Luonnolliset hoitokeinot virtsatietulehdukseen

Virtsatietulehdus (virtsarakon tulehdus) on erittäin yleinen virtsateiden vaiva, joka koskee suurinta osaa naisista jossakin vaiheessa. Sen lisäksi, että se on kivulias ja häiritsevä, virtsatietulehdus voi aiheuttaa unettomuutta ja rajoittaa säännöllisiä päivittäisiä aktiviteettejasi.

Vaikka on yleisesti ottaen totta, että meidän ei tulisi koskaan toimia käymättä ensin lääkärin vastaanotolla, lääkärikäynnin jälkeen me usein päädymme tunteeseen, ettei meillä ole muuta hoitovaihtoehtoa kuin antibiootit. Sen lisäksi, että antibiootit vahingoittavat maksaamme, on olemassa mahdollisuus, että kehitämme niille vastustuskyvyn, mikä vähentää antibioottien tehokkuutta.

Tämän vuoksi on tärkeää keskittyä ensin virtsatietulehduksen ennaltaehkäisyyn ja oppia keinot välttyä tulehdukselta, jotta se ei pääsisi iskemäänkään.

Mitkä ovat virtsatietulehduksen pääaiheuttajat?

Sen jälkeen kun munuaisemme ovat saaneet valmiiksi niiden erinomaisen tehtävän, joka on veren suodattaminen ja puhdistaminen, ne tallettavat myrkyt rakkoomme niin, että ne voidaan poistaa elimistöstä virtsan mukana. Tästä syystä on tärkeää, että kaikki osat, jotka yhdistävät munuaisen virtsaputkeen ovat täydellisessä kunnossa. Tämä tarkoittaa esteetöntä kulkua ja sopivan hapanta ympäristöä, joka estää bakteerien kasvun.

Mutta joskus tietyt tekijät, jotka liittyvät ikään, raskauteen, vaihdevuosiin, tiettyihin ehkäisymenetelmiin, eturauhastulehdukseen, diabetekseen, fyysisiin muutoksiin virtsateissä jne., voivat saada aikaan bakteerin kasvua ja/tai aiheuttaa tukkeutumia virtsateissä, mikä puolestaan aiheuttaa virtsatietulehduksen.

Oireet

  • Kutina tai polttava tunne virtsatessa.
  • Paine lantion alueella.
  • Jatkuva virtsaamisen tarve.
  • Haiseva ja/tai samea virtsa tai veren esiintyminen virtsassa.
  • Kuume.

Luonnolliset hoitokeinot virtsateiden infektioihin

Appelsiini1

  • Lisää nesteiden kulutustasi. Tämän tavoitteena on huuhtoa pois haitalliset bakteerit.
  • Ota C-vitamiinia ja syö niin paljon kuin mahdollista appelsiineja, sitruunaa, ananasta ja mustikkamehua.
  • Pidä aina hyvää huolta intiimihygieniastasi!  :P
  • Vältä kahvia ja alkoholia, koska ne saattavat ärsyttää rakkoa ja lisätä epämukavuutta.

Kuten huomaat, on melko yksinkertaista hoitaa virtsatietulehdusta. Se vaatii vain hieman luonnonvoimaa ja hyvin tasapainotetun ruokavalion, jossa on runsaasti nesteitä ja paljon karpaloita. Karpaloiden mahtavat infektioita vastustavat ominaisuudet on tieteellisesti todistettu, joten niitä on aina hyvä olla käsillä, joko tuoreena tai jonkinlaisena mehuna, joita löytyy supermarketista.