Logo image
Logo image

Melonihillon valmistaminen

3 minuuttia
Voit tehdä melonihilloa helposti hyödyntämällä tämän hedelmän luonnollisia ominaisuuksia. Tässä artikkelissa annamme sinulle 3 hyvää reseptiä, joita voit kokeilla kotikeittiössäsi.
Melonihillon valmistaminen
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Melonihillo on uusi tapa nauttia tästä herkullisesta hedelmästä. Siinä on paljon fytoravinteita ja antioksidantteja, mutta melonilla on myös korkea sokeripitoisuus. Tämän vuoksi sinun ei tulisi sisällyttää sitä jokapäiväiseen ruokavalioon, mutta se on hyvä valinta juhliin.

Valitettavasti melonihilloa on vaikea löytää. Sitä ei yleensä löydy supermarketeista, joten on parasta tehdä sitä kotona. Tässä artikkelissa annamme sinulle 3 reseptiä, jos haluat kokeilla tämän makean herkun valmistamista kotona.

Melonihillo

Ensinnäkin meloni erottuu vesipitoisuudessaan. Nesteytys on tärkeä tekijä terveyden ylläpitämisessä. Pohjois-Amerikan päivystysklinikoissa tehdyn tutkimuksen mukaan kehon liiallinen kuivuminen aiheuttaa kehon järjestelmän muuttumisen tehottomiksi.

Some figure

Toisaalta melonissa on pigmenttejä ja muita antioksidantteja fytoravinteita. Itse asiassa näiden on osoitettu neutraloivan vapaiden radikaalien muodostumista. Tämä prosessi liittyy huonompaan terveydentilaan sekä kroonisten sairauksien kehittymiseen keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä.

Ainekset

 • 2 kiloa puhdasta melonia
 • 1 sitruunan kuori raastettuna
 • 5 dl sokeria
 • Jauhettua kanelia

Valmistusohjeet

Ensimmäinen asia, mitä sinun tarvitsee tehdä, on leikata ja puhdistaa meloni. Sinun on poistettava kaikki siemenet, leikattava se sitten pieniksi paloiksi ja laitettava palat kattilaan.

Sitten on tärkeää lisätä sokeri ja sitruunan kuori ja antaa seoksen levätä vähintään 24 tuntia, jotta se maseroituu kunnolla. Tätä varten on parasta pitää se jääkaapissa.

Kun 24 tuntia on kulunut, lämmitä melonisekoitus liedellä keskilämmöllä. Lisää seuraavaksi pari ruokalusikallista (tai maun mukaan) jauhettua kanelia. Sekoita seosta silloin tällöin ja anna seoksen kypsyä 2 tuntia.

Kun se on valmis, sinulla pitäisi olla tiheää ja paksua hilloa. Sinun ei tarvitse tehdä mitään muuta. Hillo on valmis purkitettavaksi.

Täytä purkit hillolla ja steriloi se vesihauteessa sen säilyvyyden parantamiseksi.

Toinen resepti melonihillon valmistamiseen

Meloni erottuu myös liukoisten kuitujen pitoisuudellaan, kuten monet muutkin hedelmät. Se voi käydä suoliston tasolla ja vaikuttaa positiivisesti suoliston mikrobioon. Tämä on British Journal of Nutrition -tutkimuksen mukaan.

Some figure

Tarjoamme nyt toisen vaihtoehdon melonihillon valmistamiseen. Tällä on hieman erilaiset aistinvaraiset ominaisuudet.

Ainekset

Valmistusohjeet

Tässä reseptissä on vähemmän sokeria, joten se on vähemmän makeaa. Ensimmäinen asia on kuoria meloni hyvin, kuten edellisessä reseptissä. On myös tärkeää antaa melonin makeroitua sokerin kanssa yön yli jääkaapissa, jotta kaikki neste voi vapautua.

Lisää seuraavana päivänä sitruunamehu seokseen. Kuumenna sitä pannulla keskilämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes meloni on liuennut.

On tärkeää poistaa seos kattilasta mahdollisen nopeasti tarttumisen estämiseksi. Lopuksi voit säilyttää sen purkissa aivan kuten ensimmäisessä reseptissä.

Kolmas tapa valmistaa melonihilloa

Jos et ole kahden ensimmäisen reseptin fani, näytämme sinulle kolmannen, josta saatat olla kiinnostunut. Suosittelemme kokeilemaan kaikkia kolmea vaihtoehtoa ja valitsemaan suosikkisi, koska niillä kaikilla on hieman erilainen maku.

Ainekset

 • 2 kiloa puhdasta melonia
 • 1 omena
 • 3 dl sokeria
 • Puolikkaan sitruunan kuori

Valmistusohjeet

Kuori ensin meloni ja omena sekä leikkaa ne suuriksi paloiksi. Aseta ne sitten kulhoon sokerin kanssa. Peitä astia ja aseta se jääkaappiin maseroitumaan yön yli. Heti sen jälkeen lisää sitruunankuori, lisää seos kattilaan ja kypsennä keskilämmöllä.

On tärkeää sekoittaa seosta silloin tällöin ja antaa sen kypsyä vähintään puoli tuntia. Tänä aikana hillon rakenne muuttuu, kunnes se muuttuu homogeeniseksi.

Säilö valmis hillo lasipurkkeihin.

Tee melonihilloa

Kolmen antamamme reseptin avulla voit tehdä melonihilloa helposti. Melonihillo on hyvä vaihtoehto perinteisemmille hedelmähilloille. Valitettavasti melonihillo ei ole aina saatavilla kaupoissa, joten nyt voit tehdä sitä itse. Tulet ihastumaan melonihillon makuun!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Santillanes G, Rose E. Evaluation and Management of Dehydration in Children. Emerg Med Clin North Am. 2018 May;36(2):259-273
 • Sharma GN, Gupta G, Sharma P. A Comprehensive Review of Free Radicals, Antioxidants, and Their Relationship with Human Ailments. Crit Rev Eukaryot Gene Expr. 2018;28(2):139-154.
 • Lin D, Peters BA, Friedlander C, Freiman HJ, Goedert JJ, Sinha R, Miller G, Bernstein MA, Hayes RB, Ahn J. Association of dietary fibre intake and gut microbiota in adults. Br J Nutr. 2018 Nov;120(9):1014-1022

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.