Kylmiä ja kuumia juomia kurkkukipuun

Kurkkukipu saattaa olla tavallisen flunssan oire, ja vaikka se onkin hyvin epämukava vaiva, sitä voidaan lievittää luontaishoidoilla.
Kylmiä ja kuumia juomia kurkkukipuun

Viimeisin päivitys: 22 heinäkuu, 2019

Kurkkukipu on yksi yleisimmistä flunssan ja tiettyjen muiden sairauksien oireista, joka voi alkaa aivan yhtäkkiä ja olla hyvin epämiellyttävää. Sitä kannattaa pyrkiä lievittämään komplikaatioiden välttämiseksi. Kurkkukivun lievitys onnistuu monin tavoin myös kotikonstein, mutta ennen itselääkintää kannattaa aina kysyä neuvoa lääkäriltä. Tässä artikkelissa esittelemme hyviä kylmiä ja kuumia juomia kurkkukipuun.

Voit valmistaa monia kylmiä ja kuumia juomia kurkkukipuun tai juoda niitä terveenäkin, sillä ne maistuvat hyviltä. Ne ovat loistava korvike limsoille, energiajuomille ja monille muille sokeripitoisille juomille, jotka sisältävät vain tyhjiä kaloreita ja joissa ei ole lainkaan hyödyllisiä ainesosia.

Kurkkukivun syyt

Jos et pidä huolta äänihuulistasi puhuessa tai laulaessa, kurkkusi saattaa kipeytyä. Vältä siis aina huutamista tai äänen kovaa käyttöä.

Myös jotkut sairaudet voivat aiheuttaa kurkkukipua, kuten flunssat ja influenssa. Ilmaston muutokset tai infektion saaneiden ihmisten seurassa oleminen altistavat sinutkin todennäköisesti infektiolle.

Kylmiä ja kuumia juomia kurkkukipuun

Kurkkukipua voi lievittää erilaisilla kuumilla ja kylmillä juomilla

1. Vesi

Yleisesti ottaen paras juoma on vesi, kylmänä tai kuumana. Lisäksi se auttaa rauhoittamaan kipeän kurkun. Juo ainakin kahdeksan lasillista vettä päivässä, jotta elimistösi pysyy hyvin nesteytettynä ja terveenä.

Jotta veden juomisesta tulisi tapa, kanna mukanasi aina täyttä pullollista. Kun vettä on aina käden ulottuvilla, totut juomaan sitä enemmän.

2. Hedelmien luontaisesta mehusta saa hyviä juomia kurkkukipuun

Hedelmistä saat kaikki tarvitsemasi vitamiinit ja kivennäisaineet. Ne vahvistavat elimistöä ja niistä saa runsaasti nestettä. Tästä on apua myös kurkkukivun lievityksessä.

On erittäin tärkeää valmistaa mehu itse, jotta se on varmasti peräisin hyvänlaatuisista hedelmistä eikä siinä ole lisättyä sokeria tai keinotekoisia makeutusaineita.

Joitakin loistavia vaihtoehtoja ovat esimerkiksi ananas, appelsiini, sitruuna, lime ja karpalot, sillä niissä on tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia. Näin ne auttavat osaltaan kurkkukivun lievityksessä.

3. Teet ovat hyviä kuumia juomia kurkkukipuun

Teet ovat hyviä juomia kurkkukipuun johtuen niiden lämmöstä, ja niillä on kyky myös rentouttaa kurkun lihaksia. Yrteistä riippuen ne voivat auttaa myös epämukavuuden vähentämisessä.

Tähän tarkoitukseen salvia on erinomainen vaihtoehto, sillä se on rentouttava ja tulehdusta lievittävä yrtti, jolla on kaikki mitä tarvitset kurkkukivun lievitykseen.

4. Hunaja-sitruunavesi

Hunaja-sitruunavesi kurkkukipuun

Tämä hoito rauhoittaa kurkkukivun nopeasti ja tehokkaasti. Huomaat sen parantavat vaikutukset heti ensimmäisen kupillisen jälkeen.

Ainekset

  • 1 kupillinen vettä
  • 1 rkl 100 % puhdasta raakahunajaa
  • 2 rkl sitruuna- tai limemehua

Valmistus

  • Kiehauta ensin vesi.
  • Sekoita joukkoon hunaja ja sitruuna- tai limemehu. Anna jäähtyä hieman.
  • Juo.
  • Juomisen lisäksi voit käyttää tätä nestettä myös kurlaamiseen, kunhan annat juoman jäähtyä ensin. Saat sillä parempia tuloksia.

5. Kanakeitto

Ei kannata unohtaa myöskään yhtä kaikkien aikojen suosituimmista flunssalääkkeistä: kanakeittoa.

Syö kulhollinen kana-kasviskeittoa, jossa on paljon sipulia, valkosipulia, limeä tai sitruunaa ja inkivääriä, niin kurkkusi alkaa tuntua paremmalta.

Yhteenveto

Huomaat olosi tuntuvan paremmalta, kun olet käyttänyt joitakin tai kaikkia yllä mainittuja hoitoja.

Mutta jos vaiva ei häviä muutamassa päivässä, voi olla kannattavaa lähteä lääkäriin. Tällöin kyseessä voi nimittäin olla vakavampi vaiva kuin perusflunssa.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Neljä luonnon antibioottia tulehtuneelle nielulle
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Neljä luonnon antibioottia tulehtuneelle nielulle

Ota nämä luonnon antibiootit avuksi nielutulehduksen hoitoon. Nielutulehdus on epämiellyttävä virus- tai bakteeriperäinen sairaus.