Eroon suonikohjuista ja laajentuneista verisuonista

Säännöllinen hieronta voi auttaa parantamaan jalkojen verenkiertoa, ja se vähentää laajentuneiden verisuonten näkyvyyttä. Tulokset ovat vieläkin paremmat, mikäli yhdistät tähän eteeristen öljyjen käytön.

Laajentuneet verisuonet ja suonikohjut ovat monelle naiselle vakava ongelma, jossa ei ole kyse pelkästä estetiikasta ja lyhyiden hameiden huolettomasta käytöstä. Niihin liittyy monia terveyteen liittyviä tekijöitä, ja hoidon tuleekin olla tehokasta.

Tällä kertaa kerromme siis eräistä hoito-ohjeista, joiden avulla voit hillitä laajentuneiden verisuonten ja suonikohjujen haittoja luonnollisesti ja turvallisesti. Jatka siis lukemista, mikäli tämä ongelma vaikeuttaa omaa elämääsi!

Mikä aiheuttaa laajentuneita verisuonia ja suonikohjuja?

Olet ehkä nähnyt jaloissasi muutaman laajentuneen verisuonen, mutta tämä ei ole luonut sen suurempia huolia mielessäsi. On kuitenkin tarpeen kiinnittää asiaan enemmän huomiota, sillä ongelma saattaa kehittyä vakavammaksi terveyshaitaksi.

Muista, että vain lääkärin tulisi arvioida oma tilanteesi, ja lisäksi sinun kannattaa selvittää mikä laajentuneisiin verisuonin ja suonikohjuihin on omalla kohdallasi syynä.

Ajan kuluessa suonikohjut voivat muuttua kivuliaiksikin, mikäli niitä ei hoideta kunnolla, ja ne saattavat estää jopa kävelyä mukavasti tai päivittäistä normaalia toimintaa.

Onneksi tarvittavalla huomiolla ja harjoituksella näistä verisuoniin liittyvistä kiusallisista ongelmista voi päästä eroon lopullisesti.

Tähän tarvitaan kuitenkin muutos päivittäisissä elämäntavoissa, ja seuraavassa luettelemme syitä, jotka saattavat aiheuttaa kyseisiä verisuoniongelmia:

  • liikalihavuus
  • istuma-asentoon painottuva elämäntyyli
  • tupakointi
  • näiden ongelmien ilmeneminen suvussa
  • verenkiertoa vaikeuttavat sairaudet.

Kuinka laajentuneita verisuonia ja suonikohjuja voi hoitaa?

Nainen yrittää lieventää suonikohjujaan
Usein ihmiset suosittelevat muutosta päivittäisissä elämäntavoissa terveyden parantamiseksi, mutta selitys näihin muutoksiin voi jäädä hämäräksi.

Tässä artikkelissa antamamme vinkit eivät ainoastaan hillitse verisuonten laajenemista tai suonikohjuja, vaan ne auttavat hillitsemään myös muita hyvinvointiin vaikuttavia ongelmia.

Verenkierron parantaminen

Tämä on tärkeä tekijä verenkierron kannalta missä tahansa osassa kehoa, ei siis vain jalkoihin liittyen. Kannattaa harrastaa sellaista liikuntaa kuten kävely (vaikka koiran ulkoiluttaminen puistossa) tai uinti, sillä nämä tavat liikkua ovat erinomaisia valintoja verenkierron parantamiseksi.

Voit myös pitää jalkojasi kohotettuina kotona ollessasi – näin voit tehdä myös istuessasi. Ei kannata pysyttäytyä istuma- tai seisoma-asennossa pitkän aikaa kerrallaan, ja kannattaa aina vaihdella asentoa niin usein kuin mahdollista.

Painon pudottaminen

Liikalihavuus tai ylipaino ovat suuria syitä laajentuneisiin verisuoniin ja suonikojuihin. Näin on siksi, että jaloille aiheutuu enemmän painoa, ja suonet joutuvat siten tekemään enemmän töitä pumpatakseen veren takaisin sydämeen.

Yritä pidättäytyä kevyemmässä ruokavaliossa, jotta voisit helpottaa jaloillesi lankeavaa painetta.

Puristussukkien tai -sukkahousujen käyttö

Ne, jotka matkustavat paljon työssänsä, valitsevat usein puristussukat avukseen. Näitä sukkia voi ostaa kaikista apteekeista ilman reseptiä, ja niitä tulisi käyttää koko päivän ajan – ei siis vain silloin kun olet jossakin tietyssä asennossa.

Tästä huolimatta on hyvä idea ottaa asia puheeksi ensin lääkärin kanssa, sillä näin saat tietää minkälaiset puristesukat sinulle sopivat ja kuinka kauan niitä tulisi käyttää. Niin voit paremmin välttää ongelmia tulevaisuudessa.

