Logo image
Logo image

Banaani-avokadohiusnaamio, jolla saat silkkiset, kiiltävät hiukset

2 minuuttia
Sekä banaaneissa että avokadoissa olevien ravintoaineiden ansiosta voimme ravita hiuksiamme syvältä, jos käytämme tätä naamiota säännöllisesti. Näin hyödymme sen kaikista ominaisuuksista.
Banaani-avokadohiusnaamio, jolla saat silkkiset, kiiltävät hiukset
Mariel Mendoza

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Mariel Mendoza

Viimeisin päivitys: 22 helmikuuta, 2023

Useimmat naiset etsivät alituiseen keinoja pitää hiuksensa vahvoina, kiiltävinä ja ongelmattomina. Valitettavasti nykyään ympäristömyrkyt ja huonot ruokailutottumukset voivat aiheuttaa erilaisia hiusongelmia. Tämä banaani-avokadohiusnaamio voi olla ratkaisu sinunkin hiustesi hyvinvoinnille!

Vaikka markkinoilla on monia tehokkaita vaihtoehtoja hiusten kiillon palauttamiseen, on myös luonnollisia vaihtoehtoja, kuten tämä banaani-avokadohiusnaamio, jotka tarjoavat upeita tuloksia altistamatta hiuksiasi kemikaaleille.

Haluatko oppia valmistamaan tämän luonnollisen hiusnaamion?

Banaani-avokadohiusnaamio

Tämä hiusnaamio on vaihtoehtoinen tuote vaurioituneiden hiusten elvyttämiseen ja uudistamiseen. Se sisältää välttämättömiä rasvahappoja ja tehokkaita aminohappoja, jotka parantavat päänahan terveyttä ja edistävät hiusten kasvua.

Sekä banaaneilla että avokadoilla on korkea ravintoarvo. Tällä kertaa käytämme niitä niiden luonnollisessa tilassaan saadaksemme edullisen naamion, joka sopii kaikille hiustyypeille.

Lue lisää avokadoista: 7 avokadolajiketta

Banaanin edut hiuksille

Banaani sisältää suuria määriä A-, B-, C- ja E-vitamiineja, jotka estävät ympäristön vapaita radikaaleja vahingoittamasta hiuksia.

Banaani on hyvä mineraalien, kuten kalsiumin, magnesiumin ja raudan, lähde, ja ne auttavat estämään liiallista hiustenlähtöä ja kuivumista, koska monet hiusongelmat johtuvat näiden kivennäisaineiden puutteesta ruokavaliossamme.

Sen paikallinen käyttö auttaa säilyttämään luonnollisia öljyjä päänahassa ja sillä on hoitava vaikutus, joka jättää hiukset pehmeiksi ja helposti hoidettaviksi.

Avokadon edut hiuksille

Some figure

Avokado on yksi kosmetiikkateollisuuden arvostetuimmista hedelmistä sen ominaisuuksien ansiosta, jotka voivat hyödyttää kaikentyyppisiä hiuksia. Se on loistava välttämättömien Omega-3 -rasvahappojen ja vitamiinien, kuten E-, A-, C-, D-, K- ja B-vitamiinien lähde, jotka palauttavat vaurioituneita kuituja ja kuivaa päänahkaa.

Se tarjoaa terveellisiä kasvirasvoja, jotka säilyttävät kosteuden ja edistävät kasvua. Lisäksi sen runsas määrä antioksidantteja tarjoaa suojaavan esteen ympäristön haittavaikutuksia ja myrkkyjä vastaan.

On huomattava, että se on arvokas E-vitamiinin lähde. Tämä on ravintoaine, joka vahvistaa hiuksia ja lisää niiden uusiutumista ja kasvua, mikä auttaa saamaan paksumman ulkonäön.

Kuinka banaani-avokadohiusnaamio valmistetaan

Tämän kotitekoisen naamion valmistukseen voit käyttää ylikypsiä banaaneja ja avokadoja, jotka eivät enää sovellu kulutukseen. Lisäksi voit lisätä hunajaa, kookosmaitoa tai vähän oliiviöljyä, jos sinulla on kuivat hiukset.

Saatat olla kiinnostunut tästäkin: Majoneesia sisältävät hiusnaamiot: 5 tehokasta hoitoa

Ainesosat

 • 1 kypsä avokado
 • 1 banaani
 • 2 rkl hunajaa, kookosmaitoa tai oliiviöljyä (halutessasi)

Valmistus

 • Leikkaa avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha pois lusikalla.
 • Kuori banaani, leikkaa se paloiksi ja muussaa haarukalla paksuksi soseeksi.
 • Sekoita ne yhteen ja lisää hunaja tai muu.

Käyttö

 • Kostuta hiuksesi, jaa ne kuuteen osaan ja levitä seos hellästi hieroen.
 • Varmista, että peität hiukset ja päänahan kokonaan.
 • Peitä suihkumyssyllä ja odota 40-45 minuuttia.
 • Huuhtele tavalliseen tapaan ja anna kuivua luonnollisesti.
 • Toista kaksi tai kolme kertaa viikossa saadaksesi nopean muutoksen hiustesi kunnossa.

Käytä naamiota jatkuvasti kauneusrutiinissasi saadaksesi silkkiset ja vahvat hiukset.

Muista kuitenkin, että sen tulokset riippuvat muista hiuksiin käyttämistäsi hoidoista sekä ruokavaliostasi ja vedenkulutuksestasi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Flores M, Saravia C, Vergara CE, Avila F, Valdés H, Ortiz-Viedma J. Avocado Oil: Characteristics, Properties, and Applications. Molecules. 2019 Jun 10;24(11):2172.
 • Gavazzoni Dias MF. Hair cosmetics: an overview. Int J Trichology. 2015 Jan-Mar;7(1):2-15.
 • Savali, A., Bhinge, S., & Chitapurkar, H. Evaluation of hair growth promoting activity of Musa paradisiaca unripe fruit extract. Journal of Natural Pharmaceuticals. 2011; 2(3): 120-120.
 • Singh B, Singh JP, Kaur A, Singh N. Bioactive compounds in banana and their associated health benefits – A review. Food Chem. 2016 Sep 1;206:1-11.
 • Trüeb RM. Oxidative stress in ageing of hair. Int J Trichology. 2009 Jan;1(1):6-14.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.