Omatunnollani on enemmän painoa kuin muiden mielipiteillä

Jotta saavuttaisit yleisen hyvinvoinnin, on äärettömän tärkeää että omatunnollasi on enemmän painoa kuin muilla asioilla. Anna arvojesi ohjata sinua ja vältä epäoikeudenmukaisuutta.
Naisen omatunto

Usein sanotaan, ettei ole parempaa rauhaa kuin puhdas omatunto.

Tämä idea on yhtä yksinkertainen kuin mitä se on tosi, koska tämä psykologinen rakenne muodostaa käsityksesi itsestäsi ja ympäröivästä maailmasta, joiden pitäisi pyrkiä aina harmoniaan ja tasapainoon.

Tuon yksinkertaisen harmonisen pisteen saavuttaminen, kun kaikki mitä sanot ja teet seuraa omien perusarvojesi linjaa, tarkoittaa että puhdas omatuntosi painaa enemmän kuin muiden mielipiteet ja painostus.

Tietysti tiedät, että saavuttaaksesi puhtaan omatunnon sinun täytyy joskus käydä joitain sisäisiä taisteluita, jotka poistavat sinut tietyistä ympäristöistä tai sosiaalisista ryhmistä.

Tämä intiimi ja voimakas psyyken osa vaatii sinua kulkemaan tiettyjen vaiheiden läpi, jotta vähä vähältä alat ymmärtämään mikä on ensisijaista ja mikä toissijaista.

Ehdotamme, että mietit asiaa tänään.

Puhtaan omatunnon voima

Joillain ihmisillä ei ole tätä. Jotkut ihmiset eivät pysty nukkumaan hyvin, koska heidän omatuntonsa ei jätä heitä rauhaan.

He eivät ole saaneet anteeksi, he ovat toimineet väärin, he ovat velkaa rahaa, he ovat antaneet periksi tai juosseet karkuun kun heiltä on vaadittu jotain… Epäilemättä nämä ihmiset tulevat tuntemaan tämän syvällisen ja joskus monimutkaisen epämukavuuden.

Omatunnon monimutkainen, mutta mielenkiintoinen käsite

Yksi johtavista omatunnon tutkijoista oli William James. Tämä kuuluisa 1800-luvun filosofi ja psykologi oli Henry Jamesin veli ja hän perusti idean siitä, että omatunto voitaisiin jakaa kolmeen eri tekijään.

Kokemusperäinen ego

Täältä me löydämme kaikki näkökohdat, jotka liitämme itseemme. Täällä tehdään itsetunto, sekä se mitä me olemme, mistä me pidämme ja mitä me vältämme, koska se aiheuttaa kipua.

Puhdas ego

Tämä on sielullisempi ja intiimimpi ulottuvuus. Se on syvempi osa sitä keitä olemme, emmekä ole aina tietoisia siitä.

Tämä on se vaisto, joka kertoo sinulle, että jokin tapahtunut ”ei ole hyvä” asia ja siihen tulee reagoida.

Muuttuva ego

Täältä löydät elämänkaaresi muutokset, jotka voivat joskus paljastaa uusia tapoja yhdistää tiettyjä persoonallisuuden ja omatunnon näkökohtia.

Älä koskaan unohda, että ihmiset kasvavat joka päivä, ja että kokemus on oppimista.

Maapallo ja ihmiset

Omatunto on näiden näkökohtien hienovarainen yhdistelmä.

Sinulla on omat arvosi ja ne voivat vaihdella ajan kanssa, mutta sinulla on myös sisäinen kompassi, joka auttaa paljastamaan tiettyjä tilanteita, joita pidät esimerkiksi epäreiluina.

Riskit, kun et kuuntele omatuntoasi

Kiitos Willian Jamesin, me tiedämme että omatunto on jotain joka on istutettu sinun olemukseesi, opastaen sinua ja auttaen sinua muuttumaan ja oppimaan, sekä tunnistamaan oikean ja väärän välillä.

Tässä vaiheessa on mahdollista, että pohdit miksi jotkut ihmiset toimivat kuuntelematta omatuntonsa ääntä.

Tässä on muutamia mahdollisia syitä:

  • Joku, joka on keskittyneempi ulkoiseen maailmaan, edeten ainoastaan muiden ihmisten sanojen mukaan tai miellyttääkseen heitä, unohtaen kuunnella itseään.
  • Kun jonkun omatunto painaa vähemmän kuin ulkoiset tekijät, se aiheuttaa laiminlyöntiä, epämukavuutta, hyvinvoinnin vähenemistä ja ongelmia itsetuntoon.
  • Toisaalta taas jotkut voivat keskittyä vain omaan hyötyynsä puhtaasti itsekkäällä tavalla, välittäen hyvin vähän muista.
  • Omatunto on, kuten tiedät, muodostunut omien arvojen mukaan ja se on lähes ”vaistomainen” olemus, joka kertoo sinulle mikä on oikein ja mikä on väärin.
  • On kuitenkin olemassa ihmisiä, jotka eivät kuule tai kuuntele omatuntoaan, koska he ovat etsimässä vain omaa hyvinvointiaan, välittämättä arvoista tai ymmärtämättä mikä on jaloa ja kunnioittavaa.

Kädet ja perhonen

Opi kuuntelemaan omatuntosi ääntä

Ei ole mitään terveellisempää tai rikastuttavampaa kuin kuunnella omatunnon ääntä joka päivä.

Sitä voidaan pitää myös itsestäänselvyytenä, voit sanoa itsellesi toimineesi sen mukaan ja nyt elämäsi kulkee hienovaraisen harmonian reittiä, jossa tekosi vastaavat perusarvojasi.

Mutta joskus muiden mielipiteet voivat pidätellä sinua, kuten voi myös tavanomainen viisaus, tai asiat joita ihmiset odottavat sinulta.

Joten muista nämä yksinkertaiset vinkit:

  • Jos omatuntosi kehottaa sinua lähtemään, älä jää.
  • Jos se kehottaa sinua puhumaan ja kertomaan totuuden, älä valehtele.
  • Jos se kehottaa sinua suojelemaan itseäsi, älä antaudu.
  • Jos se kehottaa sinua jäämään ja auttamaan, älä lähde.
  • Jos se kehottaa sinua ottamaan riskin, älä pelkää.