Kävelyn 4 suurta psykologista hyötyä

heinäkuu 29, 2017
Kun kävelet, saat aivoihisi happea, ja siten mielesi ja mielikuvituksesi pääsevät kulkemaan vapaasti. Kävellen voit poistaa mielestäsi ne epäilykset ja pelot, joista et tunnu pääsevän eroon. Kun olet allapäin, lähde siis liikkeelle!

Fyysinen aktiivisuus on erittäin hyväksi ihmisen keholle, mutta se on terveellistä myös aivoille. Tällä kertaa haluamme kertoa eräästä tavallisesta liikuntamuodosta ja sen monista psykologista hyödyistä, nimittäin kävelystä.

Tämä aktiviteetti ei tee ihmistä väsyneeksi, se on hauskaa, ja sitä voi harrastaa aivan omaan tahtiin. Vaikka kävely ei ehkä ensi ajattelemalta vaikutakaan sellaiselta liikuntamuodolta että se saisi aikaiseksi suurta muutosta ihmisen terveydessä, sillä on suurempi vaikutus ihmisen mieleen kuin luulet.

Jatka siis lukemista, sillä kerromme nyt tarkemmin kävelyn merkittävistä hyödyistä psykologisen hyvinvointisi kannalta!

1. Se vapauttaa mielesi

pilvet pään ympärillä

Yksi tärkeimmistä kävelyn psykologisista hyödyistä on se, että se saa mielesi vapautumaan. Onko sinulla joskus ollut sellainen tunne, että et pysty ajattelemaan selkeästi?

Näin käy silloin, kun joudut jonkin suuren päätöksen eteen. Tai kenties silloin, kun olet joutunut keskelle jotakin isoa riitaa.

Olipa vaikea tilanne mikä tahansa, on tärkeää antaa itselleen aikaa. Lisäksi on äärimmäisen tärkeää saada näkökulmaa pulmalliseen tilanteeseen. Voit saada paremman näkymän asioihin, jos saat omat tunteesi hyväksytyiksi.

On kuitenkin mahdotonta tehdä tätä, kun olet oman kotisi neljän seinän sisällä. Sinun täytyy tällöin lähteä ulkoilmaan ja liikkumaan.

Kävely tarkoittaa sitä, että teet jotakin liikkuaksesi eteenpäin. Jätät tällöin raskaat kuormasi taaksesi. Tee siis näin aina silloin tällöin, sillä voit kävelyn avulla nähdä asiat paljon selkeämpinä.

2. Se auttaa hankkiutumaan eroon jännittyneisyydestä

rentoutua

Elämme monenlaisten paineiden alla. Meillä on myös lähes jatkuvasti stressiä. Tämän vuoksi on tavallista, että ihminen ei tiedä kuinka omia tunteita voidaan hallita. Usein onkin kenties niin, että olosi on vihainen, mutta et itse tiedä syytä tähän vihaisuuteen.

Moni kokee tätä ilman, että tietäisi miksi näin käy. Kun olet monta tuntia töissä ja syvennyt yhteen asiaan tai projektiin, ota tästä taukoa pienen hetken verran. Kun olet liian rasittunut, käy kävelyllä.

Venytä jalkojasi ja liiku hiukan lähiympäristössäsi. Pystyt näin näkemään asiat selkeästi. Ihmiset eivät ole koneita, ja me tarvitsemme hetkiä jolloin lepäämme. Näin voimme jatkaa työntekoa.

Nukkuminen, rentoutuminen ja taukojen pitäminen kaikesta siitä, joka saa sinut ahdistuneeksi, on hyvä asia. Tämä varmistaa sen, että mikään ei saa sinua jumiin. Sen vaikutus torjuu sitä, että omat ajatuksesi saavat sinut valtaansa.

Stressillä on tuhoava vaikutus ihmisen terveyteen. Tämän vuoksi onkin tärkeää, että voit hankkiutua eroon stressistä tai vähintäänkin pitää sen hallinnassa.

3. Se laittaa lopun ajatuksille, jotka pyörivät loputonta ympyrää

levännyt

Mielessäsi on eräänlaisia ajatuksia, joista sinun kannattaisi olla tietoinen. Kun ne ilmaantuvat ja kotiutuvat mieleesi, ne nimittäin jäävät sinne asumaan.

Tämä ei olisi negatiivinen asia, jos moni näistä ajatuksista ei itsessään olisi negatiivinen. Jankkaat näitä ajatuksia. Kääntelet niitä ympäri tuhansia kertoja. Ja lopulta et pysty löytämään todellista ratkaisua ongelmaasi.

Nämä ajatukset muuttuvat tuhoavaksi noidankehäksi. Tällaisesta kehästä pois pääseminen vaatii paljon energiaa. Ja onko kukaan aivan täysin kykenevä oman mielensä hallintaan?

Kävelyn psykologisiin hyötyihin kuuluu se, että voit päästä ”vapaaksi” kaikista sellaisista käsityksistä, jotka eivät jätä sinua rauhaan.

Mielesi tyhjentäminen vaikuttaa hyvinvointiisi siten, että jätät nämä negatiiviset ajatukset huomiotta. Näin tapahtuu kävellessäsi, kunnes ei ole enää jäljellä mitään muuta kuin itse käveleminen.

Lisäksi voit myös kävelyn avulla antaa itsellesi aikaa sitä varten, että voisit visualisoida asiat toisesta näkökulmasta. Tämän ansiosta voit sitten ymmärtää, että kyseiset asiat eivät ole niin jättimäisiä kuin luulit.

4. Se lisää luovuuttasi

käveleminen vedessä

Jos sinulla on luova työ, ehkäpä löydät itsesi joskus sellaisesta tilanteesta, jossa mielesi lukkiutuu. Tämä tekee sitten työn suorittamisen vaikeaksi, sillä et kerta kaikkiaan pysty olemaan luova.

Kyseessä on vakava ongelma. Kannattaa kuitenkin muistaa, että jos aivosi toimivat hyvin, myös projektisi ja työpanoksesi voivat loistaa täydessä säteilyssään. Mielesi on aina avoin ja vapaa ottamaan vastaan uusia ideoita. Voit stimuloida sitä niillä aistimuksilla, joita saat yksinkertaisen kävelylenkin aikana.

Yksi hyvä asia on se, että tämä liikuntamuoto ei vaadi kovinkaan suurta vaivannäköä. Voit kävelyn avulla kuitenkin nauttia hyvin suurista parannuksista luovuudessasi. Kun kävelet, tulet löytämään erilaisia stimuloinnin lähteitä. Nämä lähteet voivat aktivoida luovan puolesi.

Oletko joskus saanut inspiraation katsoessasi videota, tai vaikkapa jutellessasi jonkun kanssa? Luovuus on asia, jota et voi hankkia pakottamalla mieltäsi. Sen tulee antaa virrata vapaasti.

Kävelylle lähteminen päivän päätteeksi auttaa sinua rentoutumaan. Se auttaa sinua myös uudistamaan niitä ideoita, joita olet jo saanut itsestäsi ulos. Aamulla voit sitten hyötyä saamastasi lisäyksestä energiassa. Tämä saa sinut heräämään sekä antaa virtaa koko päiväksi, jotta voit pysyä täydessä tehossa.

Kävelystä saatavat psykologiset hyödyt ovat monet. On kuitenkin omissa käsissäsi, tartutko tilaisuuteen vai et. Mitä vielä odotat?

UUTISIA VERKOSSA