Logo image
Logo image

Kokeile tätä juomaa nukahtamisvaikeuksiin

3 minuuttia
Kokeile tätä juomaa nukahtamisvaikeuksiin
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

On tutkitusti todistettu, että hyvän elämänlaadun kannalta ihmisen olisi saatava vähintään 7-8 tuntia keskeytymätöntä unta joka yö.

Vaikka usein sivuutammekin tämän tosiasian, unella on erittäin tärkeä merkitys elimistömme toiminnan kannalta. Se on yksi hyvälle fyysiselle ja psyykkiselle terveydelle välttämättömistä asioista.

Nukkuessamme aktivoituvat tietyt aivojen terveyden ja energian palautumisen kannalta välttämättömät toiminnot. Siksi uni on niin tärkeää.

Hanki apua nukahtamisvaikeuksiin

Ongelma on siinä, että moderni elämäntapamme johtaa monilla ihmisillä univajeeseen, ja se on tekijä, joka lisää ennen pitkää monien sairauksien riskiä. Lisäksi univaje aiheuttaa ongelmia lähes välittömästi, esimerkiksi keskittymiskyvyn puutetta, väsymystä, heikkoutta ja iho-ongelmia.

Some figure

Siksi on välttämätöntä saada tarpeeksi unta ja hoitaa pois alta kaikki ne ongelmat, jotka estävät menemästä sänkyyn ajoissa illalla. Liiallista unilääkkeiden syöntiä ei tähän kuitenkaan suositella, sillä se saattaa lopulta johtaa lääkeriippuvuuteen ja aiheuttaa muita haittavaikutuksia.

Hyvä uutinen on se, että on olemassa täysin luonnollisia keinoja, jotka auttavat saamaan levollisen unen aiheuttamatta mitään epätoivottuja sivuvaikutuksia.

Tässä artikkelissa haluammekin jakaa kanssasi yhden mielenkiintoisen avun, jolla on kehoa rentouttavia vaikutuksia, ja on siten oiva apu univaikeuksiin!

Luonnollinen juoma avuksi nukahtamisvaikeuksiin

Some figure

Vaikka levollisen unen saanti riippuu monista tekijöistä, luonnollisen juoman nauttiminen voi toimia täydentävänä apuna uniongelmien ratkaisemisessa.

Tällä kertaa suosittelemme herkullista banaani-kaneliteetä, joka ennen nukkumaanmenoa nautittuna vähentää stressiä ja jännitystä, sekä useita muita unettomuutta edistäviä oireita.

Tämä juoma on saavuttanut paljon suosiota viime vuosina, sillä se on erittäin hyödyllinen ja 100-prosenttisen luonnollinen vaihtoehto unilääkkeiden tilalle sellaisille ihmisille, jotka eivät kykene nukkumaan kunnolla.

Juoman ainesosien sisältämien ravintoaineiden yhdistelmä tekee siitä ihanteellisen elimistön kortisolitasojen hallitsemiseen. Kortisoli on hormoni, joka lisää stressiä ja estää unen.

Banaani, hyödyllinen hedelmä nukahtamisvaikeuksiin

Banaania on makea hedelmä, joka erottuu edukseen sisältämänsä runsaan kalium- ja magnesiumpitoisuuden ansiosta. Nämä ovat kaksi tärkeää hivenainetta, jotka parantavat hermojärjestelmän sekä sydän– ja verisuonijärjestelmän terveyttä.

Banaanien kohtuullinen nauttiminen ehkäisee korkeaa verenpainetta, taistelee nesteturvotusta vastaan ja vähentää tulehdussairauksien riskiä. Banaanit toimivat myös lihasten rentouttajina, mikä puolestaan edistää nukahtamista.

Lisäksi banaanit sisältävät tärkeää aminohappoa nimeltä tryptofaani, jonka vaikutukset elimistössä lisäävät serotoniinin tuotantoa, välittäjäainetta, joka on yhdistetty hyvään unenlaatuun.

Some figure

Kanelin ominaisuudet levollisen unen kannalta

Kaneli sisältää aktiivista ainesosaa nimeltä eugenoli, jolla on tulehdusta lievittäviä, rauhoittavia, lihaksia rentouttavia ja antioksidanttisia ominaisuuksia.

Kanelin käyttäminen kohtuullisissa määrissä auttaa hillitsemään verensokeritasoja. Tämä johtuu siitä, että se näyttää toimivan tehokkaasti glukoosiaineenvaihdunnassa. Se auttaa myös lievittämään ahdistusta ja hermostuneisuutta, jotka ovat kaksi uniongelmia aiheuttavaa tunneperäistä häiriötä.

Kuinka banaani-kanelitee valmistetaan?

Some figure

Tämän yksinkertaisen juoman valmistaminen onnistuu muutamassa vaiheessa. Suosittelemme ostamaan aina luomu raaka-aineita, jos mahdollista.

Valmista hetkessä rauhoittava juoma, joka auttaa selättämään unettomuuden ja muut nukkumiseen liittyvät ongelmat!

Ainekset

 • 1 kypsä banaani
 • ¼ teelusikallista kanelia
 • 1 litra vettä

Valmistusohje

 • Kiehauta vesi. Veden kiehumista odotellessa leikkaa banaani useiksi palasiksi sitä kuorimatta.
 • Kun vesi alkaa kiehumaan, lisää banaaninpalat veteen ja jätä kattila miedolle lämmölle 5 minuutiksi.
 • Tämän jälkeen peitä kattila kannella, poista levyltä ja jätä banaanit hautumaan 10-15 minuutiksi.
 • Kun juoma on jäähtynyt sopivaksi, siivilöi se ja annostele kuppiin.
 • Lisää ripaus kanelia ja sekoita.
 • Nauti juoma noin 30-40 minuuttia ennen nukkumaanmenoa.

Saadaksesi tästä juomasta parhaat tulokset varmista, että nukut unen kannalta miellyttävässä ja sopivassa paikassa. Vältä elektronisten laitteiden käyttöä pari tuntia ennen nukkumaanmenoa.

Jos tämän neuvon noudattamisen jälkeen sinulla on vielä nukahtamisvaikeuksia, kysy lääkäriltä muista hoitokeinoista.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ara, A., Los grandes remedios naturales. Vol. 130. Edaf, 2003.
 • Jackson, M. Manual De Remedios Naturales. Vol. 145. Edaf, 2003.
 • Loureiro, S. Guía de remedios naturales para niños. Grupo Planeta Spain, 2013.
 • Palma, J. A. “Protocolo diagnóstico de los trastornos del sueño.” Medicine-Programa de Formación Médica Continuada Acreditado 11.73 (2015): 4409-4413.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.