Kookosmaito kaunistaa kasvojasi

Kookos kasvaa trooppisessa ilmastossa, ja se voi tehdä ihmeitä kasvoille ja iholle.
Kookosmaito kaunistaa kasvojasi

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Kookosmaito sisältää runsaasti vitamiineja, mineraaleja, kuituja ja hiilihydraatteja, joita voit käyttää huolehtiaksesi itsestäsi sekä sisäisesti että ulkoisesti. Kookos on hedelmä, joka tulee kookospalmusta.

Siinä on paljon proteiinia, jopa enemmän kuin banaaneissa ja omenoissa.

 • Se on täynnä B-vitamiinia (B1, B2, B3, B5, B6) sekä E-, C- ja K-vitamiinia.
 • Siinä on myös paljon mineraaleja kuten sinkkiä, fosforia ja rautaa ja se sisältää hiilihydraatteja, kuituja sekä terveellisiä rasvoja.

Toisaalta sen johdannaiset, kuten kookosvesi ja -maito, ovat erinomaisia ja niillä on monia mahtavia ominaisuuksia.

Kookosmaito on täynnä aminohappoja, glykosideja ja orgaanisia happoja. Ne tekevät siitä tärkeän ainesosan ihon kosteuttamisessa kosmetiikka-alalla.

Sen lisäksi että se on ravitsevaa ja nuorentavaa, voimme taistella sen avulla vatsakramppeja vastaan.

Kookosmaidon hyödyt kasvojen iholle

Kookosmaitoa käytetään pääosin ihon yleiseen kosteutukseen ja hoitoon, mutta varsinkin kasvojen iholle, koska se auttaa puhdistamaan ihohuokoset ja vähentämään talin tuotantoa.

Se on yksi luonnollisimmista vaihtoehdoista kasvojen kaunistamiseen halvalla ja käytännöllisellä tavalla ilman kemikaaleja.

Sen eri käyttötavat auttavat säilyttämään ihon raikkauden ja säteilyn.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kookosmaidon tarjoamista parhaista hyödyistä kasvojen ihon terveyden ja kosteutuksen kannalta:

Se auttaa hoitamaan auringonpolttamia

Sen sisältämän suuren öljymäärän ansiosta kookosmaito poistaa tai vähentää punaisuutta auttaen myös säilyttämään ihon luonnollisen kosteuden.

Tällä tavalla toivumme nopeammin ja kivuttomammin.

Suosittelemme sinua lukemaan: 7 kotihoitoa auringon polttamalle iholle

Meikinpoistoaine

kookosmaito ihonhoidossa

Sen suuren rasvapitoisuuden ansiosta kookosmaito toimii ihanteellisena meikinpoistoaineena. Se poistaa meikkivoiteen ja kaikki tuotteet, jotka tarvitsevat rasvaa niiden poistamiseksi luonnollisella ja epäaggresssiivisella tavalla.

 • Se myös poistaa meikin, kosteuttaa ja ehkäisee ennenaikaista ikääntymistä. Suosittelemme sinua kokeilemaan tätä halpaa ja luonnollista meikinpoistoainetta.

Kuorintavoide

Lukuisten vitamiiniensa ja mineraaliensa johdosta kookosmaito on täydellinen kuorintavoide, joka kuorii ihon pehmeästi ja hienovaraisesti.

Se poistaa kuolleet ihosolut, epäpuhtaudet ja lian, jotka voivat vaikuttaa kasvojen kimmoisuuteen ja tasaisuuteen.

Estää ikääntymistä

Kookosmaito on hyvä estämään ennenaikaista ikääntymistä. Se auttaa ehkäisemään ennenaikaisia ryppyjä ja näppylöitä, jotka johtuvat iästä tai ovat auringon aiheuttamia.

Se on hyvä kollageenin lähde, mikä tekee siitä täydellisen valinnan kasvojen ihon kimmoisuuden säilyttämiseksi.

Kookosmaidosta valmistettuja reseptejä kasvojen kaunistamiseksi

kookosmaitoa

Kookosmaidon käyttäminen eri asioihin, liittyivät ne sitten meikinpoistoon tai muihin hoitoihin, on erittäin hyvä valinta kasvojen terveen ihon ylläpitämiseksi.

Jos olet yksi niistä ihmisistä, joka käyttää ennemmin kasvonaamioita tai -voiteita niiden käyttömukavuuden vuoksi, auttavat nämä reseptit saamaan parhaan mahdollisen hyödyn kookoksen ominaisuuksista.

Kookosmaito ryppyjä vastaan

Ainesosat

 • 60 ml kookosmaitoa
 • 50 g tuoreita persikoita

Valmistus

 • Sekoita molemmat ainesosat ilmatiiviissä, mieluiten lasisessa astiassa. Anna marinoitua viikon ajan.
 • Siivilöi sitten ja säilytä nestettä samassa purkissa jääkaapissa.

Käyttö

 • Levitä silmänympärysalueelle, sillä se on täydellinen silmäryppyjä vastaan taistelemisessa.
 • Sitä suositellaan käytettäväksi erityisesti myös meikinpoistoon, sillä se on erinomainen luonnollinen kosteuttaja ja kuorintavoide.

Kookosmaito eteeristen öljyjen kanssa

kookosmaitoa ja -öljyä

Ainesosat

 • 3 rkl vehnänalkoita
 • 4 rkl avokadoöljyä
 • 2 rkl manteliöljyä
 • 1 rkl kookosmaitoa

Valmistus

Tämä sekoitus toimii kosteuttavana kasvonaamiona uudistaen ihon kimmoisuutta ja tarjoten kosteutusta ja hehkua kasvoille.

 • Sekoita kaikki eteeriset öljyt, kookosmaito ja vehnänalkiot yhteen tummassa lasipurkissa ja laita jääkaappiin.
 • Sitä suositellaan säilöttäväksi enintään 4 kuukauden ajan ja ravistamaan aina ennen käyttöä.
 • Halutessasi voit laimentaa sitä lämpimällä vedellä.
Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Kokeile kookosöljyä hampaiden hoidossa
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Kokeile kookosöljyä hampaiden hoidossa

Kookosöljy on ihanteellinen apu monien kehon alueiden hoitamiseksi, ja sitä voidaan käyttää myös hammastahnan ja suuveden tapaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Lima EB, Sousa CN, Meneses LN, et al. Cocos nucifera (L.) (Arecaceae): A phytochemical and pharmacological review. Braz J Med Biol Res. 2015;48(11):953–964. doi:10.1590/1414-431X20154773
 • Yong JW, Ge L, Ng YF, Tan SN. The chemical composition and biological properties of coconut (Cocos nucifera L.) water. Molecules. 2009;14(12):5144–5164. Published 2009 Dec 9. doi:10.3390/molecules14125144

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.