Miten pitää hiukset terveinä 50. ikävuoden jälkeen

Säännöllisestä hiustenleikkuusta luonnontuotteiden käyttöön. Näin helppoa on pitää hiuksesi terveinä 50. ikävuoden jälkeen.
Miten pitää hiukset terveinä 50. ikävuoden jälkeen
Leonardo Biolatto

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Leonardo Biolatto.

Viimeisin päivitys: 24 lokakuuta, 2023

Kaikki naiset haluavat terveet hiukset missä iässä tahansa, mutta 50. ikävuoden jälkeen siihen on kiinnitettävä entistä enemmän huomiota. Tässä iässä fyysiset ja hormonaaliset muutokset ovat hyvin ilmeisiä ja ne vaikuttavat hiuksiin.

Vaihdevuosien alkaminen ja kaikki tähän mennessä tehdyt hiusten värjäykset ja muut operaatiot vaativat veronsa. Jos et huolehdi hiuksistasi, ne voivat pudota, haurastua, ohentua, tylsistyä ja muuttua elottomiksi. Et varmaan halua, että sinulle käy näin? Kerromme, mitä hoitotoimenpiteitä sinun tulisi noudattaa, jotta voit pitää hiukset terveinä.

7 tapaa pitää hiukset terveinä viisikymppisenä

Vaikka ihanteellista olisi kääntyä ammattitaitoisen ihotautilääkärin puoleen, on olemassa käytäntöjä, joista on hyötyä ja jotka voit aloittaa jo tänään. Katsotaanpa tarkemmin.

1. Käytä erikoistuotteita

Markkinoilla on tuhansia hiustenhoitotuotteita, jotka lupaavat erilaisia hyötyjä. Jos olet 50-vuotias tai sitä vanhempi nainen, on suositeltavaa, että käytät hiustesi erityisolosuhteisiin sopivia erityistuotteita.

Kun esimerkiksi otetaan huomioon, että hiustenlähtö on yleistä tässä iässä, aseta etusijalle hiustenlähtöä estävät tuotteet ja antioksidantteja sisältävät tuotteet. Toisaalta vältä parabeeneja sisältävien shampoiden käyttöä.

Huuhtele haalealla vedellä tuotteiden levittämisen jälkeen.

2. Ravitse hiuksiasi sisältä ulospäin

Terveydenhuollon ammattilaiset selittävät, että hiuksilla on hyvin erityiset ravitsemukselliset tarpeet. Tärkeimpiä ovat muun muassa aminohappojen, C-, A- ja B-kompleksivitamiinien sekä mineraalien, kuten sinkin ja raudan, tarve.

Näitä ravintoaineita voi hankkia ravinnosta. Jotta voit pitää hiukset terveinä 50. ikävuoden jälkeen, on suositeltavaa kuluttaa seuraavia:

 • Pähkinöitä.
 • Oransseja hedelmiä ja vihanneksia.
 • Pinaattia ja muita vihreitä vihanneksia.
 • Kalaa.

3. Vältä invasiivisia hoitoja

Muun muassa hiustenkuivaajien, suoristusrautojen ja pinnien käyttö voi nopeuttaa hiustenlähtöä ja vaurioittaa hiuksia syvältä. Jos haluat muotoilla hiuksiasi näillä välineillä, suosi maltillisia lämpötiloja ja käytä lämpösuojaa.

Jos et halua näyttää harmaita hiuksiasi luonnollisesti vaan haluat värjätä ne, valitse tuotteita, jotka eivät sisällä ammoniakkia tai alkoholia. On olemassa joitakin luonnonvärejä, kuten henna, jotka lisäävät kiiltoa.

4. Stimuloi verenkiertoa

Aktivoi päänahkasi verenkiertoa hieromalla sitä. Sen lisäksi, että lisäät verenkiertoa, vähennät myös stressiä ja lihasjännitystä niskassa ja ohimoilla.

