Mikä on paras lämpötila ilmastoinnille?

Yritä käyttää ilmastointia vastuullisesti. Terveytesi, lompakkosi ja ympäristö kiittävät sinua.
Mikä on paras lämpötila ilmastoinnille?

Kirjoittanut Óscar Dorado

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Tiedätkö mikä on ihanteellinen lämpötila ilmastoinnille?

Kun maksat ilmastoinnista, on sen huoltotöillä, kuten filtterin vaihtamisella tai sen säätämisellä merkitystä. Jopa niinkin pienellä asialla kuin asettamallasi lämpötilalla voi olla suuri vaikutus siihen kuinka paljon se tulee maksamaan sinulle.

Mihin lämpötilaan minun pitäisi säätää ilmastointi?

Makuuhuoneen ihanteellinen lämpötila on 25-26 asteen välillä. Tällä tavalla ehkäiset termistä sokkia siirtyessäsi ilmastoidusta huoneesta ilman ilmastointia olevaan.

Lisäksi ulko- ja sisälämpötilan eron ei pitäisi koskaan olla yli 5 astetta. Tämän varmistaaksesi voit sijoittaa lämpömittarin sekä makuuhuoneen sisä- että ulkopuolelle. Suosittelemme myös, että yrität säästää energiaa. Se tekee ilmastoinnistasi vähemmän tehokkaan, mutta pitää laskusi pieninä.

ilmastointia pienemmälle

Joissakin maissa on todella houkuttelevaa pitää ilmastointi kesän tukahduttavissa lämpötiloissa maksimiteholla 24 tuntia päivässä joka päivä. Se ei kuitenkaan ole kovinkaan hyväksi terveydellesi, lompakollesi tai ympäristölle.

Jos haluat kuitenkin käyttää sitä, sinun tulisi yrittää olla vastuullinen. Suosittelemme että et aseta ilmastointia alle 25,5 asteeseen, jotta voisit maksimoida kotisi energiatehokkuuden. Ennen kuin laitat sen päälle, suosittelemme sinua myös tarkistamaan, että kaikki ovet ja ikkunat ovat täysin suljettu.

Useimmat ihmiset vähentävät ilmastoinnin lämpötilaa vaistomaisesti vilvoittuakseen niin nopeasti kuin mahdollista. Se ei kuitenkaan ole viisas ajatus. Se johtaa vain suurempaan energiankulutukseen.

Ole kärsivällinen ja yritä olla asettamatta sitä liian alhaiseksi. Kehosi tarvitsee aikaa sopeutua lämpötilaan, siinä kaikki. Kehosi pystyy kestämään aivan hyvin sitä, jos lämpötila asetetaan hieman korkeammalle. Pystyt edelleen huomaamaan eron lämpötilassa astuessasi huoneeseen tai taloon sisään.

Kuinka pidät laskusi pieninä

kulujen laskeminen

Ilmastoinnin käyttäminen voi saada olosi tuntumaan mukavammalta. Siitä voi kuitenkin aiheutua myös valtavia lisämaksuja, jos et ole järkevä.

Joten jos haluat pienentää sähkölaskujasi, suosittelemme ohjelmoimaan ilmastoinnin siten, että se ei ole päällä silloin kun et ole kotona.

Jos olet yksi niistä ihmisistä, joka tarvitsee kesällä ilmastointia voidakseen nukkua, voit ohjelmoida sen alhaisemmalle yöaikaan kuin päivällä.

Pidä kuitenkin mielessä, että nukkuminen ilmastointi päällä ei ole hyväksi terveydelle. Joten jos vain voit vältellä sitä, yritä olla pitämättä sitä päällä nukkumaan mennessäsi.

Esimerkiksi Suomessa ilmastoinnin ei tarvitse olla päällä koko päivän ajan, vaikka kesä olisikin lämmin. Jos illalla on viileämpää, avaa vain ikkuna. Voit tarvittaessa laittaa ilmastoinnin takaisin päälle aamulla.

Jos sinulla on kattotuuletin, voit säätää lämpömittarin noin 5 astetta korkeammaksi.

Suosittelemme sinua myös yrittämään pitää lämpö ylipäänsä poissa kotoa, tuli se sitten ulkoa tai kotona käytettävistä kodinkoneista kuten astianpesukoneesta, kuivausrummusta tai pesukoneesta. Varmista, että käytät niitä päivän viileimpänä aikana.

Yritä käyttää ilmastointia vastuullisesti. Terveytesi, lompakkosi ja ympäristö kiittää sinua.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
8 kodin ilmaa puhdistavaa kasvia
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
8 kodin ilmaa puhdistavaa kasvia

Huonekasvit eivät ainoastaan näytä hyvältä sisustuksessa, vaan puhdistavat myös ilmaa. Tässä artikkelissa esittelemme 8 ilmaa puhdistavaa kasvia.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.