Logo image
Logo image

Kohenna ihosi kuntoa jään avulla

3 minuuttia
Jään laittaminen suoraan iholle voi saada aikaan ärtymistä tai palamista, joten kiedo se kankaaseen ennen kuin aloitat tämän jäähieronnan.
Kohenna ihosi kuntoa jään avulla
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Jää on erinomainen apu ihonhoidossa. Useimmat ihmiset ovat huolissaan siitä, miltä heidän ihonsa näyttää, sillä ihmisen iho on jatkuvasti alttiina monille tekijöille, jotka voivat vahingoittaa sitä merkittävästi.

Ympäristöstä peräisin olevat myrkyt, auringon haitalliset säteet ja jatkuvat huonot elämäntavat ovat vain esimerkkejä sellaisista asioita, jotka voivat nopeuttaa ihon luonnollista vanhenemisprosessia.

Tämän ilmiön torjuntaan kosmetiikkateollisuus ja monet asiantuntijat ovat luoneet suunnattoman määrän tuotteita ja tekniikoita, jotka estävät iholla tapahtuvaa vahinkoa sekä stimuloivat sen nuorekkaana säilymistä.

Ongelma tässä on kuitenkin se, että monet tehokkaat hoidot ovat hyvin kalliita, eivätkä ne siten ole kaikkien saatavilla.

Tämän vuoksi haluammekin tällä kertaa paljastaa erään hyvin edullisen vaihtoehtoisen tekniikan, jota voit käyttää ihosi hoitamiseen joka päivä. Tekosyitä ei siis enää ole!

Mikään ei voisi olla helpompaa: ota jääpala, kääri se kankaaseen ja hiero sillä ihoasi. Tämä tekniikka on koko ajan yhä suositumpi siksi, että sen vaikutuksena on ihon kiinteytyminen ja kasvojen elinvoimaisuuden lisääntyminen.

Kyseinen hoito onkin levinnyt ympäri maailman, ja se mahdollistaa kenen tahansa naisen tehokkaan ihonhoidon ilman, että siihen tarvitsisi käyttää suuria summia rahaa.

Oletko valmis kuulemaan lisää jäähoidosta ihon kunnon kohentamiseksi? Jatka lukemista ja kokeile itse!

Paranna ihosi kuntoa jään avulla

Tuhannet naiset ovat nyt lisänneet jään kauneusrutiineihinsa, jotta he voisivat siten täydentää ihonhoitoaan.

Jää on mahtava apu verenkierron kiihdyttämiseksi, ja se tuokin kasvoille terveemmän ulkonäön.

Tämän lisäksi jää vähentää pienten ryppyjen näkyvyyttä, pienentää iän mukana tulevien läikkien kokoa sekä häivyttää aknearpia.

Jotta tulisit vakuuttuneeksi jään hyödyistä kauneudenhoidossa, katsotaan sen vaikutuksia tarkemmin.

Sileämpi iho

Some figure

Säännöllinen jään käyttö kasvojen iholla auttaa kutistamaan ihohuokosia sekä poistaa epäpuhtauksia – ne aiheuttavat ihon sileyden vähenemistä.

Jää on halpa kasvovesi

Sen sijaan, että ostaisit kaupasta valmista kasvovettä, voit laittaa ihollesi hiukan jäätä, ennen kuin käytät muita tuotteita.

Näin saat aikaiseksi ihohuokosten pienentymisen, mikä on hyväksi meikkiä laittaessasi, sillä ihosi tulee näyttämään tasaisemmalta ja virheettömämmältä.

Jää parantaa verenkiertoa

Jään kylmyys kutistaa verisuonia, ja siten se parantaa verenkiertoa sekä estää silmäpussien syntyä ja “harakanvarpaiden” ilmaantumista ihollesi.

Jää häivyttää silmäpusseja

Some figure

Säännöllinen jääterapian noudattaminen vähentää sitä tummuutta, jota voi helposti ilmaantua silmiesi alle.

