimeikkitrendiä. Ota selvää, mikä se on ja miten se toteutetaan käytännössä.
Muhkeat huulet: Suosittu huulimeikkitrendi TikTokissa
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Jos haluat pysyä ajan tasalla viimeisimmistä muoti- ja meikkitrendeistä, kannattaa ehdottomasti seurata sosiaalista mediaa. Jo useiden viikkojen ajan sosiaalinen media on ollut täynnä kuvia täyteläisistä ja silmiinpistävän näköisistä huulista. Muhkeat huulet voidaan saada aikaan ilman lääketieteellisiä toimenpiteitä. Tässä artikkelissa näytämme sinulle tekniikan, jonka avulla voit taikoa itsellesi muhkeat huulet meikin avulla!

Huolimatta siitä, että TikTok on uusi sosiaalinen verkosto, siitä on tullut yksi suosituimmista. Ei siis mikään ihme, että siitä on tullut muodin, tyylin ja meikkitrendien lähde.

Videoiden, vaikuttajien, näyttelijöiden ja muotiasiantuntijoiden kautta se asettaa viimeisimmät trendit ja antaa yleisölle vinkkejä erilaisten tyylien luomiseen. Lisäksi globalisaatio ja tämän sosiaalisen verkoston kyky yhdistää ihmisiä kaikkialta maailmasta tuo esille sen, kuinka tietyt trendit saavuttavat ihmisiä ympäri maailmaa.

Itse asiassa muhkeat huulet – tunnetaan myös nimellä “täyteläiset huulet” tai “sensuellit huulet” – ovat viimeisin trendi korealaisessa meikissä. Se ei kuitenkaan ole itse asiassa mitään uutta, sillä Angelina Jolien ja Kardashiansin kaltaiset tähdet ovat jo popularisoineet niitä aiemmin. Oletko kiinnostunut oppimaan siitä lisää? Jatka lukemista!

Kuinka saada muhkeat huulet?

Huulten täyteläisyyden saavuttamiseksi ei aina tarvitse tehdä injektioita tai kosmeettisia toimenpiteitä. Joidenkin meikkitemppujen avulla voit saavuttaa tämän lookin mielenkiintoisin tuloksin ja ei-invasiivisella tavalla.

Tämän kauneustrendin toteuttamiseen tarvitset vain kaksi eri sävyistä huulipunaa – yhden vaalean ja toisen tummemman. Tarvitset myös huulikiiltoa, siveltimiä ja perusmeikkityökaluja. Mitä tulee väreihin, ihanteellinen, molemmat ovat samassa värivalikoimassa. Tällä tavalla sekoitus näyttää luonnollisemmalta.

Some figure
Muhkeat huulet on korealainen meikkitrendi, joka on erittäin suosittu TikTokissa.

Lue myös: Miten beauty blender -meikkisieni puhdistetaan sitä pilaamatta

Valmistele huulet

Ennen kuin aloitat meikin levittämisen huulille, varmista, että ne ovat hyvin kosteutetut ja kuivat. Voit kuoria ne ja levittää kosteuttavaa balsamia ennen meikkaamisen aloittamista.

Levitä pohja

Jos tulossa on erityinen tapahtuma tai jos haluat meikkisi kestävän pidempään, on suositeltavaa levittää huulille pohjustus- tai peitevoide. Tällä tavalla väristä tulee voimakkaampi, kun levität huulipunaa. Sitten sinun tulee levittää tasaisesti vaaleampaa huulipunaa, jonka olet valinnut meikkaamiseen.

Piirrä X, W ja V

Vaikka kirjaimien piirtäminen huulille kuulostaa oudolta, se on erittäin hyödyllinen vinkki, joka voi auttaa ymmärtämään, kuinka tummempi huulipuna levitetään oikein. Ensin sinun tulee piirtää W amorin kaaren päälle ylähuulille noudattaen sen luonnollista muotoa.

Seuraavaksi sinun tulee piirtää alahuuleen V, joka myös simuloi sen luonnollista muotoa. Lopuksi sinun tulee tehdä pieni X ylähuulen keskelle.

Häivytä viivat

Kun kirjainten ääriviivat on piirretty tummalla sävyllä, sinun tulee alkaa häivyttää viivoja liikkeillä, jotka suuntautuvat ulkoa sisäänpäin.

Varmista, ettähuulten reunat näyttävät tummemmilta kuin sisäpuoli. Itse asiassa, tarvittaessa voit lisätä pienen määrän vaalempaa huulipunaa. Ajatuksena on luoda visuaalinen illuusio muhkeammista huulista.

Levitä kiiltoa

Täydellisen lopputuloksen saamiseksi huulille tulisi levittää hieman kiiltoa ylä- ja alahuulille. Voit levittää sen huulimeikkisudin avulla.

Vaikka huulia voi käyttää myös mattapintaisilla huulilla, huulipunatrendi pyrkii jälleen korostamaan kiiltoa.

Meikkaa kasvot

Kun olet luonut näyttävät huulet, sinun täytyy meikata loput kasvoistasi. On tärkeää pyyhkiä pois ylimääräinen huulipuna. Voit levittää hieman peitevoidetta huulten ympärille. Tällä tavalla korostat huultesi muotoa ja lisäät volyymia.

Some figure
Tietenkin, jotta huulet erottuvat, sinun on täydennettävä kokonaisuus levittämällä meikkiä koko kasvoillesi.

Lue myös: Mistä meikit on tehty?

Huulistasi huolehtiminen on osa kauneusrutiiniasi

Huulet vaativat perushoitoa pysyäkseen terveinä ja kauniina. American Academy of Dermatologyn mukaan “kylmä, kuiva sää, auringon aiheuttamat vauriot ja huulten nuoleminen ovat vain muutamia syitä, miksi huulet voivat tuntua kuivilta ja halkeilevilta.

Tässä suhteessa ihotautilääkärit suosittelevat ärsyttämättömien ja kosteuttavien balsamien käyttöä, joissa on myös aurinkosuoja. Tämä suositus on erittäin tärkeä etenkin kesäkaudella.

On myös suositeltavaa juoda runsaasti vettä, jotta huulet pysyvät kosteutettuna. On myös tärkeää välttää metalliesineiden pitämistä suussasi tai niiden liiallista nuolemista. Toisinaan voidaan käyttää luonnollista tai formuloitua kuorintaainetta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • 7 dermatologists’ tips for healing dry, chapped lips. (s/f). Aad.Org. Recuperado el 19 de abril de 2022, de https://www.aad.org/public/everyday-care/skin-care-basics/dry/heal-dry-chapped-lips
  • TikTok: usuarios activos mensuales mundiales 2017-2025. (s/f). Statista. Recuperado el 19 de abril de 2022, de https://es.statista.com/previsiones/1194895/usuarios-de-tiktok-mundiales-prevision

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.