Millainen on paras mineraalivesi?

22 helmikuun, 2019
Mineraaliveden valitsemisessa tulisi huomioida omat tarpeet ja terveys, jotta vääränlainen vesi ei ole haitaksi.

Asiantuntijoiden mukaan juomavedessä tulisi olla alhainen määrä mineraaleja ja suoloja. On kuitenkin huomioitava, että kaupoissa myydään useita erityyppisiä mineraalivesiä.

Ihmiselimistö koostuu 70-prosenttisesti vedestä. Luonnollisestikin juomavesi on elintärkeää elimistön pitämiseksi nesteytettynä ja hyvässä toiminnassa. Vakavalla nestevajeella voi olla seurauksensa elimistölle ja aivoille.

Tänään katsomme joitakin parhaita pullovesiä.

Suositukset vedenjuontia koskien

Vettä tulisi juoda riittävästi

Naisten tulisi juoda 2-2,5 litraa vettä päivässä ja miesten vähintään 3 litraa. Lasten tulisi juoda yhä enemmän vettä kasvaessaan. Jo 10-vuotiaiden tulisi juoda vettä 1,5 litraa päivässä.

Ravintoaineiden imeytymisen tehostamiseksi meidän tulisi juoda vettä huoneenlämpöisenä. Kylmä vesi voi aiheuttaa vatsan ärsytystä.

Veden korvaamista muilla juomilla tulisi välttää.

Tiesitkö tätä? 6 syytä juoda lämmintä vettä tyhjään vatsaan

Erilaiset mineraalivedet

Mineraalivesiä on erilaisia

  • Luontainen kivennäisvesi. Tällainen mineraalivesi tulee luonnollisista lähteistä, jotka ovat mikrobiologisesti puhtaita. Nämä mineraalivedet eivät käy läpi mitään puhdistusprosesseja. Ne pullotetaan lähteellä tai sen lähellä.
  • Lähdevesi. Tällainen vesi tulee maanalaisista lähteistä. Yleisesti ottaen lähdevesi nousee luontaisesti maan pinnalle. Sitä on turvallista juoda heti ilman mitään puhdistusta.
  • Käsitelty vesi. Tällainen vesi käsitellään kemiallisesti, jotta se sopii ihmisen käyttöön. Koska se voi olla peräisin mistä vain, se vaatii käsittelyä täyttääkseen puhtausvaatimukset.
  • Hiilihapotettu vesi. Tällainen vesi sisältää paljon hiilidioksidia, luontaisesti tai käsittelystä johtuen.

Erilaiset pullotetut mineraalivedet

Mineraalivettä pulloissa

Kaiken kaikkiaan kaupoissa myydään paljon erimerkkisiä mineraalivesiä. Kaikissa niissä on nähtävissä veden mineraalipitoisuus.

Kun tiedämme millaisia vesiä on saatavilla, voimme valita niistä itsellemme parhaiten sopivan.

Vähämineraalinen mineraalivesi

Tällaisessa vedessä on alhainen määrä magnesiumia ja kalsiumia. Sitä suositellaan vauvoille ja munuaisongelmista kärsiville. Alhaisesta mineraalipitoisuudesta johtuen elimistön on helpompi käsitellä sen suoloja.

Runsasmineraalinen mineraalivesi

Tällainen vesi sisältää kalsium- ja magnesiumjäämiä. Tuloksena on vesi, jossa on paljon suoloja ja joka ei tästä syystä sovellu munuaisongelmista kärsiville ihmisille.

Vähän natriumia sisältävä mineraalivesi

Tällaista vettä suositellaan enemmän ihmisille, joilla on munuaisongelmia tai korkea verenpaine. Se sopii myös potilaille, joilla on sydänongelmia tai ongelmia nesteen kertymisen kanssa.

Runsaasti natriumia sisältävä mineraalivesi

Toisin kuin vähänatriumisessa vedessä, tällaisessa vedessä on runsas suolapitoisuus. Se sopii ammattiurheilijoille palautumiseen otteluiden jälkeen.

Sulfaattipitoinen vesi

Tällainen vesi sisältää yli 200 mg sulfaattia. Epämiellyttävästä hajustaan huolimatta se voi hyödyttää ihoa uudistavien vaikutustensa ansiosta.

Rautapitoinen mineraalivesi

Tämä vesi sisältää runsaasti rautaa. Sitä suositellaan ihmisille, joilla on anemia tai alhainen hemoglobiini.

Kalsiumpitoinen mineraalivesi

Tällaisessa vedessä on runsaasti kalsiumia. Sitä suositellaan lapsille, iäkkäille ja raskaana oleville. Se auttaa elimistöä kalsiumin takaisinimeytymisessä.

Magnesiumpitoinen mineraalivesi

Magnesiumpitoisilla mineraalivesillä on laksatiivisia vaikutuksia. Niissä on runsaasti myös stressiä torjuvia ominaisuuksia. Lisäksi ne auttavat lihaksia palautumaan intensiivisen liikunnan jälkeen.

Joidenkin asiantuntijoiden mukaan magnesiumpitoinen vesi alentaisi kolesterolia.

Haluatko tietää lisää? Näin voit parantaa terveyttäsi juomalla enemmän vettä

Miksi on tärkeää juoda vettä

Veden juominen

Elimistö tarvitsee tietyn verran vettä toimiakseen kunnolla. Riittävä vedenjuonti hyödyttää sydäntä ja auttaa lisäksi ehkäisemään sydänkohtauksia pitämällä valtimot terveinä.

Toinen tärkeä syy on se, että vesi kuljettaa happea aivoille. Näin tekemällä se auttaa aivoja toimimaan kunnolla ja suoriutumaan paremmin.

Lisäksi veden juominen tehostaa aineenvaihduntaa ja pitää kehon kuosissa.

Vesi myös ehkäisee nestevajetta, joka voi aiheuttaa väsymystä ja heikkoutta.

Ei pidä unohtaa, että vakava nestevaje voi johtaa peruuttamattomiin munuaisvaurioihin. Tämän seurauksena nestevaje voi vaikuttaa myös kehon muihin elimiin.