Logo image
Logo image

Mikä pitää tiibetiläisten munkkien hampaat valkoisina?

3 minuuttia
Tiibetiläiset munkit pitävät hampaansa kunnossa, sillä heille keho on sielun temppeli. Näiden munkkien ansiosta mekin voimme hyödyntää tiettyjä tehokkaita hoitoja saadaksemme sellaiset mahtavat hampaat, joita niin monet meistä tavoittelevat.
Mikä pitää tiibetiläisten munkkien hampaat valkoisina?
Kirjoittanut Ángela Aragón
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Hampaat ja niiden hoito. Miten munkkien hampaat pysyvät niin valkoisina? Tiibetiläiset munkit tunnetaan eristyneisyydestään käytännön maailmasta, jotta he voisivat syventyä itseensä hengellisessä ulottuvuudessa. Buddhalaiset munkit pyrkivät erottamaan itsensä kehon haluista, sillä vain näin he kokevat voivansa saavuttaa sisäisen rauhan.

Tästä huolimatta heidän täytyy kuitenkin taata fyysisen kehonsa hyvinvointi, sillä elimistö on koti ihmisen kaikkein arvokkaimmalle resurssille – sielulle. Siksi onkin hyvä tietää hiukan tästä kulttuurista, jotta voisimme ottaa siitä oppia parantaaksemme omaa elämänlaatuamme.

Jokainen tietää, että tämän uskonnon harjoittajat elävät kaukana kaupungeista, eikä heillä siis ole supermarketteja kävelyetäisyydellä. He eivät käy myöskään hammaslääkärissä säännöllisesti. Miten sitten voidaan selittää se, että tiibetiläisten munkkien hampaat ovat erinomainen esimerkki vahvuudesta ja valkoisuudesta?

Me länsimaissa asuvat emme koskaan tule saamaan sellaisia valkoisia hampaita jotka näillä munkeilla on suussaan, ellemme sijoita erityisiin tuotteisiin, kuten tahnoihin, vaalennusvoiteisiin ja geeleihin. Ja siltikään jotkut eivät koskaan tule saavuttamaan sellaisia loistavia hampaita, jotka näillä miehillä on.

Muista, että tiibetiläisten munkkien valkoisten hampaiden takana on myös loistava hammashuolto. Heille ulkonäkö onkin toissijaista tässä suhteessa.

Legendaarinen resepti: näin pidät hampaasi valkoisina

Munkeilla ei ole kauppoja apunaan, mutta heillä on kyllä luonnollisia hoitoja, jotka auttavat heitä huoltamaan kehoaan uskonnon mukaisesti.

Perustuen näihin erinomaisiin tuloksiin haluammekin tällä kertaa kertoa reseptistä, jonka avulla voit valmistaa perinteistä hammastahnaa, jolla on todistetusti loistava tehokkuus.

Lue aiheesta lisää: Valkaise hampaat luonnollisesti omenaviinietikalla

Mitä tähän reseptiin tarvitaan?

Some figure
 • Kosher-suolaa tai joditonta suolaa. Tämä on puhtaan tyyppinen suola, jota juutalaiset käyttävät ruokiensa maustamiseen ja niiden säilöntään. Sitä voidaan ostaa luontaistuotekaupoista tai apteekeista.
 • Vettä.

Kuten voit huomata, et tarvitse montaakaan tuotetta, joten tämän hoidon valmistus on erittäin helppoa. Jatka lukemista ja kokeile itse!

Tarvittavat määrät

 • 100 ml vettä
 • 1 ruokalusikallinen kosher-suolaa

Näin tämä hoito valmistetaan

 • Keitä vesi ja anna sen viilentyä jonkin verran.
 • Lisää ruokalusikallinen kosher-suolaa.
 • Anna seoksen seisoa ainakin minuutin ajan.
 • Siivilöi pois kaikki pinnalla mahdollisesti oleva vaahto.
 • Jos olet hyviin kiireinen ja sinulla on vain vähän aikaa, voit keittää vettä enemmän ja laittaa nestettä säästöön.

Kuinka tätä tahnaa laitetaan hampaisiin?

Voit nähdä suolakristallit seoksessasi. Ne ovat avainasia tämän hammastahnan tehossa, mutta katsotaan kuitenkin ensin sitä, kuinka tahnaa tulisi käyttää.

 • Laita kristalleja hammasharjallesi.
 • Harjaa hampaitasi tavalliseen tapaan, äläkä unohda tehdä tätä pyörivin liikkein, jotta voisit varmistaa kristallien pääsyn kaikkiin kohtiin.
 • Huuhtele sitten suusi samalla veden ja suolan seoksella.
 • Toista tämä kolme kertaa päivässä.

Kuten voit huomata, tämä on yksinkertainen ja edullinen valmistusprosessi, joka ei vie paljoakaan enempää kuin minuutin ajastasi.

Jos olet illallistamassa kaukana kotoa, mutta haluat kuitenkin pysyä hampaidenhoitorutiinissasi, voit ottaa tätä seosta mukaan laukkuusi. Tarvitset sitä vain pienen määrän, joten vaiva ei ole suuri, mutta hyödyt ovat takuulla huomattavat.

Muita vinkkejä terveisiin hampaisiin

Some figure

Tiibetiläisillä munkeilla on muutenkin sellaisia tapoja, jotka kannattaa omaksua tämän hammashoidon lisäksi.

Ensinnäkin he eivät tupakoi eivätkä juo alkoholia. He pitävät näitä aineita myrkkynä, jonka tavoitteena on sekoittaa se, mikä on tärkeää ja mikä ei ole.

Lue aiheesta lisää: 10 luonnollista hoitoa hammaskipuun

Et ehkä ole tästä samaa mieltä, mutta kyseisten tuotteiden välttäminen kyllä estää tahroja ja kulumista hampaissasi.

Samoin munkit välttävät sokerin syöntiä, kuten myös kaupallisten jälkiruokien ja rasvaisten tuotteiden nauttimista, joten he saavat etumatkaa hampaiden pitämiseen valkoisina tälläkin tavalla.

Lähes kaikki nykyisin syömämme ruoat sisältävät näitä ainesosia, ja lisäksi niissä on keinotekoisia värejä, jotka tekevät tavoitteiden saavuttamisen vieläkin vaikeammaksi.

Sen sijaan munkit syövät runsaasti kasviksia ja luonnonmukaisesti tuotettuja ruokia. Nämä ovat vähemmän kuluttavia, sillä niissä ei ole yhtä runsaasti bakteereja, ja lisäksi niissä ei ole ollenkaan kemikaaleja jotka saattavat hyökätä hampaan kiillettä vastaan ja aiheuttaa reikiintymistä.

Esittelemämme resepti on ikivanha, ja se on peräisin sellaisesta kulttuurista jossa ihmisillä on pitkä ja terve elämä.

Tämä kotitekoinen hammastahna on myös harmiton, mutta jos se ei mielestäsi ole omalla kohdallasi hyödyllinen, voit tietysti lopettaa käytön missä tahansa vaiheessa ja pestä hampaat tavalliseen tapaan.

Kannattaa kuitenkin kokeilla – kerro sitten, mitkä tulokset ovat omien hampaidesi kohdalla!

Kuulemme mielellämme omista kokemuksistasi.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.