Logo image
Logo image

Kolme ruokavaliota selluliitin ehkäisemiseksi

3 minuuttia
Tässä artikkelissa haluamme antaa vinkkejä selluliitin ehkäisemiseksi. Viimeaikaiset tutkimukset ovat paljastaneet, että selluliitti on yleisempää tietyissä etnisissä ryhmissä. Kyseessä on joka tapauksessa yleinen ongelma naisväestössä ympäri maailman.
Kolme ruokavaliota selluliitin ehkäisemiseksi
Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Mikäli olet jo kokeillut jo useita menetelmiä selluliitin häivyttämiseksi ja sitä ehkäistäksesi, etkä ole vielä saanut tehokkaita tuloksia, on ehkä aika kokeilla eri ruokavaliota. Tässä artikkelissa esittelemme kolme tehokasta ruokavaliota selluliitin ehkäisemiseksi.

Ensin on kuitenkin tärkeä muistaa, että selluliitti on yleistä ja normaalia, etenkin naisilla. Viimeaikaiset tutkimukset ovat paljastaneet, että selluliitti on yleisempää tietyissä etnisissä ryhmissä. Tästä esteettisestä ongelmasta kärsivien naisten prosenttiosuus on hyvin minimaalinen esimerkiksi Kiinassa, kun taas 90 % hedelmällisessä iässä olevista latinalaisamerikkalaisista naisista kärsii selluliitista. Melkein kaikilla naisilla on kuitenkin selluliittia.

Mitä selluliitti on?

Some figure

Selluliitti on tila, jossa ihon ulkonäkö muuttuu kuoppaiseksi ja pahkuraiseksi. Sitä esiintyy yleensä takapuolessa ja reisissä, mutta sitä voi myös tulla muille alueille. Näin tapahtuu, kun rasvavarastot työntyvät ihon alla olevan sidekudoksen läpi.

Kyseessä on esteettinen iho-ongelma, jota esiintyy pääosin naisilla. Se johtuu ihonalaisen rasvakudoksen kerääntymisestä tietyissä kehonosissa. Tämä keskittymä aiheuttaa sitten rasvakuhmujen syntymisen.

Vastoin yleistä uskomusta, selluliitilla ei ole mitään tekemistä ylipainon kanssa. Itse asiassa monilla laihoilla naisilla on myös sitä.

Selluliitti on kuitenkin yksi sellaisista ongelmista, joita melkein kaikki paheksuvat ja yrittävät piilotella, joten tässä joitakin vinkkejä selluliitin ehkäisemiseksi.

Selluliitti vs. appelsiini-iho

Some figure

Oikeanlainen ravinto ja säännöllinen liikunta ovat selluliitin ehkäisemisen peruspilareita.

Ryppyiseltä näyttävää ihotyyppiä kutsutaan appelsiini-ihoksi. Se on yksi selluliitin aiheuttamista seurauksista. Sitä ei kuitenkaan ole kaikilla selluliitista kärsivillä.

Tämä esteettinen ongelma syntyy silloin, kun kerääntynyt ihonalainen rasvakudos painautuu ihoa vasten, kunnes se paljastaa eräänlaisen pienten muhkuroiden verkoston.

Pääero selluliitin ja appelsiini-ihon välillä on se, että ongelmaa kutsutaan selluliitiksi ja appelsiini-iho on yksi sen aiheuttamista seurauksista. Molempiin on kuitenkin olemassa tehokkaita hoitokeinoja esteettisen lääketieteen edistysten ansiosta.

Kuten kaikissa terveysongelmissa, sinun täytyy huolehtia koko kehosta päästäksesi eroon selluliitista. Hyvä ruokavalio sekä aktiivinen elämäntyyli ovat avainasemassa sen lopullisessa häviämisessä.

