Logo image
Logo image

Mitä tehdä, jos olet kyllästynyt kumppaniisi

3 minuuttia
Joskus kumppani saattaa kyllästyttää, koska vietätte niin paljon aikaa yhdessä. Tämän vuoksi teidän kummankin olisi hyvä ottaa takaisin oma tilanne tai kenties aloittaa uusia harrastuksia yhdessä, sillä ne voivat auttaa saamaan takaisin suhteen kipinän.
Mitä tehdä, jos olet kyllästynyt kumppaniisi
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Oletko kyllästynyt kumppaniisi? Jos näin on päässyt käymään, ei hätää. Tänään keskustelemme tästä aiheesta.

Voi olla, ettei yhdessä viettämänne aika tunnu enää samanlaiselta. Ette enää naura toistenne vitseille, ette pysty valitsemaan yksissä tuumin elokuvaa, ettekä pidä toistenne ystävistä. Koko suhde saattaa tuntua kokonaisuudessaan arkiselta ja yksitoikkoiselta.

Kuulostaako tutulta? Siinä tapauksessa on aika hyväksyä se tosiasia, että jokin on pielessä suhteessanne ja että siihen on tultava muutos.

On totta, että parisuhteen ongelmien myöntäminen voi olla vaikeaa. Sen tekeminen on kaikesta huolimatta välttämätöntä, jotta löydätte molempien kannalta toimivan ratkaisun.

Moni tietää, että arki on parisuhteen vihollinen. Kun aikaa kuluu, on normaalia kadottaa se alun kipinä. Olet ehkä kyllästynyt kumppaniisi ja sinusta tuntuu kuin kaikki suhteen taika olisi kadonnut.

Kumppaniin kyllästyminen ei aina tarkoita sitä, että rakkaus olisi sammunut (siihen on omat merkkinsä). Vaikka ero on usein tässä tapauksessa se ensimmäinen mieleen tuleva ratkaisu, kukaan ei pidä epäonnistumisesta. Joskus toisen tilaisuuden antaminen ja asioiden palauttaminen ennalleen vaatii kovaa työtä, mutta se on sen arvoista.

Kokeile näitä, jos olet kyllästynyt kumppaniisi

Some figure

1. Myönnä, että kumppaniin kyllästyminen on ongelma

Ennen kuin teet mitään lopullista ratkaisua, on tärkeää myöntää oma tyytymättömyys tilanteeseen.

Jos olet kyllästynyt kumppaniisi, mieti ongelman alkuperää ja yritä hyväksyä myös oma osuutesi asiassa ennen kuin asetat kaiken vastuun siitä kumppanillesi.

Muista, että suhteessa on kaksi ihmistä. On mahdotonta olla aina samaa mieltä kaikesta.

Lue myös: Hienovarainen sanallinen väkivalta parisuhteessa

2. Puhu siitä kumppanillesi

Kun olet tiedostanut, että arki on vaikuttanut tunteisiisi kumppaniasi kohtaan, yritä selittää hänelle mitä tunnet syyttelemättä tai kiristämättä häntä. Kuka tietää, ehkäpä kumppanisi tuntee samoin ja on vain pelännyt asian nostamista esiin.

Kummankin tulee voida ilmaista oma näkökantansa, jotta löydätte ongelmienne taustalla olevat syyt ja mahdolliset ratkaisut niihin yhdessä. Tehkää se rauhallisesti ja toista syyttelemättä siten, että se kantaa myös hedelmää.

Tämä vaihe on hyvin tärkeä, sillä kummankin osapuolen on kehitettävä mielessään ideoita ja sitouduttava yrittämään jotakin sellaista, joka auttaa teidät pois tuosta yksitoikkoisuudesta.

3. Muistele ensitapaamistanne, jos olet kyllästynyt kumppaniisi

Some figure

Kun aikaa kuluu, on helppoa unohtaa ne syyt jotka saivat meidät rakastumaan toiseen ihmiseen. Kun siis kyseenalaistat suhteenne ja olet kyllästynyt kumppaniisi, koeta muistella kuinka suhteenne alkoi.

Olet luultavasti jo unohtanut, että lukemattomat asiat vaikuttivat siihen että löysitte toisenne. Et luultavasti muista myöskään sitä, miten hauskaa oli rikkoa rutiineja tekemällä kaikkea kivaa yhdessä.

Oli syy kyllästymiseen mikä tahansa, suhteen alun muisteleminen voi auttaa teitä molempia pääsemään ongelmista yli.

4. Varaa aikaa yhteisille harrastuksille

Teettekö samoja asioita joka päivä? Eikö teillä ole mitään puhuttavaa kun näette toisianne?

Tämä voi olla syy siihen, miksi olet kyllästynyt kumppaniisi. Jos suhde on muuttunut arkiseksi, on aika jatkaa niitä harrastuksia ja puuhia joita ennen teitte yhdessä, tai etsiä uusia vahvistaaksenne sidettä välillänne ja sytyttääksenne kipinän uudelleen.

Useimmat ihmiset rakastuvat alussa omiin haavekuviinsa toisesta ihmisestä ja siitä millainen suhde ehkä tulee olemaan. Kun rakastumisen ensihuuma on ohi, on normaalia olla hieman pettynyt. Suhteen kipinän palauttamiseksi kokeilkaa harrastaa taas niitä asioita, joista te molemmat nautitte ennen niin paljon.

Jos ette alun alkaenkaan olleet kiinnostuneet samoista harrastuksista, nyt on ehkä aika aloittaa. Et voi odottaa kumppanisi pitävän samoista asioista kuin sinä itse, jollet jaa niitä hänen kanssaan.

Lyhyesti, jos teistä kumpikin tekee kompromissin osallistuakseen toisen harrastuksiin ja etsitte keinoa nauttia yhteisestä seikkailusta, tunnette takuuvarmasti taas sen yhteisen mielenkiinnon, joka toi teidät yhteen alun alkaenkin.

Katso myös: Tosirakkaus: 75 vuotta naimisissa ollut pariskunta kuoli samaan aikaan

5. Ota tilaa taas itsellesi

Some figure

Suhteen alussa on ihan normaalia haluta olla koko ajan kumppanin kanssa ja tehdä asioita yhdessä, niin että kaverisuhteetkin jäävät taka-alalle. Ehkäpä antauduit niin täysin uudelle parisuhteellesi, että unohdit monet entiset harrastuksesi.

Arjen rutiini on nyt saattanut saada sinut tajuamaan, että haluat palauttaa elämääsi taas ne asiat joista nautit sinkkuna. Jotta et siis ajautuisi siihen pisteeseen että haluat erota, on tärkeää ottaa taas omaa tilaa.

Se ei ole tietenkään yksinkertaista ja vaatii sitoutumista teiltä molemmilta. Mutta vaivannäkö kannattaa varmasti.

6. Jos olet kyllästynyt kumppaniisi, ole kärsivällinen

Kaikissa suhteissa on huonoja aikoja. Älä siis ole yllättynyt tai pahoillasi, jos yksitoikkoisuus alkaa nostaa päätään. Jos murehdit liikaa turhista asioista, tylsyyttä on vaikeampi voittaa.

Ole kärsivällinen. Ilmaise itseäsi rohkeasti kumppanillesi ja yrittäkää yhteisvoimin ratkaista ne pikkuviat, jotka saivat suhteenne muuttumaan monotoniseksi.

Ota rennosti. Keskustelkaa ja noudattakaa näitä vaiheita, niin teidän ei tarvitse turvautua äärimmäisiin ratkaisuihin.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.