Miten Novak Djokovic pääsi kuntoon Roland Garrosia varten?

Roland Garros on yksi tenniksen neljästä Grand Slam -turnauksesta. Siksi kaikki tennispelaajat haluavat loistaa sen kentillä. Kerromme Novak Djokovicin strategian, jolla hän pääsi kuntoon Pariisia varten.
Miten Novak Djokovic pääsi kuntoon Roland Garrosia varten?
Leonardo Biolatto

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Leonardo Biolatto.

Kirjoittanut Fernando Clementin

Viimeisin päivitys: 16 kesäkuuta, 2023

Novak Djokovic on ammattilaisuransa loppuvuosinakin tähti ja haastaja jokaisessa turnauksessa, johon hän osallistuu. Roland Garros ei ole poikkeus, ja serbi haki siellä kolmatta voittoaan epäjohdonmukaisen alkuvuoden jälkeen.

Minkä tahansa lajin huipputasolla parin kuukauden etumatka voi olla liian vaikea haitta, jota on liian vaikea kääntää. Jos kyseessä on ykkönen, ehkä vielä enemmän.

Vaikka Novak Djokovic ei ole juuri kilpaillut ensimmäisellä neljänneksellä ei-urheilullisista syistä, hän on onnistunut hallitsemaan aikansa ja valmistautumaan hyvin Roland Garrosiin.

Djokovicin kilpailut ennen Roland Garrosta

Jotkut asiantuntijat, kuten televisiokommentaattori Mats Wilander, ovat vakuuttaneet, että Novak Djokovicin valmistautuminen Roland Garrosiin on ollut “täydellistä”. Kuten ruotsalainen tennispelaaja kuvailee, Nole sai levätä viikon verran Rooman Masters -tittelin voittamisen ja Ranskan pääkaupungissa esiintymisen välillä.

Ennen Italian voittoa Djokovic oli palannut tenniksen pariin lähes kahden kuukauden jälkeen kotikaupungissaan Belgradissa. Paluu ei ollut iloinen, sillä hän hävisi turnauksen ratkaisevassa ottelussa venäläiselle Andrey Rubleville.

Rooman ja Belgradin turnausten välissä hän ylsi Madridin Masters -turnauksen välieriin. Espanjan pääkaupungissa hän hävisi jännitysmatsin Carlos Alcarazille.

Tuloksista huolimatta kaikki nämä ottelut olivat Djokovicille hyödyllisiä “koneiston käynnistämiseksi” Roland Garrosia varten, joka on yksi hänen urheiluvuotensa tärkeimmistä tavoitteista.

Tennispallo.
Ammattilaistenniksen vuotuinen kalenteri on kiireisimmillään Euroopan kesäkaudella, joten Novak kiihdyttää vauhtia lähekkäin olevilla kilpailuilla.

Novak Djokovic ennen Roland Garros 2022:ia

Tämän vuoden Grand Slam -turnauksen savikentällä järjestettävää painosta varten maailmanlistan ykkönen myönsi saapuvansa paikalle itsevarmana ja fyysisesti huippukunnossa. Vuoden ensimmäisinä kuukausina, Australian Open -episodin ja sitä seuranneiden, useista turnauksista poissaolosta johtuneiden toimettomuusviikkojen välillä, hän ei pelannut juuri kourallista otteluita kolmen kuukauden aikana.

Tilanne on kuitenkin muuttunut. Huhtikuun alussa pelattu Belgradin turnaus auttoi hänet hänen omien sanojensa mukaan fyysisesti kuntoon. Sitten Madridissa hän alkoi parantaa tenniskuntoaan. Lopulta molemmat puolet yhdistyivät hänen loistavaan suoritukseensa Roomassa.

Toisaalta myös henkisesti Djokovic suhtautui Roland Garrosiin hyvillä mielin. Kolmessa viime turnauksessa ennen sitä hän voitti yhden mestaruuden, yhden finaalin ja yhden välierän. Lisäksi hän oli nykypiirin suurten, häntä huomattavasti nuorempien päähenkilöiden tasolla (mikä ei ole vähäpätöinen seikka). Puhumme Rublevista, Alcarazista, Stefanos Tsitsipasista ja Casper Ruudista.

Miten Novak Djokovic harjoittelee?

Serbi on jo ylittänyt 35 vuoden iän. Tämä edellyttää häneltä erityistä kehon huolenpitoa ja pakottaa hänet suunnittelemaan rutiinit älykkäästi häntä säestävän ammattilaisryhmän kanssa.

Julkisuudessa tiedossa olevien tietojen mukaan hän luottaa kuntosalirutiineihin, joiden avulla hän voi vahvistaa sekä ylä- että alavartaloa, painottaen erityisesti hartioita ja jalkoja. Tähän hän lisää joogatunnit, kuntopyörän, toiminnalliset harjoitukset ja venyttelyt, jotta hän pysyisi ketteränä ja joustavana ja välttäisi loukkaantumisia.

Lopuksi hän tietysti täydentää kaiken kentällä tehtävällä työllä ja tarkkaan harkitulla ruokavalio- ja lepostrategialla. Ammattilaisurheilijalla näitä kahta tekijää ei voi koskaan laiminlyödä, jos haluaa saavuttaa parhaan mahdollisen suorituskyvyn.

Tenniskenttä.
Tenniksessä jokainen kenttä vaatii erityistä valmistautumista.

Ykkönen, joka teki kaikkensa Roland Garrosissa

Roland Garros on aina erityinen, ja tämänvuotinen turnaus oli Novak Djokovicille ylimääräinen haaste. Serbi oli nimittäin yhden Grand Slam -turnauksen päässä siitä, että hän voisi saavuttaa Rafael Nadalin aseman menestyneimpänä tennispelaajana näissä turnauksissa, joita pidetään maailman tärkeimpinä.

Hänen espanjalainen kilpakumppaninsa on ykkösehdokas joka kerta, kun hän astuu Ranskaan. Hänen 13 mestaruuttaan Philippe-Chatrierin kentällä puhuvat puolestaan hänen merkityksestään tälle tapahtumalle.

Lyhyesti sanottuna oli enemmän kuin selvää, että Ranskassa järjestettävällä tapahtumalla olisi paljon tarjottavaa. Novak Djokovic teki oman osuutensa, oli loistavassa kunnossa, ja saavutti unelmansa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.