Logo image
Logo image

Miten sisällyttää kasveja joulukoristeluun?

4 minuuttia
Kranssi ulko-ovella tai kukkamaljakko olohuoneessa ovat joitakin tapoja antaa luonnolle tilaa jouluasetelmassa. Tutustutaan erilaisiin tapoihin koristella joulu kasveilla.
Miten sisällyttää kasveja joulukoristeluun?
Viimeisin päivitys: 19 joulukuuta, 2023

Joulun kaunistaminen kasveilla ei koskaan mene pois muodista. Tämä perinne vaihtelee yksinkertaisista yksityiskohdista varsin taidokkaisiin koristeisiin, joissa luonnon palat saavat suuren merkityksen.

Pienellä luovuudella on mahdollista luoda joulukoristeluun yksityiskohtia koristekasveista ja muista luonnonmateriaaleista, jotka houkuttelevat joulunviettoon osallistuvien vieraiden katseet. Katsotaanpa, miten niistä saa suurimman hyödyn irti.

Voiko kasveja käyttää joulukoristeluun?

Jouluinen kasvi lisää joulutunnelmaa jo yksinään. Trendi on kuitenkin täydentää sitä vuodenaikaan viittaavilla lisävarusteilla, mikä kohottaa sisustuksen tyylikkyyttä kotona, toimistossa tai missä tahansa muualla, mihin haluat antaa erityisen säväyksen.

Lisäksi kasvit lisäävät hyvinvointiamme, suodattavat ilmaa ja luovat luonnollisen ympäristön, joka on enemmän kuin vain koristus, todetaan ABC:n julkaisemassa artikkelissa. Ennen kaikkea vuodenaikana, jona on tapana järjestää kokoontumisia kerta toisensa jälkeen, olisi hyvä hyödyntää kasvien etuja.

Ruukuissa, roikkuvina ja joskus keinotekoisten versioiden kanssa sekoitettuina kasvit ovat joulukoristeiden katseenvangitsijoita.

Miten käyttää kasveja joulukoristeluun

Joulukoristeluun ei riitä, että hankkii luonnollisen joulukuusen ja täyttää sen koristeilla, vaan on muitakin tapoja sisällyttää kasvit jouluun. Katsotaanpa.

Joulutähti

Joulutähteä on jo hyvin pitkään pidetty joululle tunnusomaisena kasvina. Tutkimusten mukaan kasvin väri vaihtelee kylmänä vuodenaikana, mutta juuri pehmeät punaiset terälehdet antavat sille sen koristearvon, josta on hyötyä kukkateollisuudessa.

Joulutähtiä käsitellään usein kasvunestoaineilla, jotta ne pysyisivät terveinä ja koristeellisina. Punaisen lisäksi on olemassa valkoisia, keltaisia ja violetteja joulutähtiä. Jos valitset suhteellisen pieniä yksilöitä, voit hyödyntää niitä esimerkiksi kuusen oksilla, ruokapöydän keskipisteenä tai kukka-asetelmissa.

Se on myös yleinen lahja hyvän toivotuksen ja hyvinvoinnin eleenä uudelle vuodelle.

Lue tämäkin: Furoshiki, sosiaalisissa verkostoissa ihastuttava ympäristöystävällinen lahjojen paketointitekniikka

Some figure
Joulutähti on aina ollut klassinen joulukoriste.

Adventtiseppele tai -kranssi

Jouluseppeleet liittyvät läheisesti adventtiin. Kuten National Geographic -julkaisussa kerrotaan, nämä koristeet symboloivat uskoa ja ikuista rakkautta Jumalaa kohtaan sekä toisista huolehtimista. Ne koostuvat kuusen oksista tehdystä ympyrästä, joka korostaa vihreää, joka liittyy toivoon ja elämään.

Niissä on 4 kynttilää jokaista adventtisunnuntaita varten, punainen nauha ja omenoita lupauksena pelastuksesta.

Some figure
Näiden seppeleiden sijoittaminen haluamaasi tilaan on kaunis tapa koristella talo jouluna.

Oviseppele tai -kranssi

Jouluseppeleet ovat luovia mestariteoksia, jotka on valmistettu erilaisista materiaaleista ja jotka vangitsevat vuodenajan olemuksen. Tuoksuvat, talvea muistuttavat kuusen- tai männynoksat muodostavat perusrakenteen, kun taas värikkäät marjat, käpytikat ja loistavat joulutähdet tuovat siihen eloisaa säihkettä. Tyylikkäät nauhat, helisevät kulkuset ja pienet joulua edustavat hahmot on taidokkaasti kudottu yhteen ainutlaatuisiksi kokonaisuuksiksi.

Voit tehdä siitä omanlaisesi ja lisätä siihen mitä tahansa elementtejä, jotka kiinnittävät huomiosi.

Some figure
Seppeleillä koristelluista ovista tulee taianomaisia portteja, jotka toivottavat perheen, ystävät ja vierailijat tervetulleiksi lämpimällä, juhlallisella syleilyllä.

Pöytäkoristeet

Pöydän koristaminen joulun aikaan koristeella, jossa on kasveja, on tyylikäs tapa korostaa ruokasalin sisustusta. Materiaalien valinnasta tähän koristeeseen tulee ratkaiseva tekijä harmonisen ja juhlallisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. Millä materiaaleilla tämä koriste voidaan tehdä?

