5 käytännön tapaa parantaa henkistä kestävyyttä

On mahdollista, että alku on tässä vaikeaa. Kestävyyden parantaminen on kuitenkin elintärkeää sen kannalta, että voisit antaa omalle itsellesi sen tärkeyden jonka ansaitset, ja jotta voisit siten olla paljon onnellisempi.
5 käytännön tapaa parantaa henkistä kestävyyttä

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Vaikeudet tulevat aina yllättämään ihmisen, ja tämä pätee koko elämän kestoon. Niiden kohtaamiseksi kannattaa siis parantaa omaa, henkistä kestävyyttä.

Kestävyys ei ole sen monimutkaisempaa kuin se kyky, jolla kohtaat elämän eteen heittämät haasteet. Mitä parempi kestävyytesi on, sitä vahvempi olet kohdatessasi kaikki ne ongelmat, joita saattaa polullesi tulla.

Mutta kuinka sitten henkistä kestävyyttä parannetaan? Kuinka ihmisestä voi tulla vahva?

Kuinka parantaa henkistä kestävyyttä

Tämä on asia, jonka voit oppia kokemuksen kautta. Tällä kertaa haluamme auttaa sinua kestävyyden lisäämisessä antamalla eräitä vinkkejä, jotka helpottavat tämän tavoitteen saavuttamista huomattavasti.

Jatka siis lukemista ja laita nämä ohjeet käytäntöön – näin parannat henkistä kestävyyttä viidellä tavalla!

1. Kriisit eivät ole ylitsepääsemättömiä esteitä

Usein kestävyyden parantaminen vaatii ihmiseltä paljon, sillä näemme kriisit esteinä, joista ei voida päästä ylitse.

Tämä kuitenkin tarkoittaa, että emme näe tilanteita oikeasta näkökulmasta.

Onko niin, että kun katsot taaksesi, ne kokemukset joista et uskonut koskaan pääseväsi ylitse, eivät näytä enää niin negatiivisilta kuin luulit?

Kysy itseltäsi tätä: teetkö aina nykyistä tilannetta koskevista ajatuksistasi katastrofin?

Jos vastasit tähän kysymykseen myöntävästi, älä anna itsesi lähteä ajatustesi kanssa lentoon. Vahvista itseäsi ottamalla hiukan etäisyyttä itsesi ja tämän hetken huoliesi välille.

Tulet havaitsemaan, että ei ole olemassa mitään asiaa, josta et voisi päästä ylitse.

2. Muutos kuuluu elämään

mies järvellä

Päätösten tekeminen, muutokset… Kaikki nämä ovat vaikeita tilanteita, sillä luotamme jokapäiväiseen elämään ja rutiiniin. Toisin sanoen me luotamme niihin asioihin, joista saamme tietyn määrän turvallisuutta ja mukavuutta.

Kun sitten kuitenkin tulee jokin ongelma joka saa meidät ahdinkoon, elämämme ottaa muutaman askeleen taaksepäin. Emme tiedä, mitä tehdä – olemme eksyksissä.

On tärkeää, että lakkaat näkemästä muutokset negatiivisina. Meillä ei ole syytä torjua muutoksia tai nähdä niitä sellaisina asioina, jota tulee pelätä.

Muutokset voivat nimittäin olla positiivisempia kuin ajattelemme. Jos et kuitenkaan usko tätä, mieti, voitko muistaa jonkin sellaisen kokemuksen menneisyydestäsi, jolloin koit muutoksen? Onhan varmaan niin, että tämä muutos antoi sinulle ennen kaikkea loistavan oppitunnin elämästä.

3. Ota tilanne mahdollisuutena kasvuun

Ongelmat, vaikeudet ja esteet eivät ole niin kauheita kuin miksi me ne kuvittelemme. Kyseessä voi vaikeuden hetkellä olla mahtava mahdollisuus kasvaa ja oppia tietämään enemmän itsestään.

Kukapa ei olisi joskus löytänyt oman persoonallisuutensa jotakin osaa ja kokenut sen kukoistamisen vasta sen myötä, kun eteen tuli jokin este?

Tragedioiden näkeminen todellisina epäonnen tilanteina on asia, joka on sosiaalisesti hyväksytty. Mitäpä, jos nämä tilanteet kuitenkin nähtäisiin myös mahdollisuuksina kasvaa ihmisenä?

Me voimme rakentaa kestävyydestämme voimakkaamman, jos otamme toisenlaisen näkökulman pahimpiin tilanteisiin. Miksi tehdä kaikesta negatiivista? Tilanteissa on aina jotakin positiivista.

Haluatko oppia näkemään nämäkin puolet? Jatka lukemista!

4. Hyväksy ja hallitse tunteesi – tämä on hyvin tärkeä asia!

harjoita henkistä kestävyyttä

Ikävä kyllä on usein niin, että kukaan ei opeta ihmistä hallitsemaan omia tunteitaan. Tämän vuoksi meillä on niiden kanssa ongemia, ja joskus tukahdutamme tunteemme. Toisinaan taas ilmaisemme niitä ilman mitään hallintaa.

Joskus tietämyksen puute saa aikaan sen, että meillä on liiallisia reaktioita, emmekä osaa hallita impulssejamme. Tämä on erityisen totta koskien sen tunnistamista, mitä tunnemme.

Tällä on negatiivisia seuraamuksia ihmissuhteissamme. Lisäksi tämä vähentää itsetuntoa sekä aiheuttaa karmeaa tunnetta siitä, että olemme tunteiden tukahduttamia.

Mindfulness tai jooga voivat olla avuksi, jotta voisit nähdä omat ajatuksesi ja tunteesiNämä käytännöt auttavat tuntemaan itseäsi enemmän, ja voit sukeltaa itseesi sekä ennen kaikkea tulla vahvemmaksi.

5. Älä unohda itseäsi

Paras tapa rakentaa kestävyyttä on pitää huolta itsestään. Me tuppaamme kyllä aina kantamaan huolta toisista, mutta kuka pitää huolta juuri sinusta?

Liikunta ja terveellinen ruokavalio, itsesi priorisoiminen silloin kun tunnet tämän olevan tarpeen, kuten myös opetteleminen vastaamaan “ei”, ovat kaikki asioita, jotka tuntuvat ajatuksina helpoilta. Useimmiten me kuitenkin annamme niille vain toissijaisen tai tätä alhaisemmankin aseman tärkeiden asioiden listallamme.

Emme anna itsellemme sitä asemaa, jonka ansaitsemme. Tällä on seurauksensa, kun joudut jonkin ongelman rasittamaksi.

Jos alamme kiinnittää huomiota itsemme, voimme huomata, että pystymme pitämään itsemme koossa silloinkin kun elämä on kovaa. Me voimme olle valmistautuneita kaikkeen, ja me voimme todella olla vahvoja.

Nyt kun tiedät kuinka kestävyyttä rakennetaan, on tärkeää että alat tehdä pieniä muutoksia elämässäsi. Niiden myötä saat aikaan asioiden menemisen siten, että ne ovat hyväksi sinulle, eivät haitaksi.

Joskus käy niin, että huomaamattasi toimit omaa terveyttäsi ja hyvinvointiasi vastaan. Toimit epäjohdonmukaisiin käytöksiin perustuen, ja ne saavat sinut menemään kohti uhrikompleksia, draamaa ja alhaista itsetuntoa.

Nyt on oikea hetki sille, että käännät kaiken sekä itsesi toiseen suuntaan. Opettele näkemään positiivista kaikessa negatiivisessa, ja opi sitä myötä olemaan onnellisempi. Näin kasvatat henkistä kestävyyttä.


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.