Kasvojen läiskien poisto luontaistuotteilla

Tiedätkö, mitkä luonnolliset ainesosat poistavat kasvojen läiskiä parhaiten? Jatka lukemista ja ota selvää!
Kasvojen läiskien poisto luontaistuotteilla

Last update: 17 syyskuuta, 2022

Kasvojen läiskät ovat yksi yleisimmistä esteettisistä ongelmista. Ne voivat syntyä monien eri tekijöiden seurauksena, kuten auringonvalolle altistumisesta, perintötekijöistä, ikääntymisestä tai hormonihäiriöistä, joita lääkkeet tai muut tuotteet aiheuttavat sivuvaikutuksena. Alta löydät 14 helppoa ja nopeaa kasvonaamiota, joiden avulla kasvojen läiskien poisto onnistuu luonnollisesti. Ne auttavat joko häivyttämään kauneusvirheitä tai poistamaan ne kokonaan.

Vinkkejä kasvojen läiskien poistamiseen

Ota huomioon seuraavat vinkit, jotta nämä naamiot olisivat mahdollisimman tehokkaita. Muista myös ottaa tarvittavat välineet esille ja valmistella ainekset etukäteen. Pidä kaikki käden ulottuvilla.

1. Näitä kasvonaamioita tulisi käyttää ihon kuorimisen jälkeen.

2. Sido hiukset kiinni niin, että ne eivät ole kasvojen edessä.

3. Käytä aurinkorasvaa päivittäin.

4. Muista varotoimenpiteet, mikäli olet allerginen millekään.

Kasvojen läiskien poisto luontaistuotteilla

Suosituimmat luonnolliset ainekset kotitekoisiin kasvonaamioihin saadaan kasveista. Jotkut maitotuotteet, kuten maito, tai tietyt viljat ovat myös hyvin suosittuja johtuen niiden tehosta.

1. Aloe vera

Kasvojen läiskien poisto onnistuu aloe veralla

Aloe vera on paras kasvi ihonhoitoon. Sitä käytetäänkin usein kasvojen tai muiden kehonosien läiskien poistamiseen tarkoitetuissa tuotteissa. Se toimii sientä tuhoavana ja kosteuttavana aineena, joka uudistaa ihoa luontaisesti. Se antaa iholle myös kimmoisuutta ja pehmeyttä.

Voit käyttää aloe vera -naamiota iltaisin puhdistettuasi ihosi läpikotaisin. Näin geeli saa vaikuttaa yön aikana. Muista pestä kasvot huolellisesti seuraavana aamuna.

2. Kasvojen läiskien poisto maidolla

Maito on maitohappoa sisältävä luonnollinen tuote, joka vaalentaa ja poistaa läiskiä erittäin hyvin. Voit levittää maitoa suoraan kasvoille hyödyntääksesi sen maitohappoa. Aloita lämmittämällä maitoa kattilassa. Painele sitä sitten kevyesti kasvoille vanulapun avulla. Anna vaikuttaa vähintään puoli tuntia, ennen kuin huuhtelet sen pois.

3. Omenaviinietikka

Kasvojen läiskien poisto etikalla

Omenaviinietikka on yksi käytetyimmistä kotikonsteista läiskien poistamiseen kasvoilta. Sitä on erittäin helppo käyttää: laimenna vain yksi ruokalusikallinen omenaviinietikkaa neljään ruokalusikalliseen vettä ja taputtele sitä kasvoille vanulapun avulla. Käytä joka ilta useiden viikkojen ajan, niin näet tuloksia.

4. Ratamo

Ratamosta voi olla apua kasvojen läiskiin. Valmista 200 ml ratamoteetä keittämällä yksi litra vettä ja kaatamalla se kuppiin, jonne lisäät myös 2 ruokalusikallista ratamonlehtiä. Anna hautua 20 minuutin ajan, siivilöi ja levitä kasvoille vanun avulla.

5. Sitruuna

Sitruuna vaalentaa ihoa ja poistaa läiskiä

Sitruunamehu vaalentaa ihoa ja saa sen hehkumaan. Hiero sitä hellävaraisesti hoidettaville ihoalueille. Jos käytät sitä illalla, voit jättää sen kasvoille ja antaa vaikuttaa yön yli. Jos sen sijaan käytät sitä päivällä ja menet aurinkoon, se tulee huuhdella pois kasvoilta lämpimällä vedellä 20 minuutin vaikutusajan jälkeen.

6. Sipuli

Sipuli poistaa erinomaisesti kauneusvirheitä. Leikkaa vain palanen sipulia ja hankaa sitä läiskiin. Anna vaikuttaa puoli tuntia ja huuhtele pois lämpimällä vedellä. Mitä enemmän käytät sipulia, sen paremmin se tehoaa. Sipulimehua voi käyttää myös kasvovetenä.