Lue myös: Kuinka käyttää avokadon siemeniä selluliitin hoitoon

Parhaita ruokia selluliitin ehkäisyyn

 • Ensin sinun tulee lisätä lehtivihanneksia, kurkkua ja kasviksia ruokavalioon. Pinaatti on erityisen hyvä vaihtoehto. Nämä ruoat sisältävät tulehduksen vastaisia vaikutuksia ja ovat erinomaisia diureetteja.
 • Tomaattitahna on myös ihanteellinen liittolainen yrittäessäsi päästä eroon selluliitista. Tomaatissa on lykopeenia, joka on tehokas antioksidantti joka ehkäisee hapetusvaurioita. Se suodattaa myös ihoa yleensä vahingoittavat myrkyt.
 • Munakoisolla on suuri kaliumpitoisuus. Se stimuloi imunestettä ja poistaa kerääntyneen nesteen, yhden selluliitin pääaiheuttajista.
 • Ananas voi myös auttaa sinua pääsemään eroon appelsiini-ihosta, sillä se sisältää bromelaiinia, joka on rasvan vähentämisessä auttava entsyymi. Ananas on luonnollinen diureetti.
 • Sisällytä ruokavalioon myös karpaloita, karhunvatukoita, mansikoita ja artisokkaa. Nämä ruoat ovat täynnä antioksidantteja ja niiden käyttö tuo säteilevän, selluliitittoman ja tasaisen ihon.

Kolme ruokavaliota selluliitin ehkäisemiseksi

Some figure

Sisällytä ruokavalioon luonnon antioksidantteja ja diureetteja, kuten ananasta.

Kolme aamiaisvaihtoehtoa

 • Inkivääri-sitruunateetä, kaurapuuroa ja piimää.
 • Tummasta kaakaojauheesta valmistettua kaakaota ja täysjyväleipää tomaatilla sekä öljyllä.
 • Kulhollinen jogurttia chia-siemenillä sekä mansikoilla ja vihreää teetä.

Kolme aamupäivän välipalavaihtoehtoa

 • 5 mansikkaa ja ruisleipä hummuksella.
 • Aprikooseja ja raakoja manteleita.
 • 2 luumua.

Sinua saattaa myös kiinnostaa: Selluliittia vähentävä tee

Kolme lounasvaihtoehtoa selluliitin ehkäisemiseksi

 • Linssejä, pinaattia ja kvinoaa.
 • Pinaatticannelloneja tomaatilla ja tofulla.
 • Kasviskeittoa, tofua ja kasvispaellaa.

Kolme välipalavaihtoehtoa

 • Ananasviipaleita ja luonnonjogurttia.
 • Täysjyväviljaa, maitoa ja kanelia.
 • Piimää, kaakaopapuja tai hieman tummaa suklaata, sekä yksi appelsiini.

Kolme illallisvaihtoehtoa

 • Sieni-kesäkurpitsamunakas.
 • Porkkanalla ja sipulilla täytetty kesäkurpitsa, turskafile ja 2 luumua.
 • Kasviskeitto purjolla, sellerillä ja porkkanoilla sekä keitetty kananmuna ja kanelissa pyöritelty päärynä.

Noudata näitä suosituksia ruokavaliossa ja huomaat tulokset. Muista, että et ehkä pysty poistamaan selluliittia, mutta pystyt vähentämään sitä ja sen aiheuttamaa rumannäköistä appelsiini-ihoa. Pysy vain johdonmukaisena, äläkä unohda lisätä liikuntarutiinia ruokavalion muutokseen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Cheng HM., Koutsidis G., Lodge JK., Ashor A., et al., Tomato and lycopene supplementation and cardiovasculr risk factors: a systematic review and meta analysis. Ahterosclerosis, 2017. 257: 100-108.
 • Dave S., Kaur NJ., Nanduri R., Dkhar HK., et al., Inhibition of adipogenesis and induction of apoptosis and lipolysis by stem bromelain in 3T3-L1 adipocytes. PLoS One, 2012.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.