Logo image
Logo image

Migreenin lievitys: 5 nopeaa vinkkiä

3 minuuttia
Kärsitkö migreeneistä? Kokeile näitä loistavia hoitoja ja sano hyvästit inhottaville päänsäryille!
Migreenin lievitys: 5 nopeaa vinkkiä
Viimeisin päivitys: 18 helmikuuta, 2019

Migreenin lievitys ei ole mahdotonta. Migreenistä kärsivät ihmiset tietävät, kuinka sietämättömiä tunteja kestävät kohtaukset voivat olla ja kuinka paljon ne vaikuttavat heidän elämänlaatuunsa.

Kaikki äänet ja toiminta aiheuttavat silloin kärsimystä migreeniä potevalle henkilölle, joka haluaisi vain levätä kunnes kipu katoaa.

Tämän päivän artikkelissa haluamme jakaa joitakin vinkkejä, joiden avulla migreenin lievitys tapahtuu nopeasti ja tehokkaasti hyödyntämällä kotitekoisia ja luonnollisia hoitoja.

Selvitä ongelman lähde

Some figure

Ennen kuin jaamme vinkkejä joiden avulla migreenin lievitys helpottuu, haluamme huomauttaa, että nämä hoidot eivät ole lopullisia ratkaisuja itse sairauteen, jos migreeni on sinulla kroonista.

Migreenit voivat liittyä moniin eri tekijöihin, mm. ruokavalioon, stressiin, verenpaineeseen tai lihassupistuksiin, joten sinun on päästävä käsiksi ongelman aiheuttajaan.

Tänään jakamamme vinkit ovat hyvin vanhoja hoitoja, jotka on valittu tehokkuutensa perusteella. Niissä käytetään luonnollisia ainesosia migreenin lievittämiseksi nopeasti ja tehokkaasti. Niiden ansiosta sinun ei tarvitse käyttää lääkkeitä, joihin saattaa liittyä riskejä tai sivuvaikutuksia.

1. Kuuma jalkakylpy

Kun kärsit migreenistä, päässä on silloin tavallisesti verentungos, joka aiheuttaa painetta ja kipua.

Tätä hoitoa varten tarvitset vain kuumaa vettä ja tarpeeksi suuren vadin jalkojen uittamiseen.

Kuinka sinun tulee toimia?

  • Istu mukavasti tuolilla tai sohvalla ja aseta vati jalkojesi juureen.
  • Veden pitäisi olla niin kuumaa kuin siedät, mutta varo polttamasta ihoasi.
  • Uita jalkojasi vedessä 20-30 minuuttia.
  • Kun olet valmis, kuivaa jalkasi ja pue sukat.

Tämä hoito auttaa sinua lievittämään kipua ja jännitystä jonkin verran parantamalla verenkiertoasi ja rentouttamalla sinua.

2. Savea vatsalle

Some figure

Saven levittäminen vatsan päälle on hoito kaikkeen, sillä tämä vartalosi keskiosa on tärkeä kohta, joka auttaa tasapainottamaan kaikkia elimistön toimintoja.

Kun asetat savihauteen vatsan päälle, sillä on välittömiä tulehdusta ja kipua lievittäviä sekä rentouttavia vaikutuksia. Voit hyödyntää sitä aina kun haluat. Jätä savihaude vatsan päälle vähintään puoleksi tunniksi, vaikka sitä suositellaankin kokeiltavaksi yön yli.

Vältä käyttämästä muovisia tai metallisia astioita ja keittiövälineitä saven ja veden sekoittamisessa, sillä ne vähentävät hoidosta saatavia hyötyjä. Suosi sen sijaan lasia, puuta ja keramiikkaa.

3. Suolihuuhtelu kahvilla

Kahvilla tehdyillä suolihuuhteluilla on loistavia vaikutuksia maksan toimintaan – elimeen, joka on yhteydessä migreeneihin ja moniin muihin terveysongelmiin.

Tätä hoitoa varten valitse aina orgaanisista ja paahtamattomista kahvipavuista valmistettuja puruja. Levitä ne käyttämällä tarkoitukseen sopivaa muovista välinettä.

Tarvitset nestettä vähintään puoli litraa, joten suosittelemme keittämään ainakin litran vettä, jossa on kolme ruokalusikallista kahvia.

Tee suolihuuhtelu nesteen jäähdyttyä huoneenlämpöiseksi makaamalla oikealla kyljellä. Pidä se ainakin 10 minuuttia, ennen kuin toistat hoidon jäljellä olevalla puolella litralla.

4. Sitruunaa ranteeseen

Some figure

Tämä vanha hoito perustuu sitruunoiden puhdistaviin ominaisuuksiin. Sitruuna on sitrushedelmä, joka vaikuttaa merkittävästi kehon pH-arvoon.

Sinun tarvitsee vain laittaa puolikas sitruuna kumpaankin ranteeseen 10 minuutin ajaksi. Hoito on niin helppo, että sitä kannattaa ainakin kokeilla.

Myös sitruunaveden juominen voi olla avuksi, jos migreenikohtaus on päällä.

5. Hieronta eteerisillä öljyillä

Tämä viimeinen vinkki on ehkä kaikkein nautinnollisin ja rentouttavin, erityisesti jos joku muu voi tehdä sen puolestasi.

Tähän hoitoon kuuluu kasvojen ja pään kipeiden alueiden hieronta kahden eteerisen öljyn seoksella:

  • Eteerinen minttuöljy: Tämä on erittäin raikastava öljy, ja minttu on mausteyrtti, joka tuo välitöntä helpotusta.
  • Eteerinen laventeliöljy: Laventeli on puhdistava ja rentouttava kasvi, joka saattaa olla paras ystäväsi migreenin hoidossa.

Voit laimentaa näitä eteerisiä öljyjä pienellä määrällä kasviöljyä, rasvaa tai aloe vera -geeliä, sillä öljyt ovat sellaisenaan tavallisesti hyvin väkeviä.

Muista käyttää ainoastaan puhtaita eteerisiä öljyjä, sillä monista kauppojen synteettisistä tuoksuista puuttuu kokonaan hoitavat ominaisuudet ja ne sopivat vain antamaan tuoksua kotiin.

Kokeile näitä loistavia hoitoja ja sano hyvästit epämiellyttäville migreeneille!

 

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


Lipton, R. B., Buse, D. C., Hall, C. B., Tennen, H., DeFreitas, T. A., Borkowski, T. M., … Haut, S. R. (2014). Reduction in perceived stress as a migrain. Neurology. https://doi.org/10.1212/WNL.0000000000000332

Lei, G. S., & Wang, Z. J. (2002). The personality traits and emotional disturbances of migrain patients. Chinese Journal of Clinical Rehabilitation. https://doi.org/10.3945/ajcn.113.063776


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.