Jalkojen hieronta

Joka iltapäivä tai ilta tullessasi kotiin töistä (tai vaikka muutaman kerran viikossa, mikäli et usko pystyväsi tekemään hierontaa joka päivä), jalkoja kannattaa hieroa, jotta saisit niiden verenkierron paranemaan.

Hieronnan lisäksi kannattaa käyttää eteerisiä öljyjä, kuten laventeli-, oliivi- tai eukalyptusöljyä tai jotakin muuta sellaista öljyä, josta itse pidät.

Nukkuminen jalat kohotettuina

Tämän voi tehdä monella tapaa, mutta paras keino on laittaa tyynyjä nilkkojen alle niin, että jalat voivat olla korkeammalla kuin yläruumiisi. Voit myös laittaa sänkysi jalkojen alle tukia, jotta jalkasi voisivat olla päätäsi korkeammalla nukkuessasi.

Toinen hyvä tapa parantaa verenkiertoa on antaa jalkojen olla sydäntä korkeammalla muutaman minuutin ajan. Voit laittaa nilkkasi tai kantapääsi seinää vasten maatessasi lattialla, sängyllä tai sohvalla.

Ruokavalion muuttaminen terveellisemmäksi

On myös hyvä idea lisätä ruokavalioosi antioksidantteja, sillä ne auttavat sinua pitämään verisuonesi terveempinä ja vahvempina. Jos syöt runsaasti bioflavonoideja sisältäviä ruokia, pystyt edistämään verisuonten laajentumisen vähenemistä.

Bioflavonoideja löytyy sitrushdelmistä, kuten esimerkiksi appelsiineista ja greipistä.

Luonnollisia hoitoja laajentuneille verisuonille ja suonikohjuille

Olemme jo kertoneet joistakin tavoista, joilla voit helpottaa verisuonten laajentumista ja suonikohjuja, ja ruokavaliolla voi olla tärkeä osa tässä prosessissa. Nyt kerromme eräistä parhaista kotona toteutettavista hoidoista laajentuneiden verisuonten ja suonikohjujen hillitsemiseksi.

Karpalot

Karpalomehu
Karpalot auttavat parantamaan verenkiertoa, sillä ne ovat vasodilataattoreita, jotka ohentavat verta sekä vahvistavat suonten seinämiä.

Tämän lisäksi karpaloissa on runsaasti bioflavonoideja, joista mainitsimme jo aikaisemmin. Kokeile karpaloita joka päivä ja nauti kourallisen verran sellaisenaan tai salaattien osana.

Kehäkukka

Tämä kasvi on hyödyksi sekä iholle että kehon sisäiselle terveydelle. Kehäkukka (calendula tieteelliseltä nimeltään) voi parantaa verisuonten rakennetta sekä hidastaa ikäntymisen prosessia, joka tapahtuu ajan kuluessa sekä huonojen elintapojen seurauksena. Kehäkukka pystyy edistämään vahingoittuneiden kudosten korjaantumista, ja se vähentää tulehtuneisuutta sekä poistaa raajojen turvonneisuutta.

Voit ostaa luonnollista kehäkukkavoidetta ruokakaupoista, ja sitä kannattaa laittaa jaloille joka ilta ennen kuin menet nukkumaan. Voit myös luoda oman voiteesi kotikonstein seuraavilla ohjeilla:

Tarvittavat ainekset

  • 1 kourallinen kehäkukan lehtiä
  • hiukan vettä

Näin tämä hoito valmistetaan

Murskaa kukkien lehdet ja sekoita ne veteen, kunnes saat aikaiseksi tahnan. Laita sitä sitten niille alueille, joilla on laajentuneita verisuonia tai suonikohjuja. Huuhtele ihosi aamulla, ja jatka hoidon toteuttamista ainakin kuukauden ajan.

Taikapähkinä

Naisen suonikohjut
Tällä kasvilla on supistavia ominaisuuksia, jotka auttavat avaamaan verenkiertosi systeemiä sekä vähentämään sitä painavuuden tunnetta, jota aiheutuu suonikohjuista. Taikapähkinää tulisi nauttia haudukkeen muodossa.

Tarvittavat ainekset

  • 1 teelusikallinen kuivattuja taikapähkinän lehtiä
  • 2,5 dl kiehuvaa vettä

Näin tämä hoito valmistetaan

Keitä vettä ja valmista tee samoin kuten minkä tahansa muunkin yrtin kohdalla, ja juo neste heti kun se on viilentynyt hiukan.

Jos haluat käyttää tätä yrttiä paikallisesti, voit tehdä taikapähkinävettä. Valmista sitä samoin kuin haudukettakin, mutta juomisen sijasta voit antaa nesteen viilentyä ja laittaa sitä sitten jalkoihin kankaan tai puuvillavanun avulla.

Näillä luonnollisilla vinkeillä voit hillitä laajentuneiden verisuonten ja suonikohjujen aiheuttamia haittoja kotikonstein ja helposti – kannattaa ehdottomasti kokeilla!