Logo image
Logo image

Kotikonsteja kuorsaukseen: 5 eri vaihtoehtoa

2 minuuttia
Tiettyjen luonnollisten ainesosien lääkinnälliset ominaisuudet voivat olla suuresti avuksi, jos kuorsaaminen häiritsee unta.
Kotikonsteja kuorsaukseen: 5 eri vaihtoehtoa
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López

Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Vaikka kuorsaus ei välttämättä ole vakavaa, se estää levon saamisen ja heikentää elämänlaatua ratkaisevasti joillakin ihmisillä. Tästä syystä haluamme jakaa joitakin kotikonsteja kuorsaukseen.

Tutustu näihin viiteen luonnolliseen ainesosaan, joilla kuorsauksesta pääsee eroon. Niihin kuuluvat mm. minttu, hunaja, sipuli, eukalyptus ja mausteet. Näin sekä kuorsaaja itse että hänen vieressään nukkuva henkilö saavat paremmat yöunet ja heräävät energisinä!

Kotikonsteja kuorsaukseen

1. Minttu

Some figure

Minttu erityisesti puolanminttu on lääkekasvi, jota suositellaan lämpimästi kuorsaukseen. Tämä kasvi tehoaa hyvin silloin, kun kuorsauksen syy on väliaikainen, kuten flunssa tai allergia. Näissä tapauksissa voit turvautua tähän helppoon ja luonnolliseen kotikonstiin.

Mintussa on mentolia, jolla on hengityselimistön kannalta hyödyllisiä hoitavia ominaisuuksia. Se on myös stimulantti ja ruoansulatusta edistävä hoito.

Minttua ei sen sijaan suositella närästyksestä, palleatyrästä tai mahahaavoista kärsiville.

Kuinka sitä käytetään

 • Voit juoda minttuteetä pitkin päivää, erityisesti ennen nukkumaanmenoa. Hoidon tehostamiseksi on suositeltavaa vielä kurlata sillä.
 • Voit käyttää tuoretta tai kuivattua minttua tai laittaa tipan mintun eteeristä öljyä desiin vettä.

Lue tämäkin artikkeli: Ruokasoodan ja hunajan terveyttä parantava vaikutus

2. Hunaja

Yksi helppo luontaishoito, joka ei vaadi mitään valmisteluja, on hunaja. Hunaja on hyvin tehokas antibiootti, sillä siinä on runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita, hivenaineita ja entsyymejä.

Käyttämäsi hunajan tulee kuitenkin olla luomua. Suurin osa muusta hunajasta nimittäin sisältää jäämiä antibiooteista ja jopa sokeria.

Kuinka sitä käytetään

 • Nauti lusikallinen hunajaa ennen nukkumaanmenoa, niin hengitystiet puhdistuvat ja kuorsaus lakkaa.
 • Voit myös laittaa hunajaa kupilliseen kuumaa vettä tai minttuteetä.

Huomio: Verensokeriongelmista kärsivien tulisi välttää hunajan käyttöä.

3. Sipulit

Sipulit ovat joitakin parhaimpia kotikonsteja kuorsaukseen, vaikka tästä vaivasta kärsisi joka yö. Sipuli on tulehdusta lievittävää ja limaa irrottavaa. Se on siis avuksi myös nuhaan ja flunssaan.

Voit käyttää sipulia kolmella eri tavalla kuorsauksen lopettamiseksi:

 • Halkaise sipuli kahtia ja laita se yöpöydälle sängyn viereen.
 • Valmista sipulista hauduke tai liemi ja ota sitä illalla. Pidä kuitenkin mielessä, että sipulit ovat diureettisia.
 • Valmista sipulista siirappi illaksi.

Kun sipuli on halkaistu, sitä ei tulisi säilöä myöhempää käyttöä varten, sillä se imee myrkkyjä ympäristöstä. Käytä sipuli siis aina kerralla.

4. Maustetee

Herkullinen maustetee on myös tehokas ratkaisu kuorsauksen lopettamiseksi. Inkivääri, kaneli ja kurkuma ovat kolme erinomaista maustetta, jotka vähentävät kurkun tulehdusta, lämmittävät kehoa ja ehkäisevät tukkoisuutta.

Lisäksi nämä mausteet auttavat nostamaan vastustuskykyä, alentamaan verensokeria ja nopeuttamaan aineenvaihduntaa.

 • Voit juoda niitä päivittäin teenä parantaaksesi unesi laatua ja vahvistaaksesi terveyttäsi yleisesti.
Some figure

Käy lukemassa tämäkin artikkeli: Puhdista keho kurkumalla, inkiväärillä ja cayennepippurilla

5. Eukalyptuksen hengittäminen

Eukalyptuksen lehdet ovat hyvin yleisesti käytetty luontaishoito hengityselinvaivoihin. Tämä yrtti auttaa irrottamaan limaa, avaamaan keuhkoputket ja keuhkot sekä rentouttamaan kurkkua.

Eukalyptusta suositellaan käytettävän kahdella tavalla:

 • Höyryissä ja suihkeissa: Eukalyptushöyryn suora hengittäminen tehostaa sen hoitavia vaikutuksia hengitysteissä. Tämä menetelmä sopii erityisen hyvin kroonisesta kuorsauksesta ja tukkoisista hengitysteistä kärsiville.
 • Eteerisenä öljynä: Laimenna tätä eteeristä öljyä kasviöljyyn (manteli-, oliivi- tai kookosöljyyn) ja hiero sitä rintaan ja kurkkuun. Näin hengität sitä yöllä ja se on samalla hyväksi iholle.
 • Lasten kohdalla voit laittaa hieman eteeristä öljyä nenäliinaan tyynyn viereen.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.