Logo image
Logo image

Kuinka saada lakanat pysymään paikoillaan?

3 minuuttia
Me kaikki haluaisimme tietää, kuinka saada lakanat pysymään siististi paikoillaan. Ei vain siksi, että muuten sänky näyttää epäsiistiltä, ​​vaan koska se on myös epämukavaa ja altistaa patjan lialle. Nyt voit sanoa hyvästit tälle ongelmalle!
Kuinka saada lakanat pysymään paikoillaan?
Viimeisin päivitys: 11 syyskuuta, 2021

Tämän päivän artikkelissa keromme tekniikasta, jonka avulla lakanat eivät enää pääse liukumaan patjan alta ja ne pysyvät hyvin paikoillaan. Tämän ongelman ratkaiseminen auttaa varmasti nukkumaan paremmin yöllä!

Lakanoiden liikkuminen patjan päällä on ärsyttävää. Tämä voi tapahtua monista syistä: et valinnut oikean kokoista lakanaa tai ehkä se johtuu valmistajan puutteista.

Sängyn petaaminen on vanha tapa. Itse asiassa tutkimukset hahmottivat erilaisia ​​tapoja pedata sänky ajanjakson ja sen kulttuurin mukaan. Näin ollen sängyn petaaminen ei ole mikään uusi juttu.

On ärsyttävää herätä ja huomata lakanan liikkuneen pois paikoiltaan. Ajatus siitä, että herätyskello soi liian myöhään, ja sen lisäksi että juokset valmistautumaan, sinun on pysähdyttävä säätämään lakanan jokaista kulmaa, on todella stressaavaa.

Valitse sänkyysi sopivat lakanat

Ennen kuin tutkimme tapoja estää lakanoiden liikkumista pois paikoiltaan, sinun on opittava valitsemaan sänkyysi sopivat lakanat. Usko tai älä, valtava osa ratkaisusta on yksityiskohdissa.

Materiaali

Tämä on tärkein asia, joka on otettava huomioon lakanoita valittaessa. Valikoimaa on todella paljon, mutta tässä ovat yleisimmät materiaalit:

  • Pellava on ihanteellinen lämpimään ilmastoon, koska se on raikas ja se hengittää. Haittapuoli on se, että se rypistyy melko helposti.
  • Pima-puuvilla on pehmeää, kiiltävää ja edullista verrattuna egyptiläiseen puuvillaan. Tutkimukset ovat osoittaneet, että puuvillalla on pitkä säilyvyysaika sen kaikissa muodoissa.
  • Egyptiläinen puuvilla on korkealaatuista ja siksi kallista. Lakanat kuitenkin kestävät pitkään.
  • Silkki on pehmeää, kiiltävää ja erittäin kestävää, vaikka se rypistyy helposti, jos et käsittele sitä oikein.
  • Synteettiset kuidut ovat hyvä vaihtoehto, kunhan varmistat, että ne eivät ylitä 50 % koko koostumuksesta. Se on taloudellinen ja kestävä materiaali, mutta ei kovin pehmeä.
Some figure
Sotkuiset lakanat haittaavat useampaa kuin yhtä ihmistä ja tekevät nukkumisesta vaikeaa.

Kangas

Kangas osoittaa, kuinka lakanan kuidut on kudottu toisiinsa. Yksi suosituimmista on percale, sen kierteet on kudottu vuorotellen pituus- ja leveyssuunnassa. Siellä on myös tiiviisti kudottu ja pehmeä satiini, jossa on neljä lankaa, jotka on kudottu leveyssuunnassa ja yksi pituussuunnassa. Lopuksi on flanelli ja sen hunajakennomainen rakenne.

Tiheys

Tämä on tärkeää, kun ajatellaan lakanan pehmeyttä. Lakanan tiheys viittaa kierteiden määrään lakanan jokaisessa neliötuumassa. Mitä enemmän lankoja tässä mittauksessa on, sitä pehmeämmät vuodevaatteet ovat.