  • Korit: Punotun korin täyttäminen joulutähdellä, kävyillä ja kuusenoksilla toimii. Jos mitat sallivat, lisää joulutähtiä enemmänkin.
  • Makeiset: Makeisilla, kuten punavalkoisilla karkkikepeillä, täytetty lasikulho näyttää täydelliseltä, jos ympäröit pohjan ulkopuolelta mistelinoksalla.
  • Kasvien varret: Ne ovat puunoksia ohuempia, joten ne sopivat erinomaisesti pieniin pöytiin. Esimerkiksi puolukanvarsi korostaa keskipistettä.
  • Kynttilät: Jos haluat mieluummin pieniä koristekasveja, aseta keskelle suuri, miellyttävän tuoksuinen kynttilä. Laita sen ympärille hedelmiä ja kukkia, lisää värillisiä palloja, glitteriä ja tähtiä.
Some figure
Juhlapyhien koristelussa on mahdollisuus ilmaista omaa luovuutta ja persoonallisuutta.

Minikuuset

Joulukuusen lisäksi pikkukuuset talon nurkissa lisäävät joulun tunnelmaa. Olipa kyseessä pöytä, kirjahylly tai baaritiski, nämä minikuuset tuovat taatusti upean lisän sisustukseen.

Jos haluat mieluummin keinotekoisia kuusia, on olemassa eräänlaisia “lumisia” malleja. Niistä saa vielä erikoisemman vaikutelman.

Lue lisää: Temppuja kynttilävahan poistamiseen vaatteista, lattiasta ja huonekaluista

Some figure
Pikkukuuset voidaan ripotella ympäri taloa tuomaan juhlatunnelmaa mihin tahansa huoneeseen.

Kävyt

Huurretuista männynkävyistä suunnitellut seppeleet näyttävät upeilta ikkunoissa, kehyksissä tai pöydällä. Ne erottuvat luonnollisuudellaan ja mukautuvuudellaan mihin tahansa joulun estetiikkaan.

Kirkkaat maljakot

Kirkkaat maljakot tarjoavat ihanan mahdollisuuden koristeluun. Voit täyttää pohjan luonnollisilla joulukoristeilla, kuten pähkinöillä tai kuusenpaloilla, niin saat aikaan kiehtovan visuaalisen efektin.

Lisäksi näiden maljakoiden strateginen valaistus muuttaa ne taianomaisiksi valonheittimiksi, jotka lisäävät ympäristön juhlallista tunnelmaa.

Some figure

Romantiikkaa mistelin avulla

Jos olet mistelin alla jonkun erityisen henkilön kanssa, voit olettaa saavasi suudelman. Tähän viittaavat kirjallisuus, televisio ja kansantarinat, ja tästä syystä sitä käytetään osana joulukoristetta.

Architectural Digest -lehdessä mainitaan uskomus, jonka mukaan tämän kasvin uskotaan houkuttelevan onnea. Tämä on arvokas seikka, kun se lisätään osaksi joulua. Miten sitä käytetään? Koukista misteliä oven yläosaan, ovenkarmien alle tai osina kattoon kiinnitettävistä seppeleistä.

Some figure
Jouluna misteliin liittyvät perinteet ovat klassisen koristeen ehdoton edellytys.

Puiden lehdet: poikkeuksellinen voimavara joulukoristeluun

Kuivattujen oksien käyttäminen on myös oiva ratkaisu. Jotkut suosivat tätä vaihtoehtoa, koska kylmyys vaikuttaa moniin kasvilajeihin.

Esimerkiksi kuusen ja eukalyptuspuiden lehtiä käytetään kukka-asetelmien kokoamiseen lisäämällä niihin nauhoja, värejä tai paperinpaloja täydentämään seppeleitä, koreja ja seppeleitä.

 

Voiko joulukoristeluun käyttää muita kuin vuodenaikaan sopivia kasveja?

Vaikka on joulu, se ei tarkoita, että jokaisen sisustuksessa olevan kasvin täytyy olla vuodenajan vertauskuva. Myös tavanomaiset tuorekukka-asetelmat sopivat hyvin.

Sinisilmät, liljat ja lumikellot sopivat joulukoristeiksi. Mutta myös ruusut ovat pääosassa tänä juhlakauden aikana, mutta on tärkeää valita oikeat värit, tuoksut ja ulkonäkö, jotka sopivat asetelman motiiviin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Bálint J, Bandi A, Buta E, Csorba C, Domokos E, Molnár K, Tatár M. Efectos de los retardadores de crecimiento en el desarrollo de la variedad flor de pascua “sentimiento navideño”. Acta Biológica Marisiensis. Rumania; 2021. Vol. 4. Núm. 2. pp. 32-38. https://sciendo.com/pdf/10.2478/abmj-2021-0011
  • ¿Cuál es el origen de la Corona de Adviento? National Geographic. España; 2018. https://www.ngenespanol.com/culturas/corona-de-adviento-cual-es-el-origen-y-significado-de-esta-tradici/
  • Mora G. 5 plantas de Navidad que puedes tener en casa a partir de noviembre. Architectural Digest. España; 2021. https://www.revistaad.es/decoracion/jardines-y-plantas/articulos/plantas-de-navidad-en-casa

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.