Logo image
Logo image

Kuinka laihdutetaan asteittain ja terveellisellä tavalla

3 minuuttia
Opettele laihduttamaan vähitellen. Tulet huomaamaan että se koostuu yksinkertaisista teoista, jotka pidemmällä aikavälillä näkyvät kokonaisuutena.
Kuinka laihdutetaan asteittain ja terveellisellä tavalla
Elisa Morales Lupayante

Tarkistanut ja hyväksynyt: liikuntapedagogi ja ravitsemusterapeutti Elisa Morales Lupayante

Kirjoittanut Toimitus
Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

Kun haluamme laihduttaa, haluamme yleensä välittömiä tuloksia. Mutta se on prosessi, joka vaatii aikaa, määrätietoisuutta, voimaa ja kuria. Haluatko tietää kuinka laihdutetaan asteittain, terveellisesti, niin että tulokset myöskin pysyvät?

Tietysti sinulla täytyy olla terveellinen ruokavalio, joka ei vain sisällä kehon välttämättömiä ravintoaineita vaan myös suositellun määrän jokaista ruokalajia. On myös tärkeää pysyä nesteytettynä nauttiakseen todellisesta hyvinvoinnista.

Kuinka laihdutetaan asteittain: 7 ohjetta

1. Opettele hengittämään syvään

Some figure

Sen sijaan että hengität rintakehälläsi, sinun tulisi hengittää vatsasi kautta. Tulet huomaamaan kuinka tämä yksinkertainen tapa auttaa sinua laihtumaan pikkuhiljaa.

Tämän tavan omaksuminen auttaa sinua myös saavuttamaan kiinteän vatsan. Lisäksi se auttaa sinua antamaan paremmin happea aivoille ja optimoimaan kaikki kehon toiminnat.

Voit aloittaa syvään hengittämisen tekemällä sitä päivittäin viiden minuutin ajan ja lisäämällä sitä asteittain.

2. Käy suihkussa vaihtelemalla lämpöä kuuman ja kylmän välillä

Kuuman ja kylmän kontrasti on toinen helppo tapa laihtua vähitellen. Siinä tehdään seuraavalla tavalla: suihkun lopussa vaihtele veden lämpötilaa. Kylmää hetken ajan, sitten kuumaa hetken.

Tämä saa sinut pudottamaan painoa, mutta se ei ole sen ainoa etu terveyteemme liittyen. Se voi olla myös todella tehokas sairauksien, kuten sydämen rytmihäiriön, dystonian sekä korkean verenpaineen hoidossa niiden alkuvaiheessa. Se auttaa myös vähentämään selluliittia.

3. Hyvä hieronta

Some figure

Hieronnat, kun ne tehdään hyvin ja tietyin aikavälein, ovat toinen tapa laihduttaa pikkuhiljaa. Sitä ei kuitenkaan pitäisi käyttää ainoana keinona, vaan sitä tulisi käyttää täydentävänä toimenpiteenä.

Hieronnat auttavat rikkomaan kehon rasvakerrostumia lisäten verenkiertoa vatsan alueella ja normalisoiden suoliston liikkeitä. Siitä syystä se edistää myrkkyjen poistumista ulosteen kautta.

4. Jauha purkkaa

Purkan jauhaminen on toinen tekniikka asteittaiseen painon pudotukseen. Miksi? Koska jauhamme jotakin, mutta emme oikeasti nauti mitään. Sillä tavalla pidämme sekä suun että aivot kiireisinä ja ahdistustasomme laskee.

On suositeltavinta valita purukumi, joka ei sisällä sokeria. Voit valita sellaisia jotka maistuvat piparmintulta, eukalyptukselta tai mintulta.

5. Älä unohda juoda vettä

Some figure

Joskus ajattelemme olevamme nälkäisiä, kun todellisuudessa olemme vain janoisia. Tämä on havaittu monissa tutkimuksissa. Se vaikuttaa johtuvan siitä, että kehomme luo samoja signaaleja kun olemme janoisia kuin jos olisimme nälkäisiä.

Sen vuoksi sekoitamme usein nälän tunteen nesteytyksen tarpeeseen, koska kehomme tarvitsee vettä.

Nesteytyksestä huolehtiminen on yksi tapa pudottaa painoa vähitellen. Miksi? Koska lisäämällä veden kulutusta keho pystyy vapauttamaan enemmän myrkkyjä ja se on hyödyllistä vaa’alle astuttaessa.

Emme suosittele juomaan juomia joissa sanotaan “vähäsokerinen”, “light” tai mitään muita jotka vaikuttavat olevan laihdutustuotteita. Monissa näissä on samat arvot kuin missä tahansa hapollisissa juomissa ja ne eivät tuo keholle mitään oikeaa hyötyä. Tavallinen vesi on paras vaihtoehto.

6. Valitse portaat

Kyllä, vaikka se saattaakin vaikuttaa hyvin yksinkertaiselta eikä kovinkaan tehokkaalta, on se yksi parhaista tavoista pudottaa painoa pikkuhiljaa. Tietystikin pienten fyysisten aktiviteettien lisääminen, kuten portaiden kävely aina kun pystymme, auttaa meitä muodostamaan tiettyä kestävyyttä ja alamme nauttia liikunnasta.

Kolumbian yhteistyöyliopistossa National Research Councilin rahoittaman tutkimuksen mukaan on mahdollista laihtua valitsemalla portaat päivittäin. Tietystikään emme suosittele sen olevan ainoa liikuntamuotosi tai ainoa terveellinen tapa, vaan muiden tapa muiden joukossa.

7. Nosta työpöytäsi tasoa

Some figure

Se saattaa tuntua hieman epämukavalta, mutta suuri osa eurooppalaisia yrityksiä on jo ottanut tämän tavan käytäntöön. Siihen sisältyy pöydän kevyt nosto suhteessa lattiatasoon. Se auttaa meitä polttamaan 50 ylimääräistä kaloria tunnissa, kuin jos istuisimme keho samalla tasolla.

Joten jos sinulla on siihen mahdollisuus, älä epäröi kokeilla tätä. Pystyt laihduttamaan peräti kolme kiloa vuodessa ilman että sinun tarvitsee liikkua. Ja vakuutamme sinulle, että se on mukavampaa kuin luuletkaan. Kokeile!

Meidän on usein vaikea nähdä vaivaa laihtumisen eteen. Loppujen lopuksi ei ole helppoa luopua huonoista tavoistammeHyvä uutinen on se, että se ei ole mahdotonta. 

Sinun ei tarvitse nähdä nälkää, sinun täytyy vain syödä tasapainoisia annoksia ja tarkkailla ruokasi laatua. Ei ole myöskään tarpeen työstää kehoa uupumiseen saakka kun on kyse liikunnasta. Varaa sen sijaan tietty määrä aikaa päivästä liikuttaa kehoasi ja antaa sille paremmin happea.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.