Logo image
Logo image

Lahjaideoita paljon matkustaville

3 minuuttia
Pohditko lahjan antamista paljon matkustaville läheisillesi, mutta et keksi mitään? Hyödyllisen lahjan etsiminen on joskus hankalaa, varsinkin jos kyseessä on matkailija, joka viettää paljon aikaa poissa kotoa. Jatka artikkelin lukemista, niin annamme lahjavinkkejä paljon matkustaville!
Lahjaideoita paljon matkustaville
Viimeisin päivitys: 22 heinäkuuta, 2021

Tässä artikkelissa kerromme, millaisista lahjoista matkailijat saattavat pitää. Matkailu on monien ihmisten suosima aktiviteetti. Sinullakin on varmasti joku läheinen perheenjäsenen tai ystävä, jolle matkustaminen on osa elämäntyyliä!

On usein vaikea päättää, mitä paljon matkustaville ihmisille kannattaisi antaa lahjaksi, joten olemme halunneet helpottaa suunnittelua. Jatka siis lukemista.

Oletko valmis tekemään muistiinpanoja? Seuraavat lahjaideat miellyttävät varmasti matkailijoita. Pohdi millaisia kiinnostuksen kohteita heillä on ja yllätä heidät huomaavaisella lahjalla.

15 lahjaideaa paljon matkustaville

Some figure
Ajattele kuin matkailija, kun ostat lahjaa paljon matkustaville läheisille. Se on paras tapa ostaa oikeanlainen lahja.

Matkailijoille valitsemamme lahjaideat perustuvat monipuolisuuteen, omaperäisyyteen ja kekseliäisyyteen. Siten voimme huomioida monenlaiset mieltymykset. Tässä siis 15 vaihtoehtoa.

1. Ladattava käsienlämmitin

Onko läheisesi kova hiihtämään, liikkumaan vuoristossa tai harrastamaan muita talviaktiviteetteja? Ladattava käsienlämmitin on erinomainen lahjaidea.

Se kestää 6-8 tuntia latauksesta. Useimpien mallien lämpötilaa voidaan myös säätää 45-85 asteen välillä. Sitä voidaan käyttää myös jalkojen lämmittämiseen.

2. Lahjaideoita paljon matkustaville: kannettava kahvinkeitin

Kunnollisen kahvin löytäminen voi olla vaikea tehtävä, jos olet keskellä metsää. Kannettava kahvinkeitin on siis mainio apuväline. Varmistathan, että se ei tarvitse sähköä toimiakseen ja että keittäminen sujuu nopeasti.

3. Maailmanlaajuinen adapteri

Yksi pahimmista yllätyksistä matkaillessa on se, kun pistorasioiden rakenteet vaihtelevat kohteesta toiseen. Sen myötä sähkölaitteista tulee hyödyttömiä, ellei matkailijalla ole adapteria mukana. Maailmanlaajuinen adapteri on siis käytännöllinen ja hyödyllinen lahja.

4. Lahjaideoita paljon matkustaville: pesupussi

Pesupussi voi ratkaista retkeilijöiden monet ongelmat käden käänteessä. Sen avulla voidaan säästää myös suosituimpien kohteiden aiheuttamissa pyykinpesukuluissa.

Pussi sisältää taivutettavan pesulaudan ja nopeasti kuivuvia pyyhkeitä, puhallettavia henkareita sekä pyykkinarun.

5. Kannettava ilmankostutin

Monet ihmiset inhoavat hotellien ilmastointia, sillä se voi aiheuttaa epämukavaa kurkkukipua. Kannettava ilmankostutin on siis mielenkiintoinen lahjaidea paljon matkustaville, sillä se parantaa lämpötilan mukavuutta vähentäen samalla infektion todennäköisyyttä.

Some figure

6. Matkailijan paita

Tämä on täydellinen lahja sellaisille matkailijoille, jotka eivät osaa kohdemaan kieltä. Se nimittäin vaikeuttaa esimerkiksi suunnan kysymistä. Voit ratkaista tämän ongelman antamalla lahjaksi paidan, joka sisältää maailmanlaajuisesti tunnettuja merkkejä. Niiden avulla matkailijat voivat taata tehokkaan kommunikoinnin.

7. GPS matkalaukkuun

Matkalaukun hävittäminen lentokentällä tai varkauden kohteeksi joutuminen on tyypillistä säännöllisesti matkustavien keskuudessa. GPS:n hankkiminen matkalaukkuun on siis hyvä ajatus, jotta matkailijat tuntisivat olonsa turvalliseksi laukun suhteen kaiken aikaa. Varsinkin jos mukana on arvoesineitä.

