Käytä aspiriinia vaatteiden valkaisuun ja tahranpoistoon

Valkaistaksesi vaatteitasi tehokkaimmalla tavalla, kiinnitä huomiota puhdistusta tarvitsevan vaatteen ominaisuuksiin ja valitse kuuma tai kylmä vesi sen mukaan.
Käytä aspiriinia vaatteiden valkaisuun ja tahranpoistoon

Kirjoittanut Katherine Flórez

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Melkein kaikilla meillä on kaapissamme yksi tai useampi valkoinen vaate, joko töissä käytettäväksi tai yksinkertaisesti, koska se on loistovaate; valkoinen on helppo yhdistellä minkä tahansa muun värin ja asusteen kanssa. Jotkut ihmiset eivät kuitenkaan käytä valkoisia vaatteita, kenties niihin usein ilmaantuvien epämiellyttävien kellertävien hikitahrojen takia. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit käyttää aspiriinia vaatteiden valkaisuun ja tahranpoistoon – jatka lukemista!

Pesukone voi auttaa poistamaan likaa, joka tarttuu valkoisiin vaatteisiin ympäristöstä, mutta valkoisen värin hohto ja kirkkaus muuttuvat, jos vaatetta pesee usein.

Hyvät uutiset ovat, että voit taas alkaa käyttämään valkoisia vaatteita, ja voit suorittaa niille syväpesun ilman kemikaaleja, jotta ne pysyisivät hyvässä kunnossa.  Aspiriinin sisältämien ainesosien ansiosta voit valkaista vaatteitasi hellävaraisemmin ja tehokkaammin, ilman kankaan altistamista aggressiivisille yhdisteille.

Tänään kerromme sinulle, miksi aspiriini on niin tehokas ja kuinka käyttää aspiriinia vaatteiden valkaisuun tavallisen pesukoneohjelman aikana.

Tätä on kokeiltava!

Miksi käyttää aspiriinia vaatteiden valkaisuun ja tahranpoistoon?

Aspiriinia voi käyttää vaatteiden valkaisuun.

Viime vuosina ihmiset ovat keksineet aspiriinille muita käyttötapoja sen erinomaisten kipulääke– ja veren hyytymistä hidastavien vaikutustensa lisäksi.

Vaikka kaikki tietävät, että aspiriini on yksi parhaista kipulääkkeistä, jotkut ihmiset eivät välttämättä osaa kuvitella, että sitä voidaan käyttää myös kotitaloustöihin. Sen ensisijaiset käyttötavat, mukaan lukien lääkekäyttö, ovat aspiriinin korkean salisyylihappopitoisuuden ansiota. Salisyylihappo on orgaaninen yhdiste, joka voi olla osana monia reaktioita.

Tässä tapauksessa se tunkeutuu syvälle valkoisiin tai tahriintuneisiin kankaisiin, poistaen tahrat ja jättäen vaatteesi näyttämään kuin uudelta.

Aspiriinia suositellaan erityisesti käytettäväksi paitoihin, joihin on jäänyt hikitahroja, sillä se auttaa poistamaan niistä inhottavan keltaisen värisävyn.

Kuinka käyttää aspiriinia vaatteiden valkaisuun ja tahranpoistoon?

Aspiriinin avulla kirkastat jälleen valkoiset vaatteesi.

Olet saattanut jättää asian huomiotta jo vuosia, mutta paras ratkaisu pyykkiongelmiisi on ollut koko ajan piilotettuna lääkekaappisi perukoille.

Tämä aspiriinihoito on paras tapa palauttaa liinavaatteidesi kirkkaat värit tai poistaa tummat tahrat värillisistä vaatteista.

Ainesosat

  • 5 aspiriinia, vahvuudeltaan 325 mg
  • 2 litraa vettä

Ohjeet

  • Aina kun huomaat, että valkoiset vaatteesi ovat muuttumassa harmahtaviksi tai kellertäviksi, liuota viisi 325 mg:n aspiriinitablettia kahteen litraan kuumaa vettä ja liota vaatteita siinä.
  • Suosittelemme, että murskaat tabletit ennen kuin lisäät ne kuumaan veteen.
  • Anna vaatteidesi liota vähintään kahdeksan tuntia tai yön yli.
  • Varmista, että vaatteet ovat pinnan alla. Jos kaikki eivät mahdu veteen, voit lisätä vielä lisää vettä, johon on liuotettu yksi aspiriini.
  • Kun vaatteesi ovat lionneet suositellun ajan, ota ne pois likoamasta ja huuhtele ne pesukoneessa ennen kuin ripustat ne ulos kuivumaan.
  • Toinen kätevä tapa valkaista vaatteitasi on lisätä aspiriinitabletit pesukoneeseesi ennen kuin laitat ohjelman päälle. Tarkista kuitenkin, että tabletit ovat liuenneet veteen ensin kunnolla.

Veritahrat

Aspiriinista on apua myös veritahrojen poistossa.

Kiinnitä huomiota seuraavaan! Jos vaatteissasi on veritahroja, liuota aspiriini kylmään veteen ennen vaatteiden liottamista. Älä yritä käyttää kuuman veden menettelytapaa, koska kyseinen tapa kiinnittää veren proteiinit kankaaseen, tehden tahran irrottamisesta vieläkin vaikeampaa.

Varmista, että kostutat vaatteen kylmällä vedellä ja jos tahra on kuiva, hiero murennettua aspiriinia suoraan siihen.

Jätä aspiriini vaikuttamaan vaatteelle muutaman tunnin ajaksi ja pese se sitten normaaliin tapaan.

On todennäköistä, että punainen tai ruskea sävy ei välttämättä lähde vaatteesta kokonaan välittömästi, mutta kun käytät aspiriinia toistuvasti, tahra haalenee ja lopulta katoaa kokonaan.

Vältä usean eri puhdistustuotteen käyttämistä samanaikaisesti, koska se voi heikentää kangasta ja aiheuttaa peruuttamatonta vahinkoa. Ole kärsivällinen ja toista sama menettelytapa useita kertoja, kunnes saavutat halutut tulokset.

Oletko ikinä kokeillut käyttää aspiriinia vaatteiden valkaisuun ja tahranpoistoon? Nyt kun tiedät tämän mahtavan niksin, jonka avulla voit kirkastaa lempiasujesi värit, käytä sitä milloin vain kun tarvitset tahranpoistoapua.

Seuraa suosituksia, jotka annoimme tässä artikkelissa ja tulet huomaamaan, että aspiriinin käyttö on erinomainen vaihtoehto monimutkaisemmille ja kalliimmille menettelytavoille.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.