Logo image
Logo image

Kuinka hoidat diabetesta laakerinlehdillä

3 minuuttia
Laakerinlehtiä tulee käyttää kohtuudella. Mikäli saat jo toisenlaista hoitoa tai sinulla on kysyttävää, keskustele lääkärisi kanssa ennen kuin käytät tätä kasvia luontaislääkkeenä.
Kuinka hoidat diabetesta laakerinlehdillä
Kirjoittanut Solimar Cedeño
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Diabetes on hyvin vakava sairaus. Siitä kärsivät miljoonat ihmiset ympäri maailman. Voit kuitenkin vähentää diabeteksen riskiä sekä hallita sairautta luonnollisesti. Tänään kerromme, kuinka hoidat diabetesta laakerinlehdillä lääketieteellisten toimenpiteiden tukena

Jos kärsit diabeteksestä, on hyvin tärkeää, että käyt säännöllisesti lääkärintarkastuksessa. Lisäksi sinun on noudatettava erityisruokavaliota pitääksesi yllä normaalia verensokeritasoa.

Mikä on diabetes?

Some figure

Haiman vaikeus tai kyvyttömyys tuottaa insuliinia tai käyttää sitä tehokkaasti tunnetaan nimellä diabetes. Se johtaa kohonneeseen verensokeripitoisuuteen diabeteksesta kärsivillä henkilöillä.

Tunnetuimmat diabetestyypit ovat tyyppi 1 ja tyyppi 2. Tyypin 1 diabetes tarkoittaa, ettei keho pysty tuottamaan insuliinia, joten siitä kärsivän on hallittava oksitosiini -hormonia päivittäin. Tämä sairaus on yleisin lapsilla ja nuorilla.

Tyypin 2 diabetes taas johtuu siitä, ettei keho käytä insuliinia oikein vähentämään verensokeritasoa. Tämä on kaikista yleisin diabetestyyppi, ja se johtuu muun muassa huonoista ruokailutottumuksista, ylipainosta sekä liikunnan puutteesta.

Globaalit tiedot diabeteksesta

Diabeteksesta kärsivien henkilöiden määrän nousu on huolestuttava, minkä vuoksi asiantuntijat yrittävät keksiä, kuinka vähentää sen esiintymistä. Maailman terveysjärjestön mukaan 422 miljoonaa aikuista maailmassa kärsi diabeteksesta vuonna 2014. Se tarkoittaa, että yhdellä yhdestätoista ihmisestä on diabetes.

Amerikan diabetesyhdistyksen mukaan 30,3 miljoonaa ihmistä ainoastaan Yhdysvalloissa kärsi diabeteksesta vuonna 2015. Se tarkoittaa 9,4 % maan väestöstä. Samana vuonna diabetes oli seitsemänneksi suurin kuolemaan johtanut tekijä Yhdysvalloissa.

Avainasemassa tässä taudissa on ennaltaehkäisy ja hallinta. Terveellisen ruokavalion ylläpitäminen, liikunnan harrastaminen ja tupakan välttäminen saattavat vähentää riskiäsi sairastumiseen. On kuitenkin olemassa myös luonnollisia tapoja, jotka auttavat diabeteksen hoidossa, esimerkiksi laakerinlehdet.

Katso tätä: Hoida kakkostyypin diabetesta mehuilla

Miksi laakerinlehdet auttavat hallitsemaan diabetesta?

Laakerinlehdet kuuluvat Lauraceae-sukuun. Niitä käytetään laajalti mausteena, mutta myös niiden lääkinnälliset ominaisuudet ovat tiedossa. Laakerinlehdet tunnetaan niiden antioksidanttisista ominaisuuksista, jotka auttavat vähentämään tyypin 2 diabeteksen oireita. Niiden käyttäminen vähentää solujen heikkenemistä, sillä ne rikkovat vapaita radikaaleja.

Lisäksi laakerinlehdet auttavat haimaa toimimaan normaalisti. Se auttaa madaltamaan verensokeritasoja.

Kuinka valmistella laakerinlehdet diabeteksen hoitoon

Some figure

 

Laakerinlehdillä on monia ominaisuuksia. Ne stimuloivat ruoansulatusjärjestelmää, säännöstelevät kuukautisia sekä ovat antispasmisia, yskää lievittäviä, antireumaattisia ja diureettisia.

Tyypin 2 diabeteksen hoitoon laakerinlehtiä voidaan käyttää teenä. Tämä on yksi monista tavoista sen ominaisuuksien hyödyntämiseen. Seuraa alla olevia ohjeita teen valmistamiseen oppiaksesi, kuinka hoidat diabetesta laakerinlehdillä:

Ainesosat

  • 4 kupillista vettä (1 litra)
  • 1 ruokalusikallinen tuoreita laakerinlehtiä

Valmistaminen

  • Keitä 1 litra vettä. Kun se saavuttaa kiehumispisteen, lisää laakerinlehdet.
  • Anna kiehua 3-5 minuutin ajan.
  • Sen jälkeen hauduta 10 minuuttia ja siivilöi ennen juomista.
  • Suosittelemme juomaan enintään neljä kupillista päivässä, eli litran verran.

Sano “kyllä” laakerinlehdille, mutta kohtuudella

Vaikka laakerinlehdillä on epäilemättä monia lääkinnällisiä etuja, niiden liiallinen käyttäminen saattaa aiheuttaa ihotulehduksia, astmaa tai allergioita. Niistä saattaa koitua myös pahoinvointia, ja ne saattavat ärsyttää vatsaa muiden sivuoireiden ohella.

Tyypin 1 diabeteksesta kärsivien ei pidä käyttää tätä teetä. Myös raskaana olevien naisten sekä henkilöiden, jotka kärsivät verenvuorotaudeista, munuais- sydän- tai maksasairauksista tai suoliston haavaumista on myös pidättäydyttävä siitä.

Sinua saattaa kiinnostaa myös tämä artikkeli: 5 yrttihoitoa verensokeritason vakauttamiseksi

Laakerinlehdillä on uskomattomia ominaisuuksia, jotka madaltavat verensokeritasoa. Jos sinulla on kuitenkin jo diagnosoitu diabetes, sinun ei tule korvata lääkärin määräämiä lääkkeitä tällä teellä. Juo sitä ainoastaan lisänä.

Toivomme, että tämä artikkeli vakuutti sinut laakerinlehtien uskomattomista ominaisuuksista. Kokeile laakerinlehtiteen valmistamista tänään! Ennen kuin teet niin, sinun on kuitenkin keskusteltava luotettavan asiantuntijan kanssa, jotta tietäisit, kuinka usein sinun kannattaa juoda sitä.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Khan, A., Zaman, G., & Anderson, R. A. (2009). Bay Leaves Improve Glucose and Lipid Profile of People with Type 2 Diabetes. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition. https://doi.org/10.3164/jcbn.08-188
  • Taufiqurrohman. (2015). Indonesian Bay Leaves As Antidiabetic for Type 2 Diabetes Mellitus. Jurnal Majority.
  • Sahin Basak S, Candan F. Effect of Laurus nobilis L. Essential Oil and its Main Components on α-glucosidase and Reactive Oxygen Species Scavenging Activity. Iran J Pharm Res. 2013;12(2):367–379.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.