Kuinka tehdä koristekynttilä laventelin kukista?

Koristekynttilän tekeminen laventelin kukista on hyvin yksinkertaista. Nämä kynttilät luovat intiimiä tunnelmaa erityisiin hetkiin ja tiloihin!
Kuinka tehdä koristekynttilä laventelin kukista?

Viimeisin päivitys: 30 lokakuuta, 2021

Omien koristekynttilöiden valmistaminen laventelin kukista ei vaadi paljoa työtä ja sallii sinun päästää luovuutesi valloilleen. Nämä kynttilät sopivat loistavasti makuuhuoneeseen, kylpyhuoneeseen tai jopa pöydälle juhlien ajaksi.

Tässä artikkelissa näytämme sinulle kaksi eri tapaa valmistaa koristekynttilä laventelin kukista. Nämä ovat kaksi yksinkertaista ideaa, joiden avulla voit valmistaa kynttilän jo kotoa löytyvillä tuotteilla. Jos sinulla ei kuitenkaan ole niitä, niiden ostaminen ei tule kalliiksi.

Mikä on laventeli?

Ennen kuin kerromme kuinka valmistaa näitä koristekynttilöitä, haluamme kertoa sinulle hieman tästä kasvista. Se on tyypillinen Välimeren alueella, se erottuu edukseen violetilla värillään ja piikikkäällä muodollaan. Laventelin erilaisia lajikkeita on noin 30, mutta yleisimpiä ovat Lavandula Officinalis ja Lavandula Angustifolia.

Sen miellyttävällä aromilla on erilaisia ​​ominaisuuksia, joista monet nauttivat aromaterapiassa. Itse asiassa useat tutkimukset korostavat sen rentouttavia ominaisuuksia.

Monet ihmiset käyttävät laventelin eteeristä öljyä vaihtoehtoisissa stressihoidoissa. Tämä vaikutus johtuu terpeenialkoholien, kuten geraniolin tai linalolin, läsnäolosta.

Laventelin eri käyttötarkoituksista voidaan huomata sen käyttö puhdistusaineissa ja hajusteissa. Sitä käytetään myös useissa kosmetiikkatuotteissa, kuten kasvovesissä.

koristekynttilä laventelin kukista ja sen vaikutukset.
Monet ihmiset käyttävät laventelia ahdistuksen vähentämiseen eteeristen öljyjen muodossa.

Kuinka tehdä koristekynttilä laventelin kukista?

Haluatko aromatisoida ja koristaa tilaa kauniilla laventeli koristekynttilällä?

Alla näytämme sinulle kaksi eri vaihtoehtoa kynttilän valmistamiseen. Molemmissa vaihtoehdoissa käytetään suurimmaksi osaksi samoja materiaaleja. Tarvitset vain tarkkoja käsiä ja hieman mielikuvitusta!

Luettelo materiaaleista:

 • Sakset
 • Pihdit
 • Sydänlanka
 • Ohut satiininauha
 • Ohut johto
 • Leveä satiininauha
 • Vihreä ruoanlaittolanka
 • Silikoniase
 • Tyhjät lasipurkit (uudet tai kierrätetyt haluamassasi koossa)
 • Laventelin kukkia
 • Kynttilät, jotka mahtuvat tyhjiin lasipurkkeihin

Ensimmäinen tapa tehdä koristekynttilä laventelin kukista

Alta löydät ohjeet koristekynttilän tekemiseen laventelinkukista. Noudata ohjeita huolellisesti.

Ohjeet ovat seuraavat:

 1. Leikkaa lanka niin pitkäksi, että se kietoutuu purkin kaulan ympärille. Ideana on, että luot “pienen korvaparin” kumpaankin päähän. Voit myös tehdä spiraalin muodon.
 2. Mittaa purkin halkaisija ja leikkaa satiinipala riittävän leveäksi. Yhdistä päät pienellä palalla silikonia. Muista käyttää asetta välttääksesi itsesi polttamisen; sen avulla voit myös hallita materiaalia paremmin.
 3. Tee laventelin kukista pieni kimppu ja sido se yhteen vihreän ruoanlaittolangan avulla. Varmista, että sinulla on tarpeeksi laittaa se purkin keskelle. Liimaa se keskelle, jonne voit myöhemmin laittaa satiinipalan piilottaaksesi sen.
 4. Liimaa ohut satiininauha laventelikimppuun. Sinun tarvitsee vain laittaa kynttilä sisälle ja sytyttää se. Kun lämpö aktivoi laventelin, voit nauttia ihanasta tuoksusta!
 5. Laita kynttilät minne haluat, mutta pidä lapset ja lemmikit mielessä. Jos sinulla on erityinen tapahtuma kotona, voit laittaa useita kynttilöitä koristamaan juhlapöytää.

Toinen tapa tehdä koristekynttilä laventelin kukista

koristekynttilä laventelin kukista ja sen rentouttava vaikutus
Kynttilät voivat sisustaa kotiasi ja sopivat mainiosti juhlatilaisuuksiin!

Katsotaanpa nyt toista tapaa, jolla voit tehdä kauniin koristekynttilän laventelin kukista:

 1. Mittaa lasipurkki. Muista, että tämä voi olla kierrätetty purkki: kahvipakkaukset, hillopurkit tai muut lasipurkit käyvät tähän tarkoitukseen. Tätä menetelmää varten sinun on leikattava laventelin kukat varmistaen, että ne peittävät purkin pohjan ja näkyvät hieman ylhäältä.
 2. Kun olet leikannut tarpeeksi kukkia purkin peittämiseksi, voit alkaa kiinnittää ne yksitellen silikonilla. Massan tulee olla mahdollisimman paksua.
 3. Leikkaa nyt pala ohuesta narusta ja kiedo se purkin ympärille useita kertoja. Viimeistele sievällä rusetilla. Voit myös kiinnittää sen silikonilla, jotta se ei putoa.
 4. Sinun tarvitsee vain laittaa kynttilä sisälle ja sytyttää se milloin haluat!

Piditkö näiden koristekynttilöiden valmistamisesta laventelin kukista?

Jos pidit näistä vinkeistä, mitä vielä odotat? Kokeile tehdä kynttilä itse!

Tietysti voit myös käyttää omaa mielikuvitustasi. Voit yhdistää nämä menetelmät tai lisätä muita haluamiasi elementtejä. Anna mennä ja päästä luovuutesi valloilleen!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kuinka säilöä basilikaa pakastimessa?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kuinka säilöä basilikaa pakastimessa?

Basilikaa voi säilöä pakastimessa eri tavoin, ja oikein pakastettuna voimmekin nauttia tuoreesta basilikasta ympäri vuoden.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.