Koko

Oikean kokoisen lakanan valitseminen on todella tärkeää, koska lakanan sopivuus patjaasi riippuu siitä. Siksi sinun on tiedettävä oikea kokosi.

Muista, että lakanoiden tulee olla pituussuunnassa samankokoisia kuin patjasi, kun taas leveyssuunnassa ne ovat leveämpiä.

Tässä on yksinkertainen opas lakanan koon valitsemiseen:

  • 88-106 cm: 160 cm leveä
  • 149-160 cm: 243 cm leveä
  • 200 cm: 219 cm leveä

Kuinka saada lakanat pysymään paikoillaan?

Seuraavaksi kerromme eri tapoja estää lakanaa liukumasta pois paikoiltaan.

Kuminauhat

Onneksi markkinat ovat pystyneet vastaamaan tarpeisiimme, mukaan lukien lakana ongelmamme. Joustavat kuminauhat ovat erinomainen vaihtoehto.

Aseta kuminauha patjan ylä- ja alaosaan ja laita lakanat tavalliseen tapaan. Näissä nauhoissa on painikkeet, jotka sinun on painettava niiden asettamisen jälkeen, mikä takaa hyvän otteen. Ne ovat myös varsin helppokäyttöisiä.

Kulmahihnat sopivat erinomaisesti muotoilluille lakanoille.

Nämä ovat loistava vaihtoehto, ja joissakin on koukku lakanan kulmien pitämiseksi paikoillaan. Voit tehdä ne myös itse. Tarvitset vain palan kuminauhaa ja joitakin turvatappeja kappaleiden kiinnittämiseksi.

Kokeile liukuesteitä

Voit kokeilla myös pieniä liukumattomia tyynyjä, joita voit käyttää patjan jokaisessa kulmassa ja lakanoiden alla. Nämä tarttuvat kankaaseen ja kiinnittävät lakanat paikoilleen. Vaahtomuovi toimii myös.

Some figure
Sängyn oikeaoppinen petaaminen on ratkaiseva tekijä lakanoiden liukumisen estämisessä.

Turvahakaset ja koukut

Tämä menetelmä on erityisen hyödyllinen, jos sinulla ei ole lapsia. Se koostuu lakanoiden kulmien kiinnittämisestä hakasilla (lapset voivat yrittää poistaa ne ja satuttaa itsensä). Voit kiinnittää myös lakanan yläosan tätä samaa vinkkiä noudattaen.

Käytä vetoketjullisia lakanoita

Tämä menetelmä on helpoin ja myös lapsiturvallisin. Pysy rauhallisena ja osta vetoketjullisia tai kiristysnauhoilla varustettuja lakanoita, jos olet kokeillut yllä olevia menetelmiä, mutta mikään niistä ei toimi.

Muotoiltujen lakanoiden pitäminen siististi paikoillaan on helppoa!

Kuten olet ehkä huomannut, ei ole aina helppoa saada lakanat pysymään paikoillaan. Onneksi siihen on useita ratkaisuja. Kaikki riippuu budjetistasi ja ajastasi.

Näiden ideoiden perusteella voit kokeilla mitä tahansa kotona olevaa. Mielikuvituksesi on kumppanisi, mitä tulee sinun mukavuuteesi ja mieltymyksiisi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • J. Gacén, J. Valldeperas, J.M. Pons, M. Caro, J. Navarro. Contribución al estudio de la vida útil de las sábanas de algodón. BOL. INTEXTAR, 1983, N, 83. Disponible en: https://upcommons.upc.edu/bitstream/handle/2099/6196/Article02.pdf
  • Ágreda Pino, ana María. Vestir el lecho, una introducción al ajuar textil de la cama en la España de los siglos XV y XVI. Res Mobilis: Revista internacional de investigación en mobiliario y objetos decorativos, ISSN-e 2255-2057, Vol. 6, Nº. 7, 2017, págs. 20-41. Disponible en: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=5838043

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.