Logo image
Logo image

Luonnolliset hoidot vaihdevuosien oireisiin

3 minuuttia
Helpottaaksesi vaihdevuosien oireita, yrttiteen lisäksi sinun pitäisi juoda paljon kylmää vettä ja välttää kofeiinipitoisia juomia. Fyysiset harjoitukset voivat olla myös hyödyllisiä.
Luonnolliset hoidot vaihdevuosien oireisiin
Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Jokainen nainen tulee kärsimään vaihdevuosien oireista elämässään. Kuumat aallot, yöhikoilu ynnä muut vaihdevuosiin liittyvät oireet voivat olla epämukavia ja kiusallisia. Vaikka vaihdevuosien oireet ovat kyllin yhteisiä, tapa jolla ne vaikuttavat naisen kehoon ei ole. Jotkut naiset ehkä kokevat sekä kuumien aaltojen että yöhikoilun kovia hyökkäyksiä, kun taas jotkut kokevat ainoastaan lievän version tai eivät juuri mitään.

Mikä vain vaihdevuosioireiden tasosi onkaan, kalliin hormonihoidon tai lääkkeiden sijaan suosittelemme sinulle luonnollista keinoa ehkäisemään, hoitamaan ja vähentämään kuumien aaltojen esiintymistä, sillä ne sekoittavat päivittäiset toimesi, ja yöhikoilu häiritsee untasi.

Seuraavaksi annamme sinulle parhaat kotona tehtävät hoidot vaihdevuosien oireisiin.

Luonnonmukaiset hoidot vaihdevuosien oireisiin

Soija

Luonnon hyödyllisimpien työkalujen joukossa on soija, jonka ominaisuudet varmistavat että saat erinomaisen lievityksen menopaussiin, ja josta kehosi voi ammentaa muitakin hyötyjä. Jos kärsit yöhikoilusta, soija voi auttaa lieventämään niiden esiintymistä ja samoin luusi kiittävät sinua. Soijan on osoitettu ehkäisevän luukatoa, edistävän sydämen terveyttä ja valvovan insuliinitasoja. Voit saada korkeimman soijapitoisuuden tofusta tai soijamaidosta, ja ne ovatkin helposti saatavina elintarvikekaupoista.

Lehmustee

Lehmustee on fantastinen hoitokeino lieventämään yöhikoilun voimakkuutta ja esiintymistä. Jos kärsit unenpuutteesta tai yöhikoilusta ja vavahtelusta väsymyksestä johtuen, lasillinen tätä juomaa ennen nukkumaanmenoa voi tarjota hämmästyttävän helpotuksen. Yksinkertaisesti lisää kaksi teelusikallista lehmusteen lehtiä lasilliseen kuumaa vettä. Anna sen hautua noin viisi minuuttia ja juo lämpimänä juuri ennen nukkumaanmenoa.

Salvia

Some figure

Vaikuttaa ehkä epäloogiselta käyttää jotain kuumaa hoitamaan kuumia aaltoja, mutta salvian nauttiminen lämpimän teen muodossa voi auttaa vähentämään kuumien aaltojen voimakkuutta sekä se voi auttaa myös vaihdevuosien aiheuttamaan yöhikoiluun. Valmista tee keittämällä litra vettä ja hauduta useita lehtiä 10 minuuttia. Suosittelemme juomaan aterioiden jälkeen.

Taikapähkinät

Niille kuumille aalloille, jotka ovat ennalta-arvaamattomia ja aiheuttavat kotrolloimatonta hikoilua, suosittelemme taikapähkinöistä tehtyä teetä. Yksinkertaisesti hauduta muutama lehti kuumassa vedessä. Parhaan lopputuloksen saamiseksi sinun pitäisi juoda kaksi kuppia päivässä. Kokeile sitä ja huomaa ero!

Salvia-selleri-sitruunajuoma

 

Some figure

Jos taikapähkinä ei saa aikaan ihmeitä vaihdevuosien oireissa, sellerin ja sitruunan luonnolliset ominaisuudet voisivat auttaa helpottamaan niitä, antaen sinulle tripla-annoksen parhaita luonnollisia hoitokeinoja kuumiin aaltoihin ja yöhikoiluun.

Kuinka se tehdään?

Älä poista kuoria, pilko selleri ohuesti ja viipaloi sitruuna, heitä molempien kärjet menemään. Laita salvian lehdet, selleri ja sitruuna kattilaan veden kanssa ja anna kiehua 10 minuuttia. Anna asettua toiset 10 minuuttia. Siivilöi astiaan ja anna jäähtyä. Juo vähintään kolme lasillista päivässä.

Muut vinkit ja hoidot vaihdevuosien oireisiin

 • Pue ylle mukavat, löysät vaatteet jotka on valmistettu mieluiten luonnonkuiduista kuten puuvillasta tai pellavasta. Varmista, että petivaatteesi on tehty samoista materiaaleista.
 • Varmista, että makuuhuoneesi ja muut huoneet missä vietät eniten aikaa ovat hyvin tuuletettuja ja viileitä.
 • Vältä viettämästä liian paljon aikaa kosteissa tai kuumissa paikoissa, koska jatkuvasti ja pitkiä aikoja alttiina oleminen sekä kuumalle että kostealle voi laukaista aallot ja hikoilun.
 • Kun kärsit kuumasta aallosta, laita jääkuutioilla täytetty viilennetty pehmuste tai pyyhe niskasi taakse. Älä ikinä laita jääkuutioita suoraan ihoasi vasten.
 • Kokeile ja ota käyttöön viikottainen hieronta eteerisellä laventeliöljyllä, joka voi rentouttaa ja torjua kuumia aaltoja.
 • Juo vähintään kaksi litraa vettä päivässä, mieluiten kylmänä tai jäisenä.
 • Treenaa tai liiku 30 minuuttia päivässä. Suosittelemme kävelyä, uimista tai hölkkäämistä.
 • Vältä juomia jotka sisältävät suuren määrän kofeiinia, kuten kahvi ja energiajuomat. Vähennä ruokavaliostasi rasvojen, maitotuotteiden ja mausteiden määrää.
 • Normaalipainon ylläpitäminen on suositeltavaa; liikalihavuus ja ylipaino liitetään usein vaikeisiin vaihdevuosioireisiin.
 • Viileä suihku tai kylpy ennen nukkumaanmenoa auttaa sinua elpymään ja nukkumaan paremmin.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Nelson, H. D. (2008). Menopause. The Lancet. https://doi.org/10.1016/S0140-6736(08)60346-3
 • Lobo, R. A., Davis, S. R., De Villiers, T. J., Gompel, A., Henderson, V. W., Hodis, H. N., … Baber, R. J. (2014). Prevention of diseases after menopause. Climacteric. https://doi.org/10.3109/13697137.2014.933411
 • de Villiers, T. J., Hall, J. E., Pinkerton, J. V., Pérez, S. C., Rees, M., Yang, C., & Pierroz, D. D. (2016). Revised global consensus statement on menopausal hormone therapy. Maturitas. https://doi.org/10.1016/j.maturitas.2016.06.001

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.