Logo image
Logo image

Mitä jalkasi kertovat sinusta

2 minuuttia
Tiesitkö, että varpaidesi ja sormiesi eri pituudet voivat paljastaa tietoja persoonallisuudestasi? Katsotaanpa mitä jalkasi kertovat sinusta! 
Mitä jalkasi kertovat sinusta
Leidy Mora Molina

Tarkistanut ja hyväksynyt: sairaanhoitaja Leidy Mora Molina

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 02 joulukuuta, 2022

Vaikka ei ehkä vaikuta siltä, totuus on että jalkasi kertovat paljon sinusta.

Tiesitkö, että voit määritellä persoonallisuuttasi refleksologian kautta?

Imre Somogyi, Reading Toes Association -järjestön puheenjohtaja, selittää kuinka voit tunnistaa jokaisen ihmisen piirteitä refleksologian avulla.

Kreikkalaiset jalat

Tietääksesi onko sinulla kreikkalainen jalka, sinun tulee tarkastella toista varvastasi, eli sitä joka on isovarpaan vieressä. Tämänkaltaisessa jalassa toinen varvas on isovarvasta pidempi. Toisaalta muut varpaat ovat progressiivisesti lyhyempiä.

Jos sinulla on jalassa näitä piirteitä, olet luultavasti luova, urheilullinen ja hyvin aktiivinen. Lisäksi, ihmiset joilla on tämänkaltainen jalka ovat aina innoissaan uusista ideoista. He motivoivat ympärillään olevia ihmisiä.

He ovat myös hyvin impulsiivisia. Tämä on piirre, joka aiheuttaa heillä liiallista stressiä.

Neliskulmaiset jalat

Tämänkaltaisen jalan kaikista ominaispiirteisin juttu on se, että iso, toinen ja keskivarvas ovat yleensä saman pituisia. Samanaikaisesti kaksi muuta varvasta ovat hieman lyhyempiä.

Ihmisillä, joilla on tämänkaltainen jalka, on yleensä hyvin analyyttinen persoonallisuus. He ajattelevat aina kaikkea ennen päätöksen tekoa, ja analysoivat ongelman positiivisia ja negatiivisia puolia.

He eivät ole impulsiivisia. Lisäksi he eivät myöskään anna muiden vaikuttaa heihin. Tämä johtuu siitä, että heidän päätöksillään on vankka pohja. 

He ovat yleensä käytännöllisiä, luotettavia ja itsevarmoja. Tästä syystä voit aina luottaa ystävään, jolla on tämänkaltainen jalka.

Egyptiläiset jalat

Some figure

Jos jalkasi piirre on sellainen, että kaikki varpaat ovat linjassa niin, että isovarpaan jälkeen ne pienenevät progressiivisesti.

Ihmiset, joilla on tämäntyyppinen jalka, arvostavat intiimiä ja yksityistä elämää ennen kaikkea. Heillä on tapana olla piilotettuja aspekteja, ja he eristävät itsensä todellisuudesta.

Samanaikaisesti he ovat uneksijoita, kapinoitsijoita ja impulsiivisia. Tämä on etenkin totta silloin, kun he kohtaavat jokapäiväisen elämän eri puolia. Lisäksi heidän mielialansa muuttuu hyvin usein.

Pyöreät jalat

Jos sinulla on pyöristyvä jalka, kiinnitä huomiota: sinun tulisi tietää, että tämäntyyppinen jalka yleensä viittaa siihen, että henkilö on kohtelias, herkkä ja pelkää mielipiteensä ilmaisua. 

Toisaalta, jos jonkun jalat ovat kulmikkaammat, hän on henkilö joka tietää, kuinka puolustaa itseään kun se on tarpeellista.

Pitkulaiset jalat

Pitkät jalkaterät laihoilla varpailla ja kapeilla kantapäillä kuuluvat refleksiivisille henkilöille, jotka arvostavat erityisiä asioita.

Refleksologian mukaan nämä ihmiset voivat olla alttiita kärsimään tietyistä kivuista. Näihin lukeutuu ilmavaivat, ahdistus ja stressi.

Leveät jalat

Toisaalta ihmiset, joilla on leveät jalat ja lyhyet varpaat kuuluvat ihmisiin, jotka eivät ole erityisen materialistisia. 

Tässä tapauksessa jalkasi refleksologia kertoo meille, että he voivat kärsiä sydänongelmista tai huonosta verenkierrosta. 

Kädet ovat myös tärkeät

Some figure

Kun puhutaan raajoistamme, jalkasi eivät ole ainoa asia joka voi kertoa jotakin henkilön persoonallisuudesta. Voit myös luottaa käden muotoon.

Vuonna 2011 tehdyn tutkimuksen mukaan sormiesi pituus riippuu siitä, kuinka useille sukupuolihormoneille altistuit raskauden aikana. Nämä hormonit ovat estrogeeni ja testosteroni.

On myös määritelty, että useimmilla miehillä nimetön on pidempi kuin etusormi. Naisilla asia on yleensä toisinpäin.

On siis mahdollista tietää jonkin verran ihmisen persoonallisuudesta vain katsomalla hänen käsiään tai jalkojaan. Mitä sinun kätesi ja jalkasi kertovat sinusta?


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Blanco, A. L. (2017). Nuevo manual de Reflexología: El método más completo y actual sobre las técnicas, la práctica y la teoría de la ciencia reflexológica. Robin Book.
  • Cely, E. R. L., Castiblanco, N. J. P., Manrique-Abril, F. G., & Díaz, M. A. V. (2012). Testosterona prenatal: digito D2:D4 y conducta. 1998-2010. Rev. salud hist. sanid.Revista salud, historia y sanidad7(1). https://agenf.org/ojs/index.php/SHS/article/view/156
  • Fred Gustavo Manrique-Abril, Mario Andrés Valderrama Díaz, E. R. L. C. N. J. P. C. (2013). Testosterona prenatal: digito D2:D4 y conducta. 1998-2010. REVISTA SALUD, HISTORIA Y SANIDAD7(1). Recuperado a partir de https://agenf.org/ojs/index.php/shs/article/view/156
  • Hansmann, B. (1997). Con Los Pies en el Suelo: Forma de Cuerpo y Visión Del Mundo. Icaria.
  • Pérez Pico, A. M., Castaño Justo, B., & Mayordomo Acevedo, R. (2016). Relación entre la fórmula digital y las deformidades del antepié en una población joven. European Journal of Podiatry / Revista Europea de Podología2(1), 1–11. https://doi.org/10.17979/ejpod.2016.2.1.1363

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.