Kuiva orgasmi: mikä se on ja miksi se tapahtuu?

Vaikka kuiva orgasmi ei ole terveysriski, se voi vaikuttaa hedelmällisyyteen ja itsetuntoon ja näin henkilön seksielämään.
Kuiva orgasmi: mikä se on ja miksi se tapahtuu?

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Orgasmin yhteydessä miehen kuuluisi saada anterogradinen ejakulaatio, jossa siemennestettä vapautuu. Kun tätä ei tapahdu tai siemennestettä ei vapaudu riittävästi, kyseessä on kuiva orgasmi. Oletko koskaan saanut orgasmia ilman siemensyöksyä?

Jos näin on, älä huoli. Tämä tunnetaan kuivana orgasmina tai retrogradisena ejakulaationa. Sitä tapahtuu joillekin miehille eri syistä. Jos kärsit tästä vaivasta, sinun tulisi mennä lääkäriin.

Luettuasi tämän artikkelin ymmärrät miksi.

Pitäisikö minun olla huolissani, jos saan kuivan orgasmin?

Miehellä on orgasmivaikeuksia

Lääkäri pystyy määrittämään syyn retrogradiseen siemensyöksyysi. Se ei periaatteessa ole syy huoleen, sillä yleisesti ottaen se ei aiheuta mitään terveysriskiä. Voit edelleen nauttia seksistä jopa ilman siemensyöksyä orgasmin yhteydessä.

Kuiva orgasmi saattaa johtua monista eri syistä:

  • Leikkaukset: Jos olet sairastanut kivessyövän tai eturauhasesi on poistettu, rakkosi kaula voi olla vaurioitunut. Tämä saattaa estää siemennesteen vapautumisen orgasmin yhteydessä.
  • Rakon kaulan toimimattomuus: Tämä on synnynnäinen anatominen poikkeavuus, jossa rakon kaula ei toimi normaalisti, mikä estää ejakulaation.
  • Vauriot ja neuropatiat: Jos selkäytimesi on vaurioitunut tai sairastat esimerkiksi MS-tautia, saatat kärsiä retrogradisesta siemensyöksystä.
  • Lääkkeet tai huumeet: Jos juot toistuvasti alkoholia tai käytät huumeita, se voi aiheuttaa retrogradisen siemensyöksyn. Kuiva orgasmi voi johtua myös joistakin masennuslääkkeistä tai antipsykooteista.

Joissakin tapauksissa ratkaisu on selvä. Jos ongelma johtuu syömistäsi lääkkeistä, lääkäri saattaa voida määrätä toisen lääkkeen. Sen sijaan ongelma on vaikeampi ratkaista vaurioiden ja neuropatioiden kohdalla.

Hoitovaihtoehdot retrogradiseen ejakulaatioon

Jos virtsarakon kaula on vaurioitunut, lääkäri saattaa ehdottaa leikkausta sen korjaamiseksi. Muissa tapauksissa hän saattaa määrätä vaivaan lääkityksen. Jos huumeidenkäyttö on ongelman taustalla, lopettaminen on paras ratkaisu.

Hoito riippuu aina syystä ja siitä, kuinka ongelmallinen vaiva on itsellesi.

Kuiva orgasmi voi aiheuttaa siittämisvaikeuksia

Kuiva orgasmi voi vaikuttaa hedelmällisyyteen

Kuiva orgasmi vähentää miehen hedelmällisyyttä. Näin ollen se vähentää lapsen saamisen todennäköisyyttä. Jos haluat lapsen, lääkäri yrittää auttaa ratkaisemaan ongelman. On olemassa vaihtoehto, josta saa yleensä hyviä tuloksia: hedelmöityshoidot.

Siinä mieheltä otetaan siemennestettä, joka käsitellään laboratoriossa. Myöhemmin nainen yritetään hedelmöittää sillä. Monissa tapauksissa lääkäri stimuloi tätä ennen munasarjoja hormonaalisesti parantaakseen onnistumisen todennäköisyyttä.

Kuiva orgasmi voi aiheuttaa itsetunto-ongelmia

Kuiva orgasmi voi aiheuttaa itsetunto-ongelmia

Monissa tapauksissa kuiva orgasmi johtaa epävarmuuteen ja itsetunnon alenemiseen. Valitettavasti se voi johtaa myös ahdistukseen, jos mies ei täysin ymmärrä mistä on kyse.

Jos kuiva orgasmi vaikuttaa seksielämääsi, älä epäröi mennä ammattilaisen luo. Vaiva voi olla nolostuttava siitä kärsivälle, mikä voi johtaa jopa erektiohäiriöön.

Jos kuiva orgasmi on sinulle tuttu, mene lääkäriin. Lääkäri voi selvittää retrogradisen ejakulaation syyn kohdallasi. Noudatathan myös lääkärin antamia ohjeita ja pyydät häneltä neuvoja.

Jos haluat lapsia, lääkäri voi ehdottaa siihen hoitovaihtoehtoja.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kuinka naisen orgasmin puuttumista voidaan hoitaa?
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kuinka naisen orgasmin puuttumista voidaan hoitaa?

Anorgasmia, eli tila kun naisen orgasmi puuttuu, on yksi kaikkein tavallisimmista seksuaalisista ongelmista naisilla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.