Käytä lasinpuhdistajaa vaihtoehtoisin tavoin

Lasinpuhdistajaa voidaan käyttää tavoin, joista et varmasti ole tietoinen. Tässä artikkelissa kerromme viisi parasta vaihtoehtoista tapaa käyttää sitä!
Käytä lasinpuhdistajaa vaihtoehtoisin tavoin

Viimeisin päivitys: 03 lokakuuta, 2019

Toisinaan päivittäisten tuotteiden käyttäminen voi olla hyödyllistä myös muissa asioissa kuin niille varsinaisesti tarkoitetussa käytössä. Tässä artikkelissa kerromme sellaisia tapoja käyttää lasinpuhdistajaa, joista et ehkä ole tietoinen.

Lasinpuhdistaja keksittiin 1930-luvulla. Siitä lähtien ihmiset ovat voineet puhdistaa ikkunat nopeasti ja tehokkaasti. Tiedätkö mitä muuta voit tehdä tällä tuotteella?

Lasinpuhdistaja

Tätä tuotetta, joka oli alunperin vain kirkas ja sininen, saadaan nykyään monen eri näköisenä ja tuoksuisena. Vaikka se olikin alunperin erittäin helposti syttyvä tuote, uudistettiin se myöhemmin pinta-aktiivisiin ainesosiin pohjautuen.

Nykyään lasinpuhdistajaa myydään yleensä suihkepullossa sen käytön helpottamiseksi. Vaikka sitä markkinoidaankin vain erityisesti tähän tarkoitukseen, voidaan lasinpuhdistajaa käyttää myös hieman tuntemattomin tavoin, jotka saattavat yllättää sinut.

Käytä lasinpuhdistajaa vaihtoehtoisin tavoin

1. Käytä sitä hyönteiskarkotteena

ikkunapesu

Varsinkin jos tuote sisältää ammoniakkia, voi se toimia tehokkaana hyönteiskarkotteena.

Yksi lasinpuhdistajan mielenkiintoisimmista käyttötavoista on tappaa ei-toivotut hyönteiset. Voit käyttää sitä suihkuttaaksesi hyönteisiä kohti suoraan välttyen samalla muiden hyönteismyrkkyjen voimakkaalta hajulta.

2. Käytä lasinpuhdistajaa korujen puhdistukseen

Tiesitkö, että voit käyttää lasinpuhdistajaa saadaksesi korut näyttämään taas uusilta? Varmista, että korusi on tehty materiaaleista, jotka eivät vahingoitu ammoniakista tai alkoholista. Tämä tuote on ihanteellinen esimerkiksi timanttien kiillottamiseen.

Sinun tulee vain pitää mielessä, että lasinpuhdistajaa ei tulisi jättää koruun vaikuttamaan yli kahdeksi minuutiksi. Voit käyttää hammasharjaa sen levittämiseen. Huuhtele koru sen jälkeen hyvin ja kuivaa vanulapulla tai pyyhkeellä.

3. Käytä sitä rasvanpoistajana

käytä lasinpuhdistajaa keittiön siivoamiseen

Sen syövyttävistä ainesosista johtuen lasinpuhdistaja voi auttaa sinua poistamaan rasvan. Vaikeasti irrotettava rasva kerääntyy tiettyihin paikkoihin kodissa. Vaikka saatavilla onkin monia rasvanpoistotuotteita, voit käyttää tähän tarkoitukseen myös lasinpuhdistajaa.

Keittiön liedelle, kattiloihin, pannuihin, liesituulettimeen tai autoon kerääntyvät tahrat on helppo puhdistaa tällä tuotteella. Kun olet valmis, älä unohda huuhtoa kaikki tämän tuotteen jäämät läpikotaisin vedellä.

4. Käytä lasinpuhdistajaa lattioiden ja seinälaattojen kiillottamiseen

Voit käyttää lasinpuhdistajaa graniitti- ja marmorilattioiden kiillottamiseen. Sinun täytyy vain liuottaa se veteen aivan kuten lattianpuhdistusaineita käytettäessä. Sen käyttö ei kuitenkaan ole suositeltavaa kovapuulattioihin tai muihin pintoihin, jotka voivat vahingoittua ammoniakin käytöstä.

Tämä puhdistaja on myös ihanteellinen kylpyhuoneen tai keittiön laattojen kiillottamiseen. Voit käyttää sitä kylpyhuoneessa myös WC-istuimen tai kylpyammeen puhdistamiseen antaen sen tehota muutaman minuutin ajan itsepäisten tahrojen kohdalla.

5. Käytä sitä pinttyneeseen likaan

puhdas pyykki

Lasinpuhdistajalla on monia muita mielenkiintoisia ja todella tehokkaita käyttötapoja:

  • Vaatteiden tahranpoisto (paitsi silkki- tai villavaatteet). Se on tehokas jopa kaikista vaikeimmin poistettaviin tahroihin, kuten tomaatti- tai veritahroihin. Se on myös hyvä maton tahroihin, kunhan mattoa ei ole valmistettu villasta.
  • Lasten lelut. Voit käyttää tätä tuotetta lasten leluissa olevien bakteerien tappamiseen.
  • Liitutaulunpyyhkijä. Voit käyttää lasinpuhdistajaa kohtiin, jotka eivät koskaan täysin puhdistu.
  • Ulkohuonekalut.
  • Leikkuulaudat.

Nyt tiedät erilaisia ja yllättäviä käyttötapoja tuotteelle, joka löytyy melkein jokaisen kotoa. Näiden käyttötarkoitusten avulla voit alentaa käyttämiesi siivoustuotteiden määrää. Voit myös lisätä muutaman tipan eteeristä öljyä, jotta se tuoksuisi paremmalta.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.