Logo image
Logo image

9 asiaa, joita makuuhuoneessa ei tulisi olla

3 minuuttia
Oletko niitä ihmisiä, jotka pitävät makuuhuoneensa huolellisesti järjestyksessä, vai nukutko siellä kaiken sotkunkin keskellä? Noudata kummassakin tapauksessa näitä suosituksia, jotta tämä tärkeä huone olisi paras mahdollinen levon kannalta.
9 asiaa, joita makuuhuoneessa ei tulisi olla
Viimeisin päivitys: 06 toukokuuta, 2019

Makuuhuoneen ja koko kodin harmonia luodaan yksityiskohdilla. Moniin niistä ei kiinnitetä erityistä huomiota, mutta todennäköisesti niillä on siitäkin huolimatta negatiivisia seurauksia. Tiesitkö, että tiettyjä asioita ei kannattaisi pitää makuuhuoneessa?

Jotta makuuhuone tuntuisi miellyttävältä ja uni olisi laadukasta, on hyvä noudattaa joitakin periaatteita sen sisustuksessa. Joillakin asioilla makuuhuoneessa on nimittäin vaikutusta ihmisen energiatasoon ja mieleen.

9 asiaa, joita makuuhuoneessa ei tulisi olla

Some figure

1. Kasvit makuuhuoneessa

Monilla ihmisillä on kasveja kaikkialla kodissaan. Niiden pitäminen makuuhuoneessa ei ole kuitenkaan hyvä idea. Tämä ei liity siihen naurettavaan myyttiin jonka mukaan ne varastavat kaiken hapen yöllä, vaan tällä on tekemistä pikemminkin energian kanssa.

Fengshuin asiantuntijoiden mukaan kasvit edistävät uskottomuutta ja petoksia. Ne edustavat syrjähyppyjä ja voivat aiheuttaa tämän kaltaisia ongelmia avioliitossa.

Lisäksi kukat kuolevat helposti makuuhuoneessa, sillä tämä huone ei ole yleensä hyvin valaistu. Kasvit keräävät itseensä myös pölyä, mikä on haitallista erityisesti allergikoille.

Kasveilla on kuitenkin myös joitakin positiivisia puolia makuuhuoneessa: ne säätelevät lämpötilaa, vähentävät melua ja rauhoittavat.

Lue myös: Miellyttävä makuuhuone näillä 5 muutoksella

2. Kirkkaat värit

Oranssi, punainen ja keltainen edustavat tulienergiaa, joka on juuri levon vastakohta. Vaikka ne ovatkin hyviä värejä intohimon kannalta, ne saavat aikaan myös mustasukkaisuutta ja epäluottamusta. Niiden sijaan suositellaan ruskeaa.

3. Televisiot ja langattomat yhteydet

Television katselu sängyssä on monille nautinto, mutta televisio makuuhuoneessa ei ole paras ratkaisu. Sekä TV:stä että langattomista laitteista, kuten wifi-reitittimistä, lähtee haitallista säteilyä, joka vaikuttaa yöuniin.

Some figure

Jos et voi poistaa niitä makuuhuoneesta, aseta niiden lähelle kvartsia sillä on kyky imeä näitä aaltoja.

4. Sotkuinen kaappi

Sotkuista kaappia tulisi välttää makuuhuoneessa, vaikka sotku ei näkyisikään suljettujen ovien takaa. Tilaa vievät tavarat estävät uutta energiaa virtaamasta sisään. Lisäksi se, että hankkiudut eroon tarpeettomista tavaroista, heijastuu positiivisesti muuhun elämääsi.

5. Peilit

Some figure

Fengshuissa varoitellaan aivan erityisesti peileistä makuuhuoneessa. Peilit heijastavat energiaa, joten tämä energia kulkee yöllä peilin ja kehon välillä edestakaisin.

Peili kannattaa joko siirtää kokonaan toiseen huoneeseen tai ainakin sellaiseen paikkaan makuuhuoneessa, että se ei heijasta peilikuvaasi nukkuessasi.

6. Sotkuinen pöytä

Tämä on lähes sama asia kuin sotkuinen kaappi, paitsi että työpöydän sotku on näkyvillä koko ajan. Yritä olla jättämättä kaikkea pöydän päälle, jos sellainen on makuuhuoneessasi.

Tämä on esteettisesti epämiellyttävää ja antaa myös tunteen epäjärjestyksestä ja keskeneräisistä tehtävistä. Mielesi siirtää tämän alitajuisesti arkeesi, vaikka et edes tietoisesti ajattelisi makuuhuoneen sotkuista pöytää.

7. Kattotuulettimet

Fengshuin asiantuntijat sanovat, että jatkuvassa liikkeessä olevat kattotuulettimet saavat chi-energian jakautumaan uudelleen jatkuvasti, mikä häiritsee unta. Heidän mukaansa paras vaihtoehto on joko ilmastointi tai pöytätuuletin, joka voidaan siirtää paikasta toiseen.

Katso myös: 9 tyylikästä ratkaisua tilan jakamiseksi kotona

8. Tavarat sängyn alla

Ihmisillä on tapana säilyttää tavaroita sängyn alla, mutta se ei ole kannattavaa. Se syö ihmisen energiaa sekä estää energiaa kiertämästä ja uusia mahdollisuuksia saapumasta elämään. Sillä on negatiivinen vaikutus myös silloin, kun makuuhuone on kumppanin kanssa yhteinen.

Sängyn tulisi lisäksi olla vähintään 5 senttimetrin korkeudella maasta, sillä tämä lisää vallan ja hierarkian tunnetta siellä nukkuvassa ihmisessä.

Some figure

9. Työ- tai kuntoiluvälineet makuuhuoneessa

Kuntopyörä tai crosstrainer-laite kotona on kyllä kätevä, mutta se tulisi ehdottomasti pitää poissa makuuhuoneesta! Se on häiriötekijä, joka sotkee ajatukset ja kanavoi energian muualle kuin rentoutumiseen ja lepoon.

Näitä suosituksia noudattamalla parannat makuuhuonettasi ja nukut siellä paremmin. Näet nämä vaikutukset joka päivä työsuorituksissa, mielialassa ja ihmissuhteissa. Jos sinulla on jokin näistä asioista makuuhuoneessasi, hankkiudu siitä eroon mahdollisimman nopeasti!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Escola d´art superior de disseny de Vic. http://www.eartvic.net/~mbaurierc/materials/20%20Selectivitat/Psicologia%20del%20color.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.