Mitä ovat kasvorullat ja miten niitä käytetään?

Kasvojen hierominen kasvorullalla voi auttaa rentoutumaan ja tarjoamaan tiettyjä etuja iholle. Miten niitä käytetään? Mitä hyötyä niistä on? Lue tästä artikkelista!
Mitä ovat kasvorullat ja miten niitä käytetään?

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Olet luultavasti nähnyt kasvorullia kaupoissa ja mainoksissa, ja ehkä jo omistatkin sellaisen. Kasvorullat ovat nyt erittäin suosittuja, koska niistä on apua ihonhoidossa. Tänään kerromme, mitä ne oikeastaan ovat ja miten niitä käytetään.

Kasvorullan pääpiirteet – kuten se yleisimmin tunnetaan – ovat valmistuselementit. Se on tuote, joka voi tyypistä riippuen sisältää metallia, neuloja tai kiviä.

Kasvorullia valmistetaan erilaisista materiaaleista. Kiven suosio on kasvanut mineraalikosmetiikan ansiosta. Tämä on uusi konsepti, joka perustuu etuihin, joita ihon pintakerros saa jalo- tai puolijalokivistä transkutaanisten prosessien kautta.

Mitä kasvorullat ovat?

Kasvorullat ovat välineitä, jotka on suunniteltu hieromaan kasvoja, edistämään imunesteiden kulkeutumista sekä verenkiertoa ja mahdollistamaan kosmetiikan aktiivisten ainesosien paremman imeytymisen.

Siinä on lieriömäinen kivi kummassakin päässä, toinen suurempi kuin toinen. Isompi rentouttaa leukaa, otsaa ja poskia, kun taas pienempi hoitaa herkempiä alueita, kuten huulia ja silmänympärysihoa.

Näiden laitteiden sanotaan stimuloivan kollageenin tuotantoa ja rentouttavan kasvojen ihoa. Niiden käyttö alkoi kosmeettisessa dermatologiassa, joka Fundación Piel Sanan mukaan on suunnattu ihon ikääntymisen suojaamiseen, ehkäisyyn ja hoitoon.

Niiden tehosta ei ole ratkaisevaa tieteellistä näyttöä. Käyttäjät kyllä väittävät, että näillä työkaluilla, erityisesti mineraalikivillä, tehdyn kasvohieronnan vaikutukset edistävät terveellisemmän näköistä ihoa.

Erilaiset kasvorullat.

Kasvorullien eri tyypit

On olemassa kylmärullia, jotka on valmistettu metallilevystä, joka jäähdyttää kasvoja. Toinen tyyppi ovat mikroneulausrullat, mutta niiden käyttö on tarkoitettu ammattilaisille niiden tarjoaman hoidon invasiivisen luonteen vuoksi. On olemassa myös kohottavia tai kuusikulmaisia ​​teloja hierovilla kivillä.

Nykyään tunnetuimpia ja suosituimpia ihonhoitoon käytettäviä materiaaleja ovat luonnonkivet. Olemme listanneet alle erilaisia luonnonkiviä.

Jade-kasvorullat

Jade on koristekivi, jota käytetään usein hierontatelojen valmistukseen. Syynä ovat alkuperämineraalien suojaavat ominaisuudet. Uskotaan, että vihreä rulla karkottaa myrkkyjä, viivästyttää ikääntymistä ja elvyttää energiakenttää.

Tämän laitteen erikoisuus on, että se ylläpitää kylmää lämpötilaa pitkiä aikoja, jopa ihoa koskettaessa, mikä on ihanteellinen ärsytystapauksissa tai auringossa oleskelun jälkeen.

Kasvorullat voivat olla erivärisiä.

Turkoosit kasvorullat

Telojen turkoosin sävyn ominaisuuksia ovat ihoa kiristävä vaikutus, myrkkyjen poisto, stressinpoisto ja ihon kirkastaminen.

Punaiset kasvorullat

Punaiset rullat ovat harvinaisempia. Ne liittyvät ikääntymistä estävään hierontaan, täplien poistoon ja hyvän energian stimulointiin.

Ruusukvartsi

Tätä pidetään yhtenä tehokkaimmista kiteistä ihon korjaamisessa. Vaikka sen vaikutuksia ei ole täysin tieteellisesti tutkittu, suosittu kirjallisuus viittaa siihen, että se hapettaa ja rentouttaa kasvojen lihaksia.

Idän kulttuurissa sen sanotaan edistävän emotionaalista hyvinvointia, kun se tasoittaa ryppyjä ja puhdistaa ihoa. Aivan kuten jadesta tehty kasvorulla, ruusukvartsi on osa korvaamattomia työkaluja gua sha -hierontatekniikkaa sovellettaessa.

