Lisää kollageenin tuotantoa luonnollisesti

huhtikuu 8, 2018
Saat kyllä ostettua kollageenia kaupoista, mutta sen luonnollisen tuotannon lisääminen elimistössäsi on helppoa ja edullista - jatka lukemista ja kuulet asiasta lisää!

Oletko huomannut, että ihollasi alkaa olla ryppyjä? Jos asia on sinulle uusi, tai jos uurteita on ollut jo jonkin aikaa, saatat miettiä, onko kotikeinoin mahdollista lisätä kollageenin tuotantoa.

Kenties oletkin jo nähnyt tai kokeillut joitakin tuotteita, jotka sisältävät tätä ainesta. Ne eivät kuitenkaan ole välttämättömiä, sillä on olemassa tapoja lisätä kollageenin tuotantoa luonnollisesti, ja tällä kertaa haluammekin kertoa parhaista vaihtoehdoista.

Jatka lukemista ja kokeile itse – näin voit lisätä kollageenin tuotantoa vaivattomasti ilman suuria summia rahaa!

Mitä kollageeni oikeastaan on?

Kollageeni on kaikkein runsain proteiini ihmisen kehossa. Se on elintärkeä osa seuraavien elimistön kokonaisuuksien muodostumisessa:

  • iho
  • luut
  • lihakset
  • jänteet
  • verisuonet
  • hampaat
  • suolisto

Kollageeni on se tekijä, joka tekee ihosta joustavan ja joka korvaa kuolleet solut uusilla.

On tavallista, että kollageeni vähenee luonnollisesti ajan kuluessa sekä aiheuttaa ryppyjä, hilseilyä ja nivelkipua. Tämän vuoksi onkin hyvä idea ottaa avuksi sellainen rutiini, joka edistää luonnollista kollageenin tuotantoa – tämä kannattaa tehdä jo silloin, kun olet nuori.

Me suosittelemme, että kiinnität huomiota eräisiin tapoihin jo 25-30 vuoden iässä. Jos oma ikäsi on jo korkeampi, ei kuitenkaan ole vielä liian myöhäistä.

Miksi kannattaa edistää luonnollista kollageenin tuotantoa?

nainen on lisännyt kollageenin tuotantoa

 

Kun ikää on 25, ihminen ei yleensä ole kovin huolissaan rypyistä, ruokavaliosta ja ihonhoidosta.

Mitä tulee ryppyjen hoitoon, saatat tietää, että on olemassa muitakin kuin luonnollisia ratkaisuja, kuten esimerkiksi botox tai plastiikkakirurgia. Ongelmana on se, että kirurgia on kallista ja botox taas on myrkky, jolla voi olla huonoja vaikutuksia.

Sitten on myös olemassa hyviä voiteita, mutta jotkut niistä – etenkin ne edullisemmat – eivät yleensä tehoa hyvin. Toisaalta taas kalliit tuotteet saattavat olla monen ulottumattomissa.

Tästä huolimatta kollageenin luontaisen tuotannon edistäminen on edullista ja yksinkertaista. Se vie kuitenkin enemmän aikaa etenkin silloin, kun rypyt ovat syvät ja jos niitä ei ole hoidettu aiemmin, mutta tällainenkin hoito on kuitenkin mahdollista.

Ruokia, jotka edistävät kollageenin luonnollista tuotantoa

Paras vaihtoehto kollageenin tuotannon lisäämiseksi luonnollisesti on se, että valitaan oikeita ruokia. Jos pidät ruokavaliosi terveellisenä, voit välttää monia kauneutta ja terveyttä koskevia ongelmia, jotka muuten saattavat tulla eteen.

Eräitä ruokia, jotka kannattaa lisätä arkeen kollageenin määrän lisäämiseksi, ovat seuraavat – tartu siis tilaisuuteen, jos tavoitteenasi on vähentää tai torjua ryppyjä luonnollisesti!