7. Kasvojen läiskien poisto tomaatilla

Tomaatit poistavat iholta kauneusvirheitä

Läiskien poisto kasvoilta onnistuu myös tomaattien avulla. Ota viipale tomaattia ja hakaa sitä kasvoille joka päivä 15 minuutin ajan. Voit nopeuttaa vaikutusta käyttämällä sitä yhdessä santelipuujauheen ja sitruunan kanssa.

8. Selja

Selja on yksi loistava vaihtoehto kauneusvirheiden poistamiseen. Keitä kolmea ruokalusikallista seljaa puolessa litrassa vettä 10 minuutin ajan. Kun se on jäähtynyt, siivilöi ja levitä kasvojen läiskiin. Voit käyttää sitä kaksi kertaa päivässä. Tämä hoito tehoaa auringon aiheuttamiin läiskiin.

9. Retiisi

Retiisit poistavat kasvoilta läiskiä

Retiisi sopii loistavasti läiskien poistamiseen iholta. Hyödynnä sen ihoa valkaisevia ominaisuuksia jauhamalla pieni pala retiisin juurta ja sekoittamalla se sitruunamehun kanssa. Levitä kasvoille vanun avulla ja anna vaikuttaa 15-20 minuuttia. Huuhtele pois lämpimällä vedellä. Tätä hoitoa voidaan käyttää päivällä tai sen voidaan antaa vaikuttaa iholla yön yli.

10. Banaani

Myös banaaneilla on ihoa valkaisevia ominaisuuksia. Voit valmistaa banaaneista kasvonaamion muussaamalla yhden banaanin haarukalla ja puristamalla sen joukkoon yhden sitruunan mehun. Anna vaikuttaa 20 minuuttia ja huuhtele pois haalealla vedellä. Voit käyttää tätä hoitoa neljä kertaa viikossa.

11. Kasvojen läiskien poisto ohralla

Ohra poistaa iholäiskiä

Ohrasta voi valmistaa iholäiskiä poistavan kasvoveden keittämällä teetä 100 grammasta ohraa ja yhdestä litrasta vettä. Levitä sitä sitten kasvoille ja anna vaikuttaa puoli tuntia. Lisäksi voit siivilöidä nesteen ja hieroa ohranjyväsiä läiskien peittämille alueille pyyhkeen avulla. Tämän voi tehdä kaksi kertaa päivässä.

12. Kasvojen läiskien poisto vehnänalkiolla

Vehnänalkioöljy poistaa tehokkaasti läiskiä iholta. Levitä sitä kasvoille ennen nukkumaanmenoa hieromalla hellävaraisesti, kunnes se imeytyy ihoon.

13. Papaija

Kasvojen läiskien poisto papaijalla

Kun olet syönyt papaijaa, säästä kuoret. Hankaa kuoren sisäosaa ihoa vasten häivyttääksesi iholäiskiä. Se myös uudistaa ihoa ja ehkäisee ryppyjä.

14. Persilja

Tällä yrtillä on vaalentavia ominaisuuksia, jotka sopivat kaikenlaisten iholäiskien poistamiseen. Jauha yksi persiljanoksa ja levitä sitä suoraan hoidettavalle alueelle sideharson avulla.

It might interest you...
Eroon mustapäistä luonnollisesti
Askel Terveyteen
Read it in Askel Terveyteen
Eroon mustapäistä luonnollisesti

Mustapäitä esiintyy etenkin helposti rasvoittuvalla iholla. Tässä artikkelissa kerromme, miten pääset luonnollisesti eroon mustapäistä.

   • Basit, H., Godse, K. V., & Al Aboud, A. M. Melasma. In StatPearls [Internet]. StatPearls Publishing. 2021.
  • Draelos ZD. The ability of onion extract gel to improve the cosmetic appearance of postsurgical scars. J Cosmet Dermatol. 2008 Jun;7(2):101-4.
  • García, M. A., Ventosa, M., Díaz, R., Falco, S., & Casariego, A. (2014). Effects of aloe vera coating on postharvest quality of tomato [Abstract]. Fruits, 69(2), 117-126. doi:10.1051/fruits/2014001
  • Akhoondinasab MR, et al. (2014). Comparison of healing effect of aloe vera extract and silver sulfadiazine in burn injuries in experimental rat model.
    ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4236981/
  • Adetunji, C. O, Fawole, O. B., Oloke, J. K., Adetunji, J. B., & Makanjuola, O. R. (2012, January). Effect of edible coatings from aloe vera gel on Citrus sinensis during ambient storage
    researchgate.net/publication/248392329_Effect_of_Edible_Coatings_from_Aloe_vera_gel_on_Citrus_sinensis_during_Ambient_storage

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.