Läpinäkyvät kasvorullat

Tämä kvartsilajike sisältää paljon enemmän mineraalisuoloja, jotka joidenkin mielestä lisäävät hyvää energiaa kasvojen itsehieronnan aikana.

Ametisti

Tämä tunnetaan myös nimellä violetti kvartsi, ja se on halutuin rulla päivittäisen stressin poistoon. Toinen sen hyveistä on sen kyky rauhoittaa aknen aiheuttamaa tulehdusta.

Musta obsidiaani

Obsidiaani on lasituote, jota syntyy sivutuotteena laavan sulattamisesta. Sitä käytetään usein meditaatiossa, henkisessä työssä ja itsehoidossa. Dermokosmetiikassa obsidiaani lisää kollageenin tuotantoa, lisää verenkiertoa, minimoi turvotusta ja helpottaa näppylöitä.

Sininen

Siniset rullat on valmistettu kivistä nimeltä sodaliitti, jotka usein yhdistetään kosmeettisessa dermatologiassa ihosolujen kosteutukseen, kimmoisuuteen ja arpien minimoimiseen.

Kasvorullien hyödyt

Kasvorullaa tulisi käyttää päivittäin osana kasvojenhoitorutiinia. Lisäksi kasvorullien käyttö liittyy myös seuraaviin etuihin:

 • Rentouttaa kasvolihaksia
 • Tummien silmänalusten häivyttäminen ja kirkkaus
 • Ääriviivojen häipyminen
 • Kasvovoiteet imeytyvät tehokkaammin
 • Helpottaa kasvojen punoitusta
 • Ennenaikaisen ikääntymisen ehkäisy

Kuinka kasvorullaa käytetään?

Kasvojen itsehieronnan tulisi kestää 5–10 minuuttia ja vaatii seerumin, voiteen, naamion tai ei-komedogeenisen öljyn, jotta tela liukuu ilman, että iho venyy liikaa. Prosessi alkaa puhdistamalla kasvot ja levittämällä sitten valitsemaasi seerumia tai kosteuttavaa rasvaa.

Aloita rullaaminen muutaman minuutin kuluttua seuraavassa järjestyksessä, jotta tuote imeytyy hyvin ihoon.

1. Aloita korkealta

Aloita otsasta ja kulmakarvoista käyttämällä kasvotelan isompaa päätä. Rullaa kevyesti kulmakarvojen välistä hiusten juuriin asti.

2. Siirry kasvojen keskialueelle

Tässä vaiheessa hiero ulospäin alkaen nenästä. Toista sitten liike, alkaen nenästä ja päättyen korviin. Käytä silmänympärysalueelle pientä päätä, joka pyörii kyynelkanavista kulmakarvojen päähän.

3. Päätä kasvojen alaosaan

Lopuksi liu’uttamalla rullaa sisältä ulospäin, hiero leukalinjaa alaleuka mukaan lukien.

On suositeltavaa laajentaa hierontaa niskaan.

Käyttöehdotuksia kasvorullien käyttöön

Jokainen rulla on erilainen. Koska kyseessä on kosmeettinen instrumentti, on parasta lukea valmistajan ohjeet. Harkitse yleisesti seuraavia vinkkejä:

 • Kasvorullat ovat tehokkaampia, jos käytät niitä kylminä, koska alhaiset lämpötilat edistävät nestekiertoa. Voit säilyttää rullasi jääkaapissa.
 • Voit käyttää niitä aamulla ja illalla viikon kerrallaan, mutta tämän ajan jälkeen on suositeltavaa antaa ihon levätä saman verran ennen kuin hierotaan uudelleen.
 • Älä jaa rullaasi muiden kanssa tai käytä sitä, jos sinulla on vaikea aknea, koska infektio voi levitä.
 • Desinfioi rulla alkoholilla bakteerien tappamiseksi.
 • Pese kasvorulla lämpimällä vedellä ja saippualla; älä unohda kuivata sitä ennen kuin laitat sen jääkaappiin.

Mikä on paras kasvorulla?

Ammattitaitoisen kosmetologin opastus on välttämätön ennen kasvorullan ostamista, sillä he voivat auttaa sinua valitsemaan kasvorulla, joka sopii tarpeisiisi. Yleisesti ottaen niillä kaikilla on kuitenkin samat vaikutukset. Sinun tulee muistaa kasvosi erityispiirteet tehdessäsi ostopäätöstä.

Tärkeää on joka tapauksessa varmistaa, että laitteella on aitoustodistus. Käytä vain korkealaatuista tuotetta, sillä väärennetty kivi voi vahingoittaa ihoasi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.