8. Rentoutumisen apuvälineet

Lentokoneessa pitkiä aikoja matkustaminen voi olla epämukavaa monella tapaa. Tämän lahjaidean avulla pyritään vähentämään epämukavuutta niskatyynyllä ja korvatulpilla.

Lue myös: Matkustussuosituksia diabetespotilaalle

9. Lahjaideoita paljon matkustaville: älyreppu

Älyreppu on hyödyllinen lahja maailmanmatkaajalle. Se on nimittäin vedenkestävä ja sisältää useita taskuja sekä mahdollisuuden ladata sähkölaitteita. Se on erittäin tarpeellinen lahja paljon matkustaville.

10. Älylukko

Älylukko voi estää varkaita avaamasta matkalaukkua ja sen avaamisessa kestää kauemmin. Jotkut mallit sisältävät Bluetooth-yhteyden ja muiden avaamiseen tarvitaan sormenjälki. Parasta on kuitenkin se, että voit asentaa sen lähettämään viestin puhelimeen, kun joku yrittää avata lukon.

11. Aurinkopaneelilla varusteltu laturi

Aurinko on suurin energianlähde ja sen hyödyntäminen on erinomainen apu matkustaessa. Aurinkopaneelilla varusteltu laturi on siis lyömätön lahjaidea retkeilijöille. Se auttaa varmistamaan viestintämahdollisuuden ja sen käyttäminen on ympäristöystävällistä.

Some figure
Mukavat kengät ovat mainio lahja retkeilijöille.

12. Lahjaideoita paljon matkustaville: höyrystin

Tämä pieni laite vie vähemmän tilaa kuin silitysrauta, eikä siinä ole johtoja. Höyrystin poistaa ikävät hajut vaatteista ja sitä voidaan käyttää myös vaatteiden silittämiseen. Tämä maaginen laite on yksi hyödyllisimmistä matkailijoiden apuvälineistä.

13. Matkapuhelinteline lentokoneeseen

Kaikki lentokoneet eivät tarjoa viihdettä matkustajille. Matkapuhelinteline voi siis toimia hyvänä apukeinona. Matkailijoiden tulee vain ladata sisältöä puhelimeen ja siten matkasta tulee varmasti paljon mukavampi.

14. Lahjaideoita paljon matkustaville: kannettava modeemi

Netti on jo useimpien ihmisten elämään kuuluva välttämättömyys, mutta siitä tulee vielä merkityksellisempää silloin, kun kohdemaa on tuntematon. Kannettava modeemi voi ratkaista ongelmatilanteet, joihin matkustajat usein joutuvat. Ainoana vaatimuksena on paikallisen SIM-kortin hankkiminen.

15. Asianmukaiset kengät

On hyvä omistaa sopivat kengät kaikenlaiseen ilmastoon ja vaikeakulkuiseen maastoon. Kestävät kengät ovat välttämätön hankinta paljon matkustaville. Et ehkä ole tietoinen siitä, mutta tarjolla on monenlaisia vaihtoehtoja hintatason mukaan.

Lue myös: Matkakuumetta? Tässä parhaat edulliset lomakohteet Espanjassa ja maailmalla!

Ajattele kuin matkailija, jotta löydät sopivan lahjan

Yritä laittaa itsesi matkailijan asemaan omaperäistä lahjaideaa keksiessäsi. Pidä hyödyllisyyttä ensimmäisenä ratkaisevana tekijänä valintaa tehdessä.

Hylkää uutuudet ja esteettisesti näyttävät tarvikkeet, jotta lahja sopii parhaiten matkailijan luonteeseen. Käytännöllinen ja hyödyllinen lahja on yleensä kaikista paras vaihtoehto.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Gloria J. Maletas inteligentes utilizando OpenMTC. 2019. Disponible en: https://repositorio.uniandes.edu.co/handle/1992/44942
  • Trenchs V, Garau A, García S y Gaspà J. Humidificadores domésticos: ¿qué se sabe de ellos? 2002. Disponible en: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1695403302779101
  • Pérez I. Diseño de un candado electrónico inteligente controlado por Bluetooth. 2016. Disponible en: http://hdl.handle.net/10251/74614
  • Mogollón H y Guerrero M. Estudio de factibilidad de un cargador con panel solar y batería alterna para Smartphones. 2017. Disponible en: http://hdl.handle.net/10656/5499

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.