Jää häivyttää ihon epätäydellisyyksiä

Jään tulehtuneisuutta lievittävät ominaisuudet rauhoittavat ärtynyttä ihoa sekä vähentävät sitä punaisuutta, jota voi aiheutua aknesta tai hyönteisten puremista.

Kun käytät jäätä ihonhoidossa kahdesti päivässä, pystyt edistämään vapaiden radikaalien vaikutusten vähentymistä.

Kuinka jäätä voi käyttää ihonhoidossa?

Some figure

Nyt kun tiedät kaikki jään loistavat hyödyt, sinun tarvitsee vain sisällyttää se omaan päivittäiseen rutiiniisi.

Huomioi, että kyseessä on HYVIN edullinen tuote, ja sen käyttö on erittäin helppoa ja vain vähän aikaa vievää.

Tulokset eivät kuitenkaan ole välittömät, ja sinun täytyykin olla johdonmukainen käyttösi suhteen, jos haluat selkeitä hyötyjä hoidostasi.

Mitä jäähoitoon tarvitaan?

 • jääkuutioita
 • 1 käsipyyhe tai kankaanpala

Vaihe 1

Puhdista kasvosi – poista kaikki meikki ja lika.

Vaihe 2

Kääri muutama jääpala pyyhkeeseen tai kankaaseen, sillä jos laitat jäätä suoraan ihollesi, saatat saada aikaan pienten verisuonten vahingoittumista.

Vaihe 3

Hiero kasvojesi ihoa jäällä niin, että asetat vain pientä painetta yhdestä kahteen minuuttiin ja kasvojen molemmilla puolilla.

Tee pyöriviä liikkeitä seuraavilla alueilla:

 • leuka ja leukaluut
 • otsa
 • posket
 • nenä

Kun pääset silmien kohdalle, tee liikkeistä hellävaraisempia.

Vaihe 4

Siveltyäsi ihoa jäällä, käytä kasvovettä ja jotakin kosteuttavaa tuotetta.

Muutamia suosituksia

Jos koet mitään polttavaa tunnetta jäällä sivellessäsi, hiero kyseistä aluetta puuvillakankaalla. Vältä kuitenkin froteeta, sillä se voi olla liian kova materiaali kasvojesi iholle tässä yhteydessä.

Rasvaiselle iholle, jolla on paljon mustapäitä, kannattaa jättää jää pidemmäksi aikaa, kunnes iho tuntuu kylmältä kosketettaessa. Kun olet käyttänyt jäätä, laita vielä jotakin aknen torjuntaan tarkoitettua tuotetta.

Jos haluat vielä lisähyötyjä torjuaksesi ennenaikaista ikääntymistä, voit valmistaa jääkuutioita tulehdusta torjuvista ja ravinteikkaista aineksista.

Parhaat tuotteet tähän tarkoitukseen ovat seuraavat:

 • ruusuvesi
 • taikapähkinä
 • sitruunamehu
 • vihreä tee
 • kamomillatee
 • kurkkuvesi

Jääterapia vie vain noin 15 minuuttia, ja sitä kannattaa tehdä aina aamuisin ja iltaisin, jos haluat hoidosta tehokkaimmat tulokset. Kokeile ja ylläty!

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Lloyd L Mcdonald & William L Walters. “Dispositivo Cosmético”. EE.UU patente de investigación. https://patents.google.com/patent/US2787261A/en#patentCitations.
 • “Inflamación aguda”. American College of Foot and Ankle Surgeons. https://www.austinregionalclinic.com/templates/ARC/Assets/acute-inflammation_sp.pdf
 • Morales, N. y Aristizábal, AM (2013). Cicatrices de acné, un reto terapéutico. Revista de la Asociación Colombiana de Dermatología y Cirugía Dermatológica, 21 (4), 328–336. https://doi.org/10.29176/2590843x.252
 • Fernández Diego, M. Consuelo. Quemadura por congelación con hielo seco. Caso clínico. Nuberos Científica. 2018; 3(26): 66-0. Disponible en: http://ciberindex.com/c/nc/e2666nc [acceso: 28/04/2020]

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.