Logo image
Logo image

Luontaishoitoja avuksi tupakoinnin lopettamiseen

2 minuuttia
Ensimmäinen askel tupakoinnin lopettamisessa on halu ja päätös tehdä se. Bachin kukkauutteet ja auringonkukansiemenet ovat avuksi tämän haitallisen tavan lopettamisessa.
Luontaishoitoja avuksi tupakoinnin lopettamiseen
Viimeisin päivitys: 04 huhtikuuta, 2019

Kuinka monta kertaa olet halunnut lopettaa tupakanpolton? Ehkäpä onnistuitkin siinä hetkeksi, mutta sitten sorruit savukkeeseen taas uudestaan. Tai sitten et edes yritä päästä eroon tupakasta, koska se tuntuu niin mahdottomalta. Alla on joitakin parhaita luontaishoitoja avuksi tupakoinnin lopettamiseen sekä terveyden ja elämänlaadun parantamiseen.

En pysty lopettamaan tupakointia

On monia syitä, miksi tupakoinnin lopettaminen ei onnistu. Siihen saattaa vaikuttaa asumistilanne, ympäristö, se miten kauan on tupakoinut jne.

Ensimmäinen askel tupakanpolton lopettamisessa on se, että sen haluaa tehdä omasta vapaasta tahdostaan. Voi olla erittäin hyödyllistä ymmärtää tupakan negatiiviset vaikutukset terveyteen.

Lue myös: 8 syytä lopettaa tupakointi samantien

Luontaishoitoja avuksi tupakoinnin lopettamiseen

Some figure

Omenakuuri

Kun tupakoija syö omenoita, suolisto reagoi omenahapon ja nikotiinin yhdistelmään. Tämä reaktio on hyvin epämiellyttävä, eikä omenoiden syöminen välttämättä enää houkuta tupakoijaa.

Toisaalta jos henkilö kuitenkin nauttii omenoiden syömisestä, hän saattaa tuntea vähemmän tupakanhimoa. Omena on myös hyvin puhdistava hedelmä, joka auttaa poistamaan myrkkyjä kehosta. Suosittelemmekin 15 päivän omenakuuria avuksi tupakoinnin lopettamiseen.

Syö noin neljästä kuuteen omenaa päivittäin kahden viikon ajan. Niitä voi syödä sellaisenaan, mehuissa, salaateissa tai smoothieissa. Suosittelemme luomuomenoita, jotta niissä ei varmasti ole torjunta-aineita tai muita myrkkyjä.

Auringonkukansiemenet

Some figure

Auringonkukansiemenet eivät ole pelkästään ravitsevaa ruokaa täynnä vitamiineja, kivennäisaineita, proteiinia, kuitua ja tärkeitä rasvahappoja; ne käyvät myös avuksi tupakoinnin lopettamiseen. Auringonkukansiemenillä on samankaltaisia miellyttäviä vaikutuksia kuin tupakalla, mutta ilman terveys- tai riippuvuusriskiä.

Auringonkukansiemenet tasapainottavat hermostoa sekä lievittävät ahdistusta, stressiä ja ärtyisyyttä johtuen rasvahapoistaan ja B-ryhmän vitamiineistaan. Auringonkukansiemenet ovat hyödyksi jopa maksalle ja lisämunuaisille, ne tekevät olosta energisen ja parantavat asennetta stressaavissa tilanteissa.

Voit syödä kuorittuja auringonkukansiemeniä tai nauttia niiden kuorimisesta itse ja näin vähentää tupakanhimoa entisestään.

Katso myös: Tupakanhimon hillitseminen 5 kasvihaudukkeen avulla

Lakritsijuuri

Lakritsijuuren imeminen tai pureskelu on ollut jo pitkään lasten suosiossa monissa eri kulttuureissa. Tämä makea lääkekasvi voi olla avuksi myös tupakkariippuvuuden hillitsemisessä. Voit hyödyntää sen elimistöä sääteleviä ja hoitavia ominaisuuksia.

Lakritsijuuren imeskely auttaa korjaamaan huonon tavan hyvällä, aivan kuten auringonkukansiemenet. Aina kun mielesi tekee tupakkaa, lakritsijuuri voi auttaa vähentämään ahdistusta ja riippuvuutta.

Korkeasta verenpaineesta kärsivien ei tulisi käyttää lakritsia, sillä se voi pahentaa tilannetta. Tätä luontaishoitoa suositellaan vain niille, joilla on matala tai normaali verenpaine.

Bach-kukat avuksi tupakoinnin lopettamiseen

Some figure

Bach-kukat ovat luonnollisia uutteita eri kasveista. Niillä on hellävaraisia ja energisöiviä ominaisuuksia, jotka auttavat tasapainottamaan kaikenlaisia tunneperäisiä, psykologisia ja hermoston häiriöitä ilman riippuvuusriskiä. Näin ollen ne voivat olla hyödyllisiä luontaishoitoja tupakoinnin lopettamiseksi ilman ahdistusta, hermostuneisuutta tai ärtyisyyttä.

Parhaat Bach-kukat tupakoinnin lopettamiseen ovat:

  • Impatiens: tämä kasvi auttaa lievittämään ahdistusta ja saavuttamaan lopettamistavoitteen tupakasta eroon pyrkiessä.
  • Imeläkirsikka: tämä uute auttaa saamaan minkä tahansa vaikean tilanteen uudelleen hallintaan.
  • Saksanpähkinä: saksanpähkinä on paras apu sopeutumisessa tyynesti muutokseen tai uuteen tilanteeseen, johon et ole varautunut.
  • Lehtikuusi: tämä kasvi antaa itseluottamusta tavoitteen saavuttamisessa ja riippuvuuden katkaisemisessa kaikkeen ja kaikkiin.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.