Mustikka

mustikka lisää kollageenin tuotantoa

Mustikassa on fytoravinteita, jotka vahvistavat kollageenikuituja. Näin voit estää kollageenin tuotannon vähenemistä ajan kuluessa. Me suosittelemme, että nautit ainakin 2,5 dl mustikoita viikossa. Voit käyttää niitä millä tavalla tahansa, mutta ne ovat parhaita smoothieiden aineksena tai sellaisenaan nautittuina.

Valkosipuli

valkosipuli lisää kollageenin tuotantoa

Rikki, jota valkosipulissa on, parantaa kollageenin tuotantoa. Itse asiassa valkosipulin syönti on avuksi nivelkipujen torjunnassa.

Valkosipulissa on myös tauriinia, joka torjuu sitä vahinkoa, jota kollageenikuiduille koituu. Siten elimistössäsi oleva kollageeni tulee tämän tuotteen avulla korjatuksi sekä kestää pidempään.

Jotta saisit nämä hyödyt, voit toimia seuraavalla tavalla:

  • Syö yksi valkosipulin kynsi päivässä. Jos et kuitenkaan pidä sen mausta, kannattaa kokeilla neljännestä päivässä – ota se ikään kuin pillerinä, etkä tule edes huomaamaan makua.
  • Valmista tee, jossa on valkosipulia, ja juo sitä joka päivä. Laita valkosipulinkynsi kaneli- tai minttuteehesi – nämä ainekset auttavat piilottamaan valkosipulin maun.

Kananmuna

Tässä tuotteessa on runsaasti luonnollisia aminohappoja, jotka ovat elintärkeitä uuden kollageenin luomiseksi, ja kananmunien tulisikin aina olla osana ruokavaliota.

Ihanteellista olisi syödä kaksi kananmunaa kolme kertaa viikossa. Yritä kuitenkin välttää runsasta öljyä tai suolaa nauttiessasi munia.

Lue aiheesta lisää: 7 syytä alkaa syödä kananmunaa

C-vitamiini

vitamiinikapselit

C-vitamiini on kaikkein tärkein tekijä koskien kollageenin tuotantoa elimistössä. Tämä johtuu siitä, että kyseinen kuitu vaatii suuria määriä C-vitamiinia voidakseen muodostua kunnolla.

On parasta nauttia monenlaisia ruokia, joissa on C-vitamiinia, tai sitten voit ottaa päivittäisen ravinnelisän.

Jos valitset ottaa C-vitamiinia ravinnelisän muodossa, hanki sellainen tuote, joka on valmistettu luonnollisista aineksista. Terveyskaupoissa on saatavilla monia tällaisia tuotteita, mutta kannattaa välttää sellaisia, joissa on mukana keinotekoisia lisäaineita.

Infrapunavalohoito

Jos jätetään ruoat hetkeksi sivuun, tämä hoitomuoto on se paras vaihtoehto, kun haluat lisätä kollageenin tuotantoa. Se on myös hoito, joka voidaan tehdä kotoa käsin.

Infrapunavalohoito yhdistää infrapunasäteet (ei UV-säteitä), jotta saadaan stimuloitua verenkiertoa ja lisättyä kollageenin tuotantoa.

Voit hankkia tällaisen valohoitolaitteen sellaisesta liikkeestä, joka erikoistuu kauneudenhoitoon. Älä ole turhan huolissasi hinnasta, sillä nämä laitteet ovat hyvin edullisia ja kestävät myös pitkään. Voit käyttää laitetta kaksi kertaa viikossa, jotta saat hyvät tulokset.

Jos rypyt ovat alkaneet huolestuttaa, tai jos niitä on ollut ihollasi jo pidempään, kokeile näitä vinkkejä kollageenin tuotannon edistämiseksi  – näin voit välttää keinotekoiset ja kalliit ratkaisut.

  • Collagen – What Is It and What Is It Good For?

healthline.com/nutrition/collagen