Logo image
Logo image

Stevia ja kaneli diabeteksen hoitoon

2 minuuttia
Stevia ja kaneli on monelle tuttu, mutta tiestikö että niitä voidaan hyödyntää diabeteksen hoidossa?
Stevia ja kaneli diabeteksen hoitoon
Viimeisin päivitys: 06 helmikuuta, 2019

Stevia ja kaneli diabeteksen hoitoon? Onko tämä edes mahdollista?

II-tyypin diabetes on yleisin diabeteksen tyyppi. Normaalisti se ilmenee vähitellen. Tässä tapauksessa haima tuottaa insuliinia, mutta sitä ei hyödynnetä kunnolla. Hoito voi perustua lääkitykseen, insuliiniin tai molempiin. Se ei yleensä aiheuta suurempia oireita, joten se voi olla melko huomaamaton. 

Meidän tulisi testata ja kontrolloida tätä sairautta, koska muutoin ajan kuluessa silmä-, munuais- ja hermovaurioita saattaa esiintyä, samoin kuin sydänsairautta, halvaantumista ja jopa raajan amputaatio. Tässä artikkelissa opit luonnollisesta keinosta joissa stevia ja kaneli toimii diabeteksen hoidossa. 

Hoito

Asiantuntija arvioi tapauksemme ja antaa meille hoidon, jota seurata. Tiukka ruokavalio on välttämätön ja me voimme myös parantaa oloamme oleellisesti, jos liikumme säännöllisesti, kontrolloimme painoamme ja seuraamme joitakin luonnollisia vinkkejä. Tässä artikkelissa esittelemme kaksi parasta luonnollista hoitokeinoa: stevia ja kaneli.

Stevia

Viime vuosin olemme tutustuneet Stevia rebaudianaan, joka on kotoisin Paraguaysta, missä sitä on käytetty aina. Tällä kasvilla on todistetusti erinomaisia ominaisuuksia, ei vain luonnollisena, kalorittomana makeuttajana, vaan myös sen useiden ominaisuuksien vuoksi, joista ensimmäisenä on se, että se säätelee glukoositasoja. Voimme nauttia kolme päivittäistä infuusiota tai ottaa sitä suoraan uutteina tai tabletteina. On välttämätöntä, että se on puhdasta, tummaa uutetta, eikä jalostettua makeuttajaa, jossa ei ole näitä hyviä ominaisuuksia, koska ne on poistettu.

Some figure

Kaneli

Jotkut tutkimukset ovat osoittaneet, että kaneli (Cinnamon cassia) alentaa glukoosi-, kolesteroli- ja rasvatasoja henkilöillä, joilla on 2-tyypin diabetes, ja jopa pitää ne matalalla tasolla jonkin aikaa niiden ottamisen jälkeen. Näiden tutkimusten mukaan kaneli lisää insuliiniherkkyyttä, mikä kontrolloi glukoositasoja ja lisäksi se on erittäin hyvödyllinen sen suuren antioksidanttitason ansiosta.

Some figure

Diabeteksen hoito…

Jos haluamme noudattaa luonnollista stevia ja kaneli hoitoa, suosittelemme, että tarkistat asian ensin lääkäriltäsi tai luontaishoitajaltasi.

Hoitoa otetaan tiettynä aikana, joka on yhdestä kolmeen kuukautta ja jona aikana juomme kolme infuusiota päivässä. Yksi aamulla, yksi lounaan jälkeen ja yksi iltapäivällä. Valmistamme infuusiota keittämällä kaksi ruokalusikallista stevian lehtiä tai steviajauhetta sekä yhden teelusikallisen kanelijauhetta viisi minuuttia. Varmista, että ne molemmat ovat hyvää, orgaanista laatua.

Jos infuusio on liian makeaa, suosittelemme lisäämään puristettua sitruunamehua.

Muita vinkkejä

Hoidon aikana suosittelemme sinua seuraamaan tilaasi lääkärisi kanssa kontrolloidaksesi glukoositasoja veressä ja jotta voit nähdä näiden kahden kasvin vaikutukset ja jotta voit myös alkaa kontrolloida lääkitystäsi.

Voimme lisätä ruokavalioomme muitakin ruokia, jotka voivat olla erittäin hyödyllisiä:

  • Oluthiiva: sisältää kromia, joka säännöllistää sokeritasoja
  • Tuore vesikrassi: sisältää myös kromia
  • Tuoreet herneet: jotka toimivat kasvi-insuliinina
  • Kokojyväviljat: erityisesti riisi ja kaura, jotka säännöllistävät veren sokeritasoja
  • Luonnollinen kookosvesi: hypoglykeemisellä toiminnalla
  • Reishi-, maitake- ja siitakesienet: glukoositason säännöllistäjät, joilla on monia muita ominaisuuksia kehollesi

Lisäksi sinun tulee noudattaa tiukasti lääkkeiden ohjeita, harrastaa liikuntaa säännöllisesti, ottaa aurinkoa huippulukemien ulkopuolella sekä hoitaa luonnollisella tavalla kaikkia henkisiä ongelmia, joita sinulla saattaa olla. Kaikki tämä vaikuttaa hyvinvointiimme ja sillä on kiistämättömiä vaikutuksia minkä tahansa sairauden kehittymiseen.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Page, K. A., Seo, D., Belfort-DeAguiar, R., Lacadie, C., Dzuira, J., Naik, S., … Sinha, R. (2011). Circulating glucose levels modulate neural control of desire for high-calorie foods in humans. Journal of Clinical Investigation. https://doi.org/10.1172/JCI57873
  • Ifland, J. R., Preuss, H. G., Marcus, M. T., Rourke, K. M., Taylor, W. C., Burau, K., … Manso, G. (2009). Refined food addiction: A classic substance use disorder. Medical Hypotheses. https://doi.org/10.1016/j.mehy.2008.11.035
  • LeClere, S., Schmelz, E. A., & Chourey, P. S. (2010). Sugar Levels Regulate Tryptophan-Dependent Auxin Biosynthesis in Developing Maize Kernels. PLANT PHYSIOLOGY. https://doi.org/10.1104/pp.110.155226

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.