Tämän tekeminen kotona on erittäin helppoa. Hiero päänahkaa sormenpäilläsi painamatta hiussuortuvia. Tee näin kaikilla alueilla ja työskentele niskaa myöten.

5. Hyödynnä luonnontuotteita

Luonnontuotteilla on erinomaisia ominaisuuksia, joten niitä kannattaa hyödyntää kotihoitojen tekemisessä:

 • Banaani: tarjoaa runsaasti kaliumia.
 • Oliiviöljy: sisältää runsaasti antioksidantteja.
 • Rosmariini: verisuonia laajentava ja verenkiertoa aktivoiva aine.
 • Manteliöljy: sisältää runsaasti E-vitamiinia ja antioksidantteja.
 • Sipuli: aktivoi verenkiertoa.

6. Leikkaa hiukset säännöllisesti

Yksi vinkki, jolla pitää hiukset terveinä 50. ikävuoden jälkeen on käydä leikkauttamassa hiukset tarpeeksi usein. Suositus on leikata ne kahden tai kolmen kuukauden välein. Vaikka vain latvat, jos et halua uutta tyyliä joka kerta.

Sinun ei tarvitse leikata paljon. 2-3 senttimetriä riittää kuivien, haljenneiden ja heikentyneiden latvojen poistamiseen.

7. Ota yhteyttä ammattilaiseen

Jos olet viisikymppinen tai vanhempi, ja ehdotettujen hoitojen ja neuvojen noudattamisesta huolimatta hiuksesi irtoavat tai kuivuvat liikaa, ota yhteyttä ammattilaiseen. On normaalia, että naiset menettävät hiussuortuvia joka päivä koko elämänsä ajan, mutta kun tämä on runsasta, on syytä kääntyä asiantuntijan puoleen.

Miksi huolehtia hiuksistasi paremmin 50. ikävuoden jälkeen?

Tässä iässä naisen keho käy läpi suuria muutoksia. Niiden myötä jotkin tilanteet yleistyvät:

 • Naisten androgeneettinen hiustenlähtö: Eri julkaisujen mukaan naisten hiustenlähtö on yleistymässä. Tämä mainitsemamme hiustenlähtötyyppi esiintyy 30-40-vuotiaana ja voi jatkua. Sen syyt liittyvät hormonaalisiin muutoksiin.
 • Hiustenlähtö otsalta: Vaihdevuodet eivät aiheuta ainoastaan luuston ja sydän- ja verisuonijärjestelmän muutoksia, vaan ne muuttavat myös ihoa. Ja tietenkin myös hiukset muuttuvat. Sen lisäksi, että se liittyy naisten androgeneettiseen hiustenlähtöön, premenopaussi ja postmenopaussi liittyvät myös otsan hiustenlähtöön. Asiantuntijoiden mukaan tämäntyyppinen kaljuuntuminen ilmenee hiusten harvenemisena tai hiusrajan nousemisena otsalla.
 • Harmaiden hiusten ilmaantuminen: Nämä valkoiset hiussuortuvat ilmaantuvat hiusfollikkelien ikääntymisen ja melanosyyttien vähenemisen seurauksena. Vaikka näiden hiusten luultiin olevan heikkoja, nyt tiedetään, että harmaiden hiusten halkaisija on suurempi kuin pigmentoituneiden hiusten. Hiuksen laatu kuitenkin heikkenee.

Lisäksi yli 50-vuotiaat naiset voivat menettää hiuksia muista syistä:

Nauti terveistä hiuksista 50-vuotiaana!

Nyt kun tiedät, miten saat terveet hiukset 50-vuotiaana, voit nauttia kauniista, kiiltävästä ja elinvoimaisesta hiuskuontalosta. Harmaat hiukset tai ei, tärkeintä on, että ne ovat terveet.

Hiuksesi ovat osa kehoasi. Ne ovat alttiina ympäristön vaihteluille ja voivat kärsiä paljon. Aloita niiden hoitaminen jo tänään.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.