5 yleistä myyttiä ihmiskehosta

toukokuu 8, 2017
Voiko kylmänä oleminen todella lisätä riskiäsi saada nuha tai flunssa? On useita tämänkaltaisia myyttejä, jotka tulevat terveellisen elämäntavan tielle. Opi niistä ja pysy tietoisena parhaista tavoista elää terveellistä elämää. 

Suhteemme omaan kehoomme on historiallisesti erittäin ongelmallinen asia. Olemme aina pyrkineet kauneuteen. Mutta tästä huolimatta julkisesti sen kysyminen, miksi näin on, on ollut sosiaalinen tabu.

Lisäksi, lääketiede ei ole joka kansalaisen tiede. Tämä on tehnyt helpoksi levittää myyttejä ihmiskehosta, ja nämä myytit ovat uppoutuneet syvälle kulttuuriimme. Sekoitamme valheita totuuteen ja meillä on paljon opittavaa siitä, kuinka vartalomme oikeasti toimivat.  

Olemme kuitenkin ottaneet suuren askeleen eteenpäin, sillä nyt emme ole kiinnostuneita ainoastaan näyttää hyvältä, vaan välitämme myös siitä, että olemme terveitä. Teknologian ja sosiaalisten medioiden ansiosta meillä on myös pääsy joihinkin innovatiivisimpiin kliinisiin tutkimuksiin, joista saamme rutkasti uutta tietoa koko ajan.

Kaiken kaikkiaan olemme lähempänä ymmärtämistä kuin koskaan aikaisemmin, ja tuloksena tästä olemme myös lähempänä vastaamaan kysymyksiimme heti kun alamme huolehtia. Lopulta kaikki mitä me tarvitsemme, on internetyhteys.

Yleiset ja suositut uskomukset ovat niin juurtuneet niin syvälle ettemme kyseenalaista niiden todenmukaisuutta. Katsotaan nyt 5 vahingollista myyttiä kehostasi, jotka on aika unohtaa.

5 myyttiä kehostasi jotka sinun tulisi unohtaa

1.  Hyvällä shampoolla pääsee eroon kaksihaaraisista

hiukset

Suurin osa shampoiden ja hoitoaineiden mainoksista alkavat jotakuinkin ”Onko sinulla kaksihaaraisia?” Ne haluavat vakuuttaa sinut että heidän tuotteensa käyttäminen korjaa ongelman. 

“Voit viimein saada niin pitkät hiukset kuin haluat, eikä sinun tarvitse käydä kampaajallasi saadaksesi terveen näköiset hiukset!”

Voit jatkaa tämän tuotteen käyttöä uudelleen ja uudelleen, jättämättä päivääkään väliin, ja voit uskoa että sinulla on nyt oikea tuote käytössä.

Tämä on täysin väärää uskomusta. Nämä hoitotuotteet estävät kenties hiuksia halkeamasta yhtä nopeasti, mutta kun hiukset ovat haarautuneet, on vain yksi vaihtoehto korjata tilanne: leikata hiukset.

2. Käytämme vain 10 prosenttia aivoistamme

Tätä meille usein kerrotaan kun näemme taikuritempun. Taikurit oletettavasti käyttävät telepatiaa, ja heillä saattaa olla jopa kyky muuttaa todellisuutta mielensä avulla. Tällöin he muistuttavat meitä, että normaalisti käytämme vain pientä osuutta aivoistamme.

Se voi olla petollista, mutta se ei ole enempää kuin myytti kehosta. On todistettu, että kun nukumme, aivomme ei lopeta työskentelyä. Tosiasiassa me kaikki käytämme suuremman prosentin aivoistamme.

3. Kun olemme aikuisia, solumme lopettavat uudistumisen

Meillä on tapana ajatella että vanhaksi kasvaminen johtuu siitä, että solumme eivät uudistu. Tämä olisi kaiken kaikkiaan kasvojesi ryppyjen ja luidesi kipeytymisen syynä.

Tämä ei ole ollenkaan totta. Solusysteemisi työskentelevät aina. Ne aiheuttavat kokoajan muutoksia.

Tällaiset muutokset vaikuttavat terveyteesi. Kun aikaa kuluu, solujesi toiminta muuttuu. Mutta vaikka mitä tapahtuisi, ne jatkavat lisääntymistä. 

4. Hampaat ovat valkoiset

myyttejä ihmiskehosta hampaat

Laitamme tv:n päälle ja siinä ne ovat: tähdet, joilla on kiiltävät, täydelliset valkoiset hampaat.

Sitten katsomme itseämme peilistä. Tällöin tajuamme, että hampaamme ovat keltaiset. Ja näin huolimatta siitä, että harjaamme hampaamme päivittäin.

Miksi? Se on helppoa. Se on hampaiden luonnollinen väri. 

Täydellisen valkoiset hampaat ovat valkaisuaineiden tulos, mikä voi olla haitallista pitkällä aikavälillä. 

5. Kehomme on alttiimpi flunssalle kun meillä on kylmä

Ehkäpä tämä saa eniten huomiosi. Eikös flunssat ja nuhat ole yleisempiä talvella? Kyllä, mutta tämä ei johdu siitä että kehomme ovat heikentyneet kylmyyden takia.

Matalat lämpötilat pitävät virukset elossa ja vahvana kauemman aikaa. Tämä tarkoittaa että ne voivat levitä nopeammin ja peitota vastustuskykymme.

Viruksen voimakkuus kasvaa, ei haavoittuvuutemme. Tästä syystä on viisasta ottaa C-vitamiinia niiden saamisen välttämiseksi. Sillä mikäli virukset ovat vahvoja, puolustusjärjestelmäsi tarvitsee lisäenergiaa taistellakseen niitä vastaan.

Nämä myytit kehostamme tulevat itsestämme huolen pitämisen tielle. Tästä syystä on tarpeellista että puhumme niistä, jotta voimme saada selville mikä on totta. Kun karkoitamme nämä myytit, tulemme vähän lähemmäksi terveellistä elämäntapaa.

Pääkuva: © wikiHow.com

UUTISIA VERKOSSA