Minttuöljyn hyödyt terveydelle

elokuu 19, 2019
Minttuöljyn kaikkien hyötyjen saamiseksi on tärkeää löytää korkealaatuinen öljy, ja mahdollisuuksien mukaan luomuna.

Et välttämättä ole kuullut minttuöljystä aiemmin, mutta olet varmasti juonut joskus minttuteetä. Muistatko, kuinka raikkaalta se maistui ja kuinka paljon apua siitä oli ruoansulatukselle? Myös minttuöljyllä on monia terveyshyötyjä. Tässä artikkelissa esittelemme minttuöljyn hyödyt keholle. Monet niistä voivat tulla täytenä yllätyksenä, sillä et luultavasti tiennyt mintulla olevan niin paljon terveysvaikutuksia!

Minttuöljyn hyödyt terveydelle

Kivunlievitys

Minttuöljyllä on paljon hyötyjä keholle

Mintun eteerinen öljy sopii loistavasti tietyn tyyppisten kipujen lievitykseen. Seuraavaksi katsomme, millaiseen kipuun se auttaa ja kuinka sitä käytetään tehokkaasti kivunlievitykseen:

 • Lihaskivut: Jos sinulla on fibromyalgia, selkävaivoja tai jäykkyyttä, minttuöljy rauhoittaa aluetta ja kipua. Voit levittää sitä ihoon hieroen samalla hellävaraisesti.
 • Nivelkipu: Minttuöljystä voi olla apua myös niveltulehduksessa ja bursiitissa. Kun levität sitä hoitoa vaativalle alueelle, se lievittää kipua.
 • Päänsärky: Jännityspäänsärky ja migreeni ovat hyvin ärsyttäviä vaivoja ja voivat lamauttaa niitä potevan. Päänsäryn yllättäessä levitä minttuöljyä otsaan ja ohimoille hieroen hellävaraisesti, niin kipu helpottuu.

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: Migreenin lievitys: 5 nopeaa vinkkiä

Pahanhajuinen hengitys

Jotkut ihmiset kärsivät halitoosista eli pahanhajuisesta hengityksestä, joka voi vaikuttaa heidän itsevarmuuteensa. Toisinaan edes hajun peittämiseen tarkoitetut purukumit tai pastillit eivät tunnu auttavan.

Minttua suositellaan luonnollisena vaihtoehtona tähän ongelmaan.

 • Paras tapa käyttää mintun eteeristä öljyä pahanhajuiseen hengitykseen on valmistaa siitä kotitekoista hammastahnaa.
 • Laita tippa minttuöljyä kielen alle ja juo perään lasillinen vettä hengityksen raikastamiseksi.
 • Lisäksi voit käyttää sitä suuvetenä.

Minttuöljyn hyödyt iholle

Kärsitkö ihotulehduksesta tai ihottumasta? Joillakin ihmisillä on äärimmäisen herkkä iho, joka reagoi herkästi lähes kaikkeen mitä he käyttävät. Minttuöljy voi auttaa tässä.

 • Psoriaasi ja ekseema: Levitä minttuöljyä iholle, kunnes se imeytyy kokonaan. Tämä rauhoittaa vaivaa ja antaa hyvin miellyttävän raikkauden tunteen.
 • Ihottumat: Johtui ihottuma sitten allergisesta reaktiosta tai haitallisen kasvin koskettamisesta, minttuöljy viilentää aluetta ja rauhoittaa sietämätöntä kutinaa.
 • Akne: Minttuöljyllä on antimikrobisia ominaisuuksia, joiden vuoksi se on ihanteellinen aknen kaltaisten vaivojen hoitoon.
 • Auringon polttama iho: Minttuöljy kosteuttaa ihoa. Se voi siis rauhoittaa auringon polttamaa ihoa, lievittäen kipua ja viilentäen aluetta.

Minttuöljyn hyödyt ruoansulatukselle

Minttuöljystä on apua ruoansulatukselle

Tunnet jo luultavasti minttuteen hyödyt ruoansulatukselle. Mutta tiesitkö, että mintun eteerinen öljy tehoaa samaan tapaan? Löydät sitä kapseleina tai voit laittaa tipan öljyä teehen tai haudukkeeseen.

Minttuöljystä voi olla apua myös turvotukseen ja ärtyvän suolen oireyhtymän hoidossa. Muista kysyä lääkäriltä ennen kuin käytät minttuöljyä tähän vaivaan.

Tiesitkö: 5 parasta teetä rauhoittamaan ärtyvän suolen oireyhtymää

Minttuöljy karkottaa hyttyset

Jotkut ihmiset houkuttelevat hyttysiä luontaisesti, eli he kärsivät paljon hyttysenpuremista kesällä tai matkoilla trooppisissa maissa. Tämä voi olla hyvin ärsyttävä ongelma, mutta onneksi voit käyttää minttuöljyä hyttysten karkottamiseen.

Hyönteiset inhoavat minttua, mistä syystä tämän öljyn levittäminen iholle auttaa pitämään ne loitolla. Lisäksi tuoksut hyvältä ja olo helpottuu.

Kuten näet, minttuöljyn hyödyt keholle ovat moninaiset, sillä sitä voidaan käyttää sekä sisäisesti että ulkoisesti.

Kun käytät minttuöljyä kaikkiin tässä artikkelissa mainitsemiimme ongelmiin, sinun ei tarvitse turvautua kaupan tuotteisiin, joilla voi joissakin tapauksissa olla sivuvaikutuksia. Minttuöljy yksin antaa lähes kaikki samat hyödyt kuin keinotekoiset tuotteet.

Olivatko minttuöljyn hyödyt terveydelle sinulle tuttuja? Suosittelemme kokeilemaan sitä!

 • Buitrago, F. (2009). La fibra, los espasmolíticos y el aceite de menta son tratamientos efectivos en el síndrome de intestino irritable. FMC Formacion Medica Continuada En Atencion Primaria. https://doi.org/10.1016/S1134-2072(09)71976-0
 • López Luengo, M. (2004). Los aceites esenciales. OFFARM. https://doi.org/10.1117/12.2179560
 • Briggs, P., Haerylack, H., & Mooney, R. (2017). Aceite de menta inhalado para las náuseas postoperatorias en pacientes sometidos a cirugía cardíaca. Nursing (Ed. Española). https://doiKaragözlü,
 • N., Ergönül, B., & Özcan, D. (2011). Determination of antimicrobial effect of mint and basil essential oils on survival of E. coli O157:H7 and S. typhimurium in fresh-cut lettuce and purslane. Food Control. https://doi.org/10.1016/j.foodcont.2011.04.025.org/10.1016/j.nursi.2017.06.012