Logo image
Logo image

Kvartsitasojen edut ja haitat

2 minuuttia
Kvartsi tarjoaa etuja, joita muut materiaalit eivät tarjoa. Se on kestävä ja helppo puhdistaa. Oletko harkinnut tästä materiaalista valmistetun työtason hankkimista?
Kvartsitasojen edut ja haitat
Viimeisin päivitys: 27 toukokuuta, 2023

Kvartsitasot herättävät huomiota esteettisyytensä ansiosta. Ne ovat myös erittäin kestäviä, vaativat vähän huoltoa ja niitä on saatavana useissa eri väreissä.

Tarkemmin sanottuna nämä pinnat on valmistettu jauhetuista kvartsihiukkasista, jotka on sidottu yhteen hartsilla. Kuten Mineralogical Magazine -lehden julkaisussa kerrotaan, kvartsia uutetaan magmaisista, metamorfisista ja sedimenttikivistä. Sitä käytetään raaka-aineena erilaisissa teollisissa projekteissa.

Mitkä ovat tästä materiaalista valmistettujen työtasojen edut ja haitat? Jos harkitset sellaisen asentamista kotiin, on hyvä pohtia näitä kysymyksiä ensin.

Kvartsitasojen edut

Työtaso on jokaisen keittiön peruselementti. Se täyttää tärkeän tehtävän, koska se on pinta, jota käytetään päivittäin erilaisiin tehtäviin. Lisäksi se tarjoaa tällä alueella estetiikkaa ja muotoilua. Tästä syystä on tärkeää valita houkutteleva, kestävä ja helposti puhdistettava valmistusmateriaali.

Procedia Economics and Finance -lehdessä julkaistun artikkelin mukaan kvartsia esiintyy luonnossa eri puhtausasteissa. Lisäksi sitä markkinoidaan eri laatuisina teollisiin sovelluksiin. Tästä syystä markkinoilta on mahdollista löytää kvartsitasoja. Mitkä ovat niiden edut?

Some figure
Yksi kvartsitasojen tärkeimmistä eduista on, että ne lisäävät keittiöön estetiikkaa viimeistelynsä ansiosta.

Ne ovat kestäviä

Tämä on yksi tämän materiaalin merkittävimmistä ominaisuuksista. Voisi jopa sanoa, että se saa monet ihmiset valitsemaan sen, sen lisäksi että se on tyylikäs materiaali.

Kvartsi kestää yleensä tahroja, naarmuja ja kohtalaisia lämpötiloja. Se on myös vähemmän taipuvainen halkeilemaan, ellei vaikutus ole huomattava.

Saatat olla kiinnostunut: Viisi erilaista keittiökalusteiden materiaalia

Niille, jotka ovat huolissaan hygieniasta, kvartsitasot ovat hyvä valinta. Koska se on vedenpitävä materiaali, se estää bakteerien ja muiden mikro-organismien hautumisen pinnan raoissa.

Toisaalta sen sileys helpottaa puhdistamista ja ruokahiukkaset eivät jää loukkuun.

Vaihtoehtoja on monia

Markkinoilla on laaja valikoima värejä ja kuvioita, joten on laaja valikoima, josta valita. Muista, että kvartsin plussa on, että se ei värjäydy. Siksi, jos hoidat sitä oikein, voit nauttia uudelta näyttävästä työtasosta pitkään.

Saatavuus

Verrattuna muihin materiaaleihin, kuten graniittiin ja marmoriin, kvartsi on yleensä taloudellisempaa. Lisäksi, jos otat huomioon muut mainitsemamme edut ja hintasuhteen, sitä voidaan pitää hyvänä valintana.

Kvartsitasojen haitat

Kaikista kuvatuista eduista huolimatta on joitakin muita syitä, joita sinun tulee harkita ennen kuin ostat keittiöösi kvartsitason.

Ne eivät kestä korkeita lämpötiloja

Kuten jo mainitsimme, kvartsi kestää maltillisia lämpötiloja, mutta ei hyvin korkeita lämpötiloja. Itse asiassa tämä on yksi tärkeimmistä varoituksista ennen asennusta.

Tämä johtuu sen valmistuksessa käytetyistä materiaaleista, kuten hartsista. Jotta työtaso todella pilaantuu, siihen täytyy kuitenkin kohdistaa voimakasta lämpöä pitkän aikaa.

Vaikea korjata

Vaikka se on kestävä materiaali, se voi joskus rikkoutua raskaan esineen antaman voimakkaan iskun seurauksena. Ja jos kvartsitaso on vaurioitunut, sitä on vaikea korjata. Jos näin käy, useimmat asiantuntijat ehdottavat pinnan vaihtamista kokonaan.

Some figure
Kun valitset kvartsin keittiön työtasolle, muista, että se ei kestä kovin korkeita lämpötiloja.

Lue lisää: Onko keittiön maalaaminen valkoiseksi kannattavaa?

Ovatko kvartsitaso hyvä valinta?

Kyllä, jos otat huomioon laajan valikoiman värejä ja kuvioita, sekä sen kestävyyden ja helpon huollon, se on hyvä vaihtoehto. Voit kuitenkin vielä verrata kvartsitasojen etuja ja haittoja muihin materiaaleihin, kuten marmoriin tai graniittiin.

Jos päädyt kvartsiin, muista, että vaihtoehtoja on erilaisia. Jotkut on valmistettu muiden luonnonkivien sekoituksista tai teollisuusjätteistä, keramiikasta, lasista, piidioksidista ja peilistä. Yritä valita kiviyhdistelmä, koska ne ovat kestävämpiä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Götze, J. (2009). Chemistry, textures and physical properties of quartz — geological interpretation and technical application. Mineralogical Magazine, 73(4), 645-671. doi:10.1180/minmag.2009.073.4.645
  • Platias, S., Vatalis, K. I., & Charalampides, G. (2014). Suitability of Quartz Sands for Different Industrial Applications. In Procedia Economics and Finance (Vol. 14, pp. 491–498). Elsevier BV. https://doi.org/10.1016/s2212-5671(14)00738-2

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.