Ajan kuluessa opit rakastamaan enemmän, mutta harvempaa

joulukuu 20, 2016
Iän karttuessa ymmärrämme, että mitä tulee ystävyyteen, laatu on tärkeämpää kuin määrä. Kypsyessäsi alat rakastaa enemmän niitä ystäviä, jotka ovat pysyviä.

Ajan kuluessa sellaiset ihmissuhteet, jotka joskus olivat vahvoja ja kestäviä, saattavat alkaa murentua. Tämä voi johtua muutoksista ihmisten elämässä tai vaikkapa konflikteista, mutta huomaat vuosien vieriessä, että ystäviesi lukumäärä vähenee nopeasti ja huomattavasti.

Ei ole mikään salaisuus, että todelliset ystävät voidaan laskea yhden käden sormilla, ja ajan edetessä laatu alkaa merkitä enemmän kuin määrä ystäviesi ja läheisten ihmissuhteidesi osalta.

Olet luonut suojamuurin oman lähiryhmäsi ympärille. Olet tietoinen sellaisista asioista jotka ovat hyväksi, jotta voisit tehdä tästä ryhmästä intiimimmän, vahvemman ja syvällisemmän sekä rakastaaksesi enemmän.

Kyseessä ei sinänsä ole kivulias prosessi, sillä tämä on luonnollinen asia.

Tarkkojen etäisyyksien ja rajojen asettaminen omien tarpeidesi mukaan onkin asia, jota jokainen tekee yhdellä tai toisella hetkellä elämässään ja erilaisissa vaiheissa.

Sinun ei tarvitse rakastaa useaa – rakasta enemmän omia ihmisiäsi

Naisten ystävyys

Ajan kuluessa ihminen alkaa asettaa etusijalle ihmissuhteiden intensiivisyyden niiden määrän sijasta. Nautit siis sellaisten ihmisten lähellä olemisesta, jotka todella merkitsevät sinulle paljon ja jotka haluat vierellesi.

Tämä johtuu osittain siitä ajan määrästä, joka sinulla on ihmissuhteille sekä niistä mielenkiinnon kohteista ja prioriteeteista, jotka jaat muiden kanssa.

Kun olet 15-vuotias, pidät siitä että voit olla ihmisten ympäröimänä, ja haluat kuulla uusista ideoista sekä saada kokemuksia. Kun sitten olet 30- tai 40-vuotias, prioriteettisi muuttuvat, ja alat olla valikoivampi ”taisteluidesi” suhteen.

Ystävyys on sitä parempaa, mitä syvällisempää se on

Tietyissä ikävaiheissa on hyvin tavallista tuntea itsensä yksinäiseksi, mutta toisaalta saatat lähteä (ehkä tajuamatta asiaa itse) etsimään lämpimiä, puhtaita, vilpittömiä ja vakaita ihmissuhteita.

Tämä ei ole mikään uusi ilmiö, mutta nyt on myös olemassa tutkimuksia, jotka todistavat tämän epäilyksen: jokainen ohitse menevä vuosi auttaa ihmistä priorisoimaan laatua määrän sijasta.

Valitset ja priorisoit siis ihmissuhteitasi niiden henkilöiden kanssa, joihin sinulla on intensiivisempi yhteys, sillä saat näin enemmän hyvinvointia tunteiden tasolla sekä koskien kognitiivista ja käytöksen sosiaalista aluetta.

Kun sinulla on tasapaino näillä alueilla, pystyt paremmin hahmottamaan jokaisen yksittäisen ystävyytesi. Näin ollen yleinen ihmisen tunne-elämän taipumus on määritellä jokainen ystävyys sen mukaan, mitä se henkilölle itselleen antaa.

Poika ja pöllöt

Näin sinusta tulee tarkempi ja analyyttisempi, ja samaan aikaan et voi irrottaa itseäsi siitä, mitä eri tyyppiset suhteet sinulle antavat. Sinusta tulee tietoinen siitä, että on olemassa useita vaihtoehtoja, ja että tämä olemisen moninaisuus on hyvin rikastuttava asia.

Tällainen käsitys ystävyydestä sisältää niin suuren vaihtelun, että joskus jopa yllätät itse itsesi ajatellessasi näin.

On kuitenkin myös eräs merkittävä asia, joka kokemuksen tai henkilön joustavuuden vähenemisen myötä muuttuu, nimittäin yhteenotoista tulee iän mukana kivuliaampia, ja ne tuntuvat syvemmällä sisälläsi.

Aikuisena sinusta saattaa olla liikuttavaa, että kaksi lasta voivat tapella leluista ja kuitenkin hetken kuluttua syleillä toisiaan ja rakastaa taas rajattomasti.

Tämä onkin asia, joka kannattaisi aina pitää mielessä: ovatko omat syysi suuttumukseen ja vieraantumiseen niin tärkeät, että niiden takia kannattaa menettää jokin tietty ystävyys?

Jalat ja höyhenet

Ihmisillä tuppaa olemaan käsityksiä, jotka ovat hyvin jäykkiä melko yksinkertaisten asioiden suhteen, ja tämä aiheuttaa usein ihanteiden sortumista tunteiden tasolla.

Tämä onkin epäilemättä tärkeä missä tahansa ihmissuhteessa.

Siksi on tärkeää muistaa, että ihmiset arvottavat usein laatua negatiivisin ja vain vähän merkitsevien asioiden perusteella suhteessa siihen, mitä hän itse antaa ympärillä oleville ihmisille.

Tämä tarkoittaa sitä, että usein ihminen sulkee lähipiirinsä varsin ajattelemattomalla tavalla.

Tunne-elämän prioriteetit elämän eri vaiheissa

Olipa oma henkilökohtainen todellisuutesi kuvauksemme mukainen tai ei, kannattaa pitää mielessä, että muutokset ihmisen sosiaalisessa todellisuudessa eivät sinänsä itsessään ole negatiivisia.

Tämä on asia, joka voi luonnollisestikin olla vaikea hyväksyä sellaisina aikoina, jotka ovat siirtymäkausia. Katsotaan siis asiaa tarkemmin:

  • Varhaisteini-iässä ja teini-iässä ihmisellä on paljon hämmennystä koskien suhteita toisiin. Hän etsii tällöin paikkaansa maailmassa, ja siten hän rakentaa jatkuvasti omaa lähipiiriään.
  • Vähitellen saapuessasi kolmannelle vuosikymmenellesi jätät taaksesi isot juhlat, villin bailaamisen ja sosiaalisen turhuuden. Alat tällöin asettaa suuremman prioriteetin sille, että sinulla on joku sellainen, jolle voit puhua ja joka rikastuttaa sinua henkilökohtaisella ja psykologisella tasolla.
Kolmen ystävyys

  • Kun sitten etenet tässä elämänvaiheessa, haluat olla rauhassa ja tuntea olosi mukavaksi. Haluat tuntea itsesi rakastetuksi ja tärkeäksi, ja haluat keskittyä sellaisiin ajatuksiin ja kiinnostuksen kohteisiin, jotka stimuloivat mieltäsi ja maailmaasi kypsemmällä tavalla.
  • Kun kypsyt, luot oman viiteryhmäsi, joka koostuu niistä ihmisistä, joita voit seurata polullasi ja joita vasten voit arvioida itseäsi. Näihin ihmisiin voit tuntea saavasi yhteyden. Haluat jakaa toisten kanssa ajatuksia, tunteita, kiinnostuksenkohteita ja hyviä aikoja.
  • Tällä tavalla, saapuessasi aikuisuuteen, kaikkein tärkeimmät ystävyytesi eivät ole niitä, jotka vaikuttavat syviltä, vaan niitä, jotka tuntuvat syvällä – ne ovat suhteita sellaisten ihmisten kanssa, joita rakastat syvällisesti.
  • Rakastat sellaisia ihmisiä, jotka ymmärtävät kaiken jo yhdestä katseesta. Sellaisia, jotka hyväksyvät tai paheksuvat sinua täysin vapaasti ja jotka antaisivat sinun kyllä kuulla kunniasi, jos tarve vaatisi.

Ystävyydet ovat ajan kuluessa yhteyksiä, jotka lopulta muuttuvat sisaruuksiksi ja veljeyksiksi. Ne ovat syviä siteitä, jotka ovat kaukana tekopyhyydestä, egoismista ja epäaidosta välittämisestä.

Tällaiset ystävyydet täyttävät sielusi saamillasi halauksilla, ja ne ohjaavat sinua vierelläsi kun jokin estää sinua itse näkemästä eteesi polullasi.

UUTISIA